Börsipäev 18. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 3024 tehingut ning käive oli 1,269 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 591 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 651 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 1874 ja 906.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Täna:
    Coop Pank CPA1T II kvartali vahearuanne
    Telia Lietuva TEL1L II kvartali vahearuanne
  • Ühendriikide potentsiaalselt veelgi karmimad kiipide müügikeelud Hiinale tingisid eile tehnoloogiasektoris kiirenenud raha väljavoolu, mis kukutas Nasdaq 100 indeksit 2,9%. S&P 500 indeks alanes 1,4% ja väikefirmasid esindav Russell 2000 indeks langes 1,1%. Euroopas lõpetas Stoxx 600 0,5% võrra miinuses.

    Ühendriikides kasvas alustatud elamuehituste annualiseeritud arv juunis 1,31 miljonilt 1,35 miljonile, ületades konsensuse 1,30 mln suurust ootust. Väljastatud ehitusload kasvasid 1,40 miljonilt 1,44 miljonile, mis oli samuti parem 1,40 mln suurusest ootusest. Peamiselt aitas ootusi ületada mitmepereelamute segment, mis võib olla üsna muutlik, samas kui ühepereelamute segment nõrgenes juunis.

    New York FEDi presidendi Williamsi sõnul saab keskpank üsna palju teada majandusinfot vahemikus juuli-september, nentides, et oodatud disinflatsioonilisele trendile on liigutud lähemale aga vaja oleks veel lisakindlust 2% eesmärgi saavutamisel.

    FEDi liige Waller tõdes, et teises kvartalis on inflatsioon ja tööturg aeglustunud viisil, mis viitab progressile hinnastabiilsuse suunas taasliikumisele. Tema sõnul räägib konjunktuur majanduse pehmest maandumisest, aga selle kinnitamiseks läheb vaja täiendavat infot. Waller ei usu, et FED on jõudnud oma sihtpunkti, kuid nad on jõudnud lähemale ajahetkele, mil oleks sobilik intressimäära langetada.

    FEDi avaldatud Beige Book, mis kogus majanduse kohta infot mai lõpust kuni 8. juulini, kõneles mõnevõrra aeglustunud majandusaktiivsusest. Selle kohaselt jätkus üldiselt majanduse tagasihoidlik või mõõdukas kasv, kuid 12-st viis piirkonda tõid välja paigal püsinud või koguni langevat aktiivsust, mida oli eelnevast küsitlusest kolme võrra rohkem. Palgakasv jäi tagasihoidlikuks või mõõdukaks nii nagu eelnevas küsitluses, ja ka hinnad jätkasid mõõdukat kasvu. Kokkuvõttes polnud signaalid viimases küsitluses tugevad ei majanduse, inflatsiooni ega ka tööturu kohta.

    Aasia aktsiaturutud liikusid öösel erinevalt: Nikkei langes 2,3%, Kospi taganes 1,1%, kuid Hang Seng kerkis 0,4% ja Shanghai Composite lisas väärtust 0,2%. Brenti toornafta kallines 0,5% 85,5 dollarile, Bitcoin kallines 0,7% 64 956 dollarile ning Ethereum tõusis 0,5% 3433,5 dollarile. EUR/USD püsis 1,0936 dollaril ning unts kulda maksis 2466,7 dollarit (+0,3%).

    Täna toimub Euroopa Keskpanga istung, kus aga peaksid peamised intressimäärad jääma samaks. Christine Lagarde’i pressikonverentsil võidakse anda vihjeid selle kohta, kas septembri istungil võib aset leida järgmine kärpimine. Ühendriikides jälgitakse läinud nädala töötu abiraha taotlusi. Ettevõtetest avaldavad tulemused Novartis, Publicis, ABB, Nokia, Volvo, Atlas Copco, TSMC, Blackstone, Abbott, Netflix.

    15.15 Euroopa Keskpanga istung
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    15.30 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse aktiivsus
    15.45 Christine Lagarde’i pressikonverents
    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (juuni)
  • Euroopa Keskpank jättis intressimäärad samaks ei sea mingeid eesmärke edasise langetamise osas

    ECB LEAVES MAIN REFINANCING RATE AT 4.25%; EST. 4.25%
    *ECB LEAVES DEPOSIT FACILITY RATE AT 3.75%; EST. 3.75%
    *ECB NOT PRE-COMMITTING TO PARTICULAR RATE PATH
  • USA töötu abiraha taotlused

    US Initial Jobless Claims (W/W) 13-Jul: 243K (est 229K; prev R 223K)
    - Continuing Claims (W/W) 06-Jul: 1.867M (est 1.856M; prev R 1.847M)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon