Börsipäev 2. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 2. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA töötleva tööstuse oodatust tugevam aktiivsus andis eile turuosaliste seas alust arvata, et Föderaalreservil pole intressimäära langetamisega kiiret. See tõi nii aktsia- kui ka võlakirjahinnad madalamale, kuid langused polnud märkimisväärsed. S&P 500 alanes 0,2%, Nasdaq 100 indeksil õnnestus aga jääda 0,2% plussi. Euroopas olid börsid püha tõttu suletud.

    Ühendriikides paranes töötleva tööstuse aktiivsus märtsis 47,8 punktilt 50,3 punktile, ületades konsensuse 48,3punktist prognoosi ja jõudes tagasi üle 50 punkti piiri, mis viitab esimest korda alates 2022.a septembrist sektori kasvule. Tõusu taga oli tootmise ja ka uute tellimuste tugevus, kuid ka tööhõive langus aeglustus. Täheldada võis ka seda, et klientide tootevarud kahanesid kiiremas tempos, mis võib olla tingitud paranenud nõudlusest ja nende enda soovist mitte hoida neid väga suurena. Ühtlasi võib see tähendada ka seda, et madalate varude tõttu ei pruugi tootjatel ja nende klientidel olla tulevikus vajadust teha suuremaid allahindlusi. Ka inflatsiooni edasine alanemine toodete arvelt oleks edaspidi siis vähetõenäolisem.

    Aasia aktsiaturud liikusid öösel erinevalt: Nikkei püsis eilsel tasemel, Hang Seng kerkis 2,2%, Shanghai Composite langes 0,2% ja Kospi parandas taset 0,1%. Brenti toornafta kallines 0,5% 87,8 dollarile, Bitcoin langes 4,5% 66 658 dollarile ning Ethereum odavnes 3,8% 3363,5 dollarile. EUR/USD nõrgenes 0,1% 1,0731 dollaril ning unts kulda kerkis 0,1% 2252,7 dollarile.

    Täna selguvad Euroopas töötleva tööstuse märtsi lõplikud aktiivsusindeksid, fookuses võiks olla ka Saksamaa märtsi inflatsioon ja USA JOLTS tööturu küsitlus veebruari kohta.

    10.00 Hispaania töötute arv (märts)
    10.15 Hispaania töötleva tööstuse PMI (märts)
    10.45 Itaalia töötleva tööstuse PMI (märts)
    10.50 Prantsusmaa töötleva tööstuse PMI (märtsi lõplik)
    10.55 Saksamaa töötleva tööstuse PMI (märtsi lõplik)
    11.00 Euroala töötleva tööstuse PMI (märtsi lõplik)
    11.30 Suurbritannia töötleva tööstuse PMI (märtsi lõplik)
    15.00 Saksamaa inflatsioon (märts)
    17.00 USA JOLTS tööturu küsitlus (veebruar)
    17.00 USA tehaste tellimused (veebruar)
    ??.?? USA autmüük (märts)
  • Euroala töötleva tööstuse aktiivsus langes märtsis 46,5 punktilt 46,1 punktile, märkides viimase kolme kuu madalaimat taset. See oli siiski veidi parem kui algne hinnang 45,7 punkti. Itaalias ja Hispaanias on aktiivsus paranenud, kuid Prantsusmaa ja Saksamaa jäävad endiselt nõrgaks,

    "The eurozone's manufacturing sector usually runs on several cylinders, mainly the Euro-4 countries of Germany, France, Italy and Spain. Together they account for three quarters of the eurozone's manufacturing industry. We currently have the unusual situation that two cylinders, Germany and France, are more or less out of action. Italy and Spain, on the other hand, started to pick up again in March and February respectively, according to the PMI. So far, however, this is not enough to bring the eurozone as a whole back into growth mode. A sustainable economic turnaround can only be expected once all cylinders are back in motion.
  • Saksamaa inflatsioon aeglustus märtsis ootuspäraselt 2,5% pealt 2,2% peale

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon