Börsipäev 15. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 3461 tehingut ning käive oli 1,309 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 832 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 461 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 2462 ja 920.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Sel nädalal:
    16.10 Eleving Group ELEVR esmane noteerimine/kauplemine
    18.10 Coop Pank CPA1T III kv majandustulemused
  • kas on näha mis Lufthansat tõstab?
  • "Margus09"
    kas on näha mis Lufthansat tõstab?


    Naha seda pole võimalik aga Lufthansa lennukeid tõstab sama füüsika, mis Ryan Airi ja Easy Jeti ja kõiki teisi, Bernoulli printsiip: Voolava gaasi või vedeliku rõhk on suurem nendes piirkondades, kus kiirus on väiksem, ja väiksem seal, kus kiirus on suurem.
  • Lõppenud kvartali majandustulemuste ootuses alustas USA aktsiaturg nädalat tugevalt - S&P 500 11 sektorist lõpetasid päeva võidukalt 9, viies indeksi 0,8% kõrgemale. Nasdaq 100 kerkis samuti 0,8%, osaliselt tänu Nvidiale, mis saavutas 138 dollaril oma uue rekordtaseme. Ka Euroopas tõstsid turusentimenti USA paranevad majandusväljavaated ja optimism eelseisva tulemustehooaja osas, mis kokkuvõttes tõstis Stoxx 600 indeksit 0,5% võrra.

    Hiinas kerkisid taaskord päevakorda kavandatava fiskaalstiimuliga seotud teemad, mille võimalikku positiivset mõju turuosalised pidavalt ümber hindavad. Ühtlasi aeglustus eile avaldatud andmete kohaselt Hiina ekspori kasvutempo septembris viimase viie kuu madalaimale tasemele, mille tulemuseks oli oodatust palju väiksem kaubandusbilansi ülejääk.

    Sel põhjusel langes Hongkongi aktsiaturg öösel 4,0% ja Hiina aktsiaturg 2,5%, samas kui Nikkei kerkis 0,8%, Kospi 0,4% ja ASX200 0,8%. Brenti toornafta odavnes 3,6% 74,7 dollarile pärast seda, kui OPEC alandas kolmandat kuud järjest oma ülemaailmse naftanõudluse prognoosi aastateks 2024 ja 2025. Krüptovarad tegid hüppe ülespoole - Bitcoin kallines 2,4% 65 673 dollarile ja Ethereum edenes 3,9% 2615 dollari peale. EUR/USD nõrgenes 0,2% 1,0892 dollarile ning unts kulda maksis 2666 dollarit (0,0%).

    Tänastest majandusuudistest on laual vaid New Yorki osariigi töötleva tööstuse septembri aktiivsus. Kolmanda kvartali tulemustest oodatakse täna teiste seas Goldman Sachsi, Johnson & Johnsoni, UnitedHealthi ja Bank of America vahearuandeid.


  • "Margus09"
    kas on näha mis Lufthansat tõstab?

    Iisrael ütles, et ei kavatse rünnata Iraani naftarajatisi, mis on toonud maailmaturul kütusehinnad allapoole.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon