Ukraina - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Ukraina

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "kodanik"
    Kas saan õigesti aru, et lõpus "ostaviv so saboi Donbass ja Krõm - ca.17.48" tähendab, et nad oleksid valmis isegi need maha jätma selle video autorite arvamusel.


    Jutt oli 24. veebruari 2022. a piiridele taganemisest. Donbass (osaliselt) ja Krimm jäetaks ikka endile.

  • "Murzilka"
    Sattusin YT-s sellise klipi peale, tasub vaatamist - Lõks 22, erit just viimased paar minutit.
    Mis on huvitav: YT on veel väheseid "lääne" sotsiaalmeedia kanaleid, mis on Venes inimestele lubatud ja kättesaadav. Klipi postitanud kanalis on ametikult ainult 1,26 tuhat tellijat, kuid 2 nädalaga on klipp on saanud 720 tuhat vaatamist. Ehk siis on levinud kiiresti ka väljaspoole ametlikke tellijaid. Arvestades klipi viimaseid paari minutit, siis tekib tunne, nagu valmistataks vene rahvast ette vaikselt sõja lõpetamiseks. Või siis olen liiga lootusrikas...


    Tegelikult on kõiges süüdi vabamüürlased:)

    Tuli selle klipi vaatamisest välja

  • Oma süüd tankikummardajad sõjas ei näe. Kõik on süüdi eriti aga USA.
    Süüdi on kavalad vabamüürlased/ameeriklased , kes ausa ja rahuarmastava venemaa on sõtta meelitanud seda sõda hoolikalt ette valmistades. Aga pole hullu, Ukraina on segi pommitatud, mis tegelikult oligi eesmärk ja see tähendabki võitu. Nüüd enam Ukraina emakest Venemaad ei ohusta! Aeg on lahkuda Ukrainast ja see oleks ninanips Läänele.
    Mida iganes.
    Lootusetu seltskond.
    Valmistugu uueks mobilisatsiooniks aprillis.
  • Tõenäoliselt võib see juhtuda küll, et venelane lahkub näiteks Krimmist. Ise. Nagu nad lahkusid Kiievi, Tšernihivi, Sumõ, Hersoni ja osaliselt Harkivi ümbrusest. Eks nad saavad aru, et kas nad suudavad mingit territooriumi enda käes hoida või mitte.
    Mis Donbassist saab, ma ei oska ennustada.
    Küll aga võib arvestada sellise situatsiooniga, et venelane oma vägesid Ukraina territooriumil ei oma, aga ta lihtsalt tulistab üle Ukraina piiri ning saadab Ukrainasse rakette. Ja nii pikaajaliselt.
    Ja tõenäosus, et venelane tungib üle Ukraina piiri uuesti viies läbi täies mahus vallutussõda, jääb väga suureks ka edaspidi.
  • Igasugustest kohtadest võib lõpuks vaja lahkuda olla kui liiga palju ajaloolisest õigusest lõugu lõksutad. Hiina riigiaparaadis väljastati määrus mõnede elevust pakkuvate territooriumite nimetuse kohta. Nimelt et edaspidi tuleks Vladivostoki kandi puhul ikka ajaloolisi hiinapäraseid nimetusi kasutada. Haishenwai - sellega harjuks täitsa ära :)
  • "Vanaema"
    "kodanik"
    Kas saan õigesti aru, et lõpus "ostaviv so saboi Donbass ja Krõm - ca.17.48" tähendab, et nad oleksid valmis isegi need maha jätma selle video autorite arvamusel.


    Jutt oli 24. veebruari 2022. a piiridele taganemisest. Donbass (osaliselt) ja Krimm jäetaks ikka endile.



    No muidugi.
    Kokkuvõttes hea, et teema on tõstatatud ja rahvas vaikselt harjub, haigele ikka antakse natuke lootust ka. Paistab, et venelastel siiski on olukord palju hullem majanduslikult kui paista lastakse, pakun maks. 2 kuud veel suudavad varjata ja siis hakkab rahval paanika. Kui tänaseks on nafta müük kukkunud venemaal poole võrra ja eeldada, et omahind on ca. 40 usd barrel, siis hetkel müügid 40-50 usd barrel toovad sisse ca. 80% vähem kui kasvõi pool aastat tagasi. Lisaks kuuldavasti on varjatud tööpuudus tegelikult aastavahetuse seisuga vähemalt 13% mitte 4% mida vene statistika annab ( oli vist Dimitri Potapenko youtube saates kus nad seda vaagisid, aga hetkel üles ei leidnud). Nii, et tõesti lootust on, et kiilub kinni. Ja korralikult.
    Statista andmetel nafta- ja gaasimüügi käive hetkel selline:
  • "kodanik"
    Paistab, et venelastel siiski on olukord palju hullem majanduslikult kui paista lastakse, pakun maks. 2 kuud veel suudavad varjata ja siis hakkab rahval paanika.
    ...
    Nii, et tõesti lootust on, et kiilub kinni. Ja korralikult.
    Statista andmetel nafta- ja gaasimüügi käive hetkel selline: ...

    Kaks lihtsat küsimust.
    1. Kui kerida seda naftamüügi käivet paar aastat pikemaks aegreaks, kas siis tundub ikka veel kinni kiiluvat?
    2. Rahval paanika tähendab ikka päris korralikku endast välja minekut. Kas oskad tuua ehk mõne põhjuse? No näiteks, et viinapudel hakkab maksma kaks korda rohkem vms veel hullemat?

  • Naftatoodete (mitte nafta enda) hinnalagi alles hakkas kehtima.
    Täna veel uudis, et tibla proovis kavaldada, lükates oma laevad Dubai firma alla, aga.....

    The sanctions targeting Sun Ship Management include an EU asset freeze and ban on financing the company, which the EU said is part of Sovcomflot. The move is part of the latest package of measures detailed over recent days from the EU, UK and US which seek to close loopholes. EU and US sanctioned Sovcomflot last February in the first days of the war. Sovcomflot set up Sun Ship in Dubai in 2012. The subsidiary was called SCF Ship Management (Dubai) until July. In April 2022, Sovcomflot transferred management of 92 of its tankers and LNG carriers to Sun Ship. Co's services help bring in more than 70% of Russia’s energy revenue, which enables the Kremlin to finance its war.
  • "Velikij"
    "kodanik"
    Paistab, et venelastel siiski on olukord palju hullem majanduslikult kui paista lastakse, pakun maks. 2 kuud veel suudavad varjata ja siis hakkab rahval paanika.
    ...
    Nii, et tõesti lootust on, et kiilub kinni. Ja korralikult.
    Statista andmetel nafta- ja gaasimüügi käive hetkel selline: ...

    Kaks lihtsat küsimust.
    1. Kui kerida seda naftamüügi käivet paar aastat pikemaks aegreaks, kas siis tundub ikka veel kinni kiiluvat?
    2. Rahval paanika tähendab ikka päris korralikku endast välja minekut. Kas oskad tuua ehk mõne põhjuse? No näiteks, et viinapudel hakkab maksma kaks korda rohkem vms veel hullemat?



    Proovin vastata:
    1. hoolimata väga suurtest erakorralistest nafta -gaasi tuludest oli venemaa eelarve eelmine aasta defitsiidis ca 30-50 mld.
    2. Hetkel on gaas 5x odavam kui eelmine suvi, vene müügimahud samal ajal poole väiksemad, nafta eest saavad ca 40 usd/barrel mis tähendab, et tulu sealt enamuses kadunud. Ehk raha saab, aga ei ole jätkusuutlik.
    3. Jaanuari 2023 eelarve puudujääk venemaal 50mld. Arvatakse, et veebruar on tiba parem, aga eks näeb.
    4. Minu arust väga hea vene naft-gaasi ekspert Mikhail Krutikhin toob siin reljeefselt välja üldisemad probleemid ( vene keeles ) : Что будет с российской нефтью в 2023 году - Михаил Крутихин / Утренний разворот // 15.01.2023 - YouTube
    5. Spetsialistid arvasid ca. kuu tagasi, et 2023 eelarve puudujääk tuleb ca. 100 mld, aga kui reaalselt hetke müüke ja hindasid vaadata, siis arvan, et vähemalt 300 mld.
    6. Nagu ütleb Kurtihin moodustavad eelarvest nafta-gaasi tulud ca 40%, aga kui kõik alaga seotud ettevõtted koos maksudega arvesse võtta ca. 60%.
    7. Samal ajal väga suured kulutused sõjale, suur osa impordist on paralleelimport, mis siiski on märkimisväärselt kallim ja kergitab inflatsiooni. Pensioni tõsteti 2023 mittetöötavatele pensionäridele 4,8%, ametl. infl. 10%.
    8. Riigist liigub välja nii ajusid kui raha. Alfa banga analüütik Orlova ütleb, et lahkunud eraisikud on ka raha mujale viinud - enne 2022 oli neil välispankade arvetel 30 mld, nüüd 60 mld.
    9. 500 välisriikide ettevõtet on kas riigist lahkunud või oma tegevust kokku tõmmanud, arvan, et nad olid ühed parimad maksumaksjad eelarvesse.
    10. Riik peab refinantseerima suuri mitte nafta-gaasi ettevõtteid nagu pangad, lennundus, autotööstus jm.
    11. Venelastele lubati, et nad saavad alates 9. märts suuremas mahus oma külmutatud valuutareserve kasutama hakata - nüüdseks on selge, see otsus muudeti ära ( paljud lootsid ).
    12. Nafta ekspordi hind on venemaale hetkel sama kui oli enne 1991 venemaa lagunemist ( arvatakse, et madal nafta hind oli lagunemise tegelik põhipõhjus ), aga inflatsioon on olnud pärast seda üsna korralik, st. sama raha eest saab riiki aidata oluliselt vähem.
    Kokkuvõttes arvan, et venemaal on finantsiliselt olukord hullem kui me näeme, mingi aeg on võimalik kummi venitada, aga mitte lõputult. Muidugi on võimalus, et kursi liigutamisega kuskile 1 usd 100-120 rbl ja rahatrükiga saavad nad mingi aeg näiliselt jätta enam-vähem mulje, aga kui kõik muutujad jääksid suures plaanis nii nagu hetkel on, siis jah arvan, et kuskilt katkeb ka tavalise venemaalase kannatus. Kui ikka tööd ei ole või siis töö eest tasud oluliselt langevad siis nad lihtsalt ei tule välja. Kui varjatud tööpuudus ca. 13% paika peab, siis jah ühel hetkel ei ole võimalik vööd enam pingutada ja millegipärast arvan, et venemaal käib see ülal loetletud põhjustel järsku ja varsti. Aga puhtalt minu arvamus.

  • Mõned numbrid veel.
    Urals maksab hetkel pisut üle 50 dollari, peamiselt aasia turgudele suunatud ESPO ja Sokol mõlemad üle 70 dollari barrelist. Seega 40 USD/bbl ei ole tõenäoline hetkel (me ei tea keegi, mis tulevik toob).
    Täitsa maakeeles on ülevaated ka olemas - ja nende kallutatust venemeelsuse poole ei ole mõtet arvata.
    https://arileht.delfi.ee/artikkel/120147400/okonomist-sanktsioonid-on-vahendanud-venemaa-eelarve-tulusid-kuid-soja-rahastamist-ei-ole-peatanud
    https://majandus.postimees.ee/7718214/majandushoop-swedbank-loi-kokku-kui-palju-venemaa-soja-tottu-raha-kaotab
    Nii riigieelarve kui ka kodanike elu on muidugi mõnevõrra pingelisemaks muutunud, seda ei saa salata. Samas on minu hinnangul paanikast asi veel ikka väga-väga kaugel.

    Lisaküsimus ka: kuidas on riik refinantseerinud autotööstust? Ei vaidle vastu, lihtsalt huvitav oleks teada.
  • Miks see kõik vene teemas pole...
    Noh, uut mosset teeb JV kus maskvaa linn ja kamaz, mis kuulub rostecile, mis kuulub riigile.
    See autode tegemine on vast tilk selle kõrval palju relvatööstusesse tuleb matta jätkuvalt ja kasvavalt.
    Riigieelarve tuludest oli jaanuaris kadunud 35%, samas kulud üles 60% yoy, 'mõnevõrra pingeline'?
  • Naftabisnis ei ole üldse nii läbipaistev, kui võiks tunduda. Meredel sõidab ringi suur kogus tankereid sihtkohaga unknown. Näiteks India suurim nafta rafineerimistehas on venelaste käes. Võid kirjutada, et müüsid oma rafineerijale ka 40 USD barrel, pole vahet. Ja sealt müüd edasi valmistoote rahulikult Euroopasse. OPEC ei tootnud jaanuaris ega veebruaris täis oma enda kvoote Reutersi uuringu järgi. Gaasi hind on jätkuvalt Euroopas poole kallim, kui enne sõda.
    Et nafta hind alla saada on vaja turule kuskilt tuua lisapakkumist või tarbimine alla saada ehk valus globaalne majanduslangus.
    Olemasolevate ja kasutatavate reservidega saab Moskva sõda jätkata 2 aastat. Riigi võlatase on madal, sotsiaalsfääri kulud ei ole suured, tootmispotentsiaal on olemas, et sellisel kujul konventsionaalset sõda jätkata. Lisaks on olemas ka mobiliseeritud ja välja õpetatud reserv. Kõik toredad lood Venemaa isoleerimisest, kuidas kohe saab otsa moon, tiibraketid, majandus kukub kokku, Putin sureb nädala pärast on olnud tore meelelahutus mitte reaalsus.
    Läänes pole keegi ilmselt arvestanud sellise II maailmasõja laadse konfliktiga, mis nõuab massiivses mahus laskemoona ja hoopis teistsugust tootmispotentsiaali, kui on olemas. Lisaks väga palju mehi ja väljaõpet, suures mahus kapitali, et Ukraina riiki enamvähem toimimas hoida. Et sõjalises plaanis hakata võitma oleks vaja NATO poolt panuseid oluliselt tõsta. Esialgsed 4 tanki mängu ei muuda.


  • - EL-i lõpetas täielikult gaasi ja nafta ostmise Venest detsembri algul, seda ka teatud eranditega - Poola Orleani jaoks keeras Venemaa toru täielikult kinni alles sellel nädalal, Ungarisse liigub midagi vist siiani. Ehk siis naftat pole EL- Venest ostnud sisuliselt ainult 2 kuud. See on liiga lühike periood, et teha pika-ajalisi järeldusi. Aga enam-vähem kõik analüütikud on nõus, et negatiivne mõju on vene majandusele juba avaldunud.
    - Tegelikult ei tea keegi, milises seisus Venemaa majandus on. Kõikidesse võimude poolt avalikkusele esitatud ametlikesse numbritesse tuleks ikka väga suure eelarvamusega suhtuda. Ja pigem on asjad halvemad kui näidatakse. Samas nö. inimesed tänavalt kinnitavad, et sisuliselt kõikide kaupade hinnad Vene siseselt on tõusnud ja mitte vähe. (Nt. bensiini liitri hind tanklates olla tõusnud kohati 90 ruublikult 160 ruublikuni. See on kõvasti rohkem kui Vene võimude poolt välja öeldud 3% inflatsioon eelmisel aastal.)
    - Majandussanktsioonidega üldiselt kipub olema nii, et nende negatiivse mõju graafik on geomeetrilises mitte lineaarses progressioonis. Algul tundub mõju pisike, aega mida aeg edasi, seda suurem ja järsem nende mõju Venemaa majandusele ja eluolule on.
    - Teisalt jälle Läänemaailm on nagu suur kaubalaev, mille täielik ümberpööramine on kohmakas ja aeganõudev, aga kui juba pöörama hakkab, siis inertsi abil pöörab täielikult ja korralikult. Jah, sõjatööstuste käivitamine "kollektiivses läänes" on võtnud aega. Aga nii palju kui mina olen uudiseid jälginud, siis samm-sammult hakkab ka selles suunas järjest rohkem postiiivseid arenguid tulema: Ukrainale vajaliku "vene standarditega" moona tootmistehased Tsehhis ja Bulgaarias, uued tehased ja uued telliused sõjatööstusele nii USAs kui Euroopas.
    - Tõsi, tundmatu faktor on seni veel Hiina, kelle edasine tegevus kindlasti oluliselt mõjutab asjade edasist käiku.
    Kokkuvõtteks - ma poleks siiski nende majandussektsioonide osas negatiivne. Tõsi, nende mõju võtab veidi aega, aga kui juba mõjuma hakkavad, siis ikka valusalt. Samas kui vastaspoole (nn. kollektiivne lääs) ärkamine võtab samuti veidi aega, aga kui juba ärkab ja tegutsema hakkab, siis ikka korralikult ja täistuuridel.
  • "jpedro"
    "Ausi"
    1 year of "A Mostly Peaceful Invasion" #BLM

    Aasta eest
    "JoeRiver"
    "Ausi"
    Mis saab aasta pärast? Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas. Krimm? 50-50. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem nagu praegu. 5 aasta pärast Venemaa taas eurovisioonil. Vene gaas Saksas-jah, kui torujuhtme on parandatud. Ilmselt on, Putini rahade eest. Tehke skriinšot, koos punastega, siis vaatame :)

    Putinistlik optimist, tra ma ei või.



    Nonii. vaatan, Ausi ennustas ikka kordades täpsemalt kui mingid wannapiid-tarod ja muu pastakat imev ülipüüdlik kontingent.
    1. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem sama. 100% pihtas
    2. Putin pukis. 100% pihtas
    3. Krimm, 50-50. 50% pihtas
    4. Vene gaas Saksas. Nii ja naa. Kindlasti on vene gaas, mis kuskil LNG-statud, kenasti Euroopasse jõudnud. paljud vene kaubad on ümber nimetatud, ümber pakendatud ja kenasti olemas, ka Euroopas ntx India kaupade nime all. Eriline staatus on muidugi ülikarmide sanktsioonide all oleval kullal, mis kenasti Euroopa refaineritesse läheb ja sealt edasi Dubaisse või otse Venemaalt Dubaisse. Ei pane keegi kätt ette. 75% pihtas.
    5. 5 aasta pärast jälle eurovisioonil: kes see teab, aga sportlased juba tasapisi trügivad tagasi. Jätame selle hinde tulevikku.
    Kokkuvõte: Ausi ennustustäpsus 3,25 punkti 4-st.
    Moraal: Kapo väravate taha või ette kaklema kutsumine teistimõtlemise ajendil ei näita adekvaatsust.



  • Tarod, Kalmus, Saksid ja Ploomid otsivad ja vahendavad infot, mis on kusagilt vabalt leitav, ei nad midagi ise välja mõtle. Teadlikult nad kirjutavad optimistlikumaks, mitte ei näe ainult tohutult masendust. Aga noh seda idanaabri infot nende majanduse ja muu eluolu kohta käiva kohta võib vabalt keerata 360 kraadi, siis saab tõenäolise pildi.
  • "annom"
    Aga noh seda idanaabri infot nende majanduse ja muu eluolu kohta käiva kohta võib vabalt keerata 360 kraadi, siis saab tõenäolise pildi.


    Matemaatika tunnis magasid või mida see tähendama pidi?
  • "shelobmcdonalds"
    "annom"
    Aga noh seda idanaabri infot nende majanduse ja muu eluolu kohta käiva kohta võib vabalt keerata 360 kraadi, siis saab tõenäolise pildi.


    Matemaatika tunnis magasid või mida see tähendama pidi?


    Kõik õige. Vastupidist pilti ei saa, küll aga udusema ja hägusema
  • "annom"
    .... Aga noh seda idanaabri infot nende majanduse ja muu eluolu kohta käiva kohta võib vabalt keerata 360 kraadi, siis saab tõenäolise pildi.

    Ma soovitaks soovitud tulemuse saavutamiseks asja siiski 540 kraadi keerata.
  • "ttrust"
    "annom"
    .... Aga noh seda idanaabri infot nende majanduse ja muu eluolu kohta käiva kohta võib vabalt keerata 360 kraadi, siis saab tõenäolise pildi.

    Ma soovitaks soovitud tulemuse saavutamiseks asja siiski 540 kraadi keerata.


    Näiteks mina piirdun selles asjas 6x5,2 kraadi Alexiga. Äärmisel juhul pluss 1 6-pakk.
  • "marct"
    "ttrust"
    "annom"
    .... Aga noh seda idanaabri infot nende majanduse ja muu eluolu kohta käiva kohta võib vabalt keerata 360 kraadi, siis saab tõenäolise pildi.

    Ma soovitaks soovitud tulemuse saavutamiseks asja siiski 540 kraadi keerata.

    Näiteks mina piirdun selles asjas 6x5,2 kraadi Alexiga. Äärmisel juhul pluss 1 6-pakk.

    Sinu kraadid on hoopis teises mõõtkavas, nii et ...
  • "shelobmcdonalds"
    "annom"
    Aga noh seda idanaabri infot nende majanduse ja muu eluolu kohta käiva kohta võib vabalt keerata 360 kraadi, siis saab tõenäolise pildi.


    Matemaatika tunnis magasid või mida see tähendama pidi?


    1. Suleti Peterburgis õhuruum, tundmatu objekt. Tunnid hiljem seletus sulgemise kohta, õppused tsiviil ja militaarjõudude vahel....Jätkan selliste jamade väljatoomist???

    2. Uppus uhke lipulaev Moskva. Ei uppunud, vähe lekkis ja sõidab dokki. Veel jätkan??? Krdi. matemaatik.
  • "ttrust"
    "marct"
    "ttrust"
    "annom"
    .... Aga noh seda idanaabri infot nende majanduse ja muu eluolu kohta käiva kohta võib vabalt keerata 360 kraadi, siis saab tõenäolise pildi.

    Ma soovitaks soovitud tulemuse saavutamiseks asja siiski 540 kraadi keerata.

    Näiteks mina piirdun selles asjas 6x5,2 kraadi Alexiga. Äärmisel juhul pluss 1 6-pakk.

    Sinu kraadid on hoopis teises mõõtkavas, nii et ...


    Kuid pilt on sama hägune :D
  • Siseinfo kohaselt oli suletud Peterburi õhuruumis leviteerimas üks eesti vatnik

  • Terve see venemaa majanduse teema on suuremas jaos langenud "sovietoloogia" tasemele. Üsna julgelt võib väita :

    1. Venemaa valitsus võltsib avaldatud numbreid.
    2. Samas jälle, altpoolt venemaa valitsusele antud numbrid on võltsitud
    3. Altpoolt tulnud numbreid võidakse valetada suuremaks (et Kremli ees särada) või kehvemaks (et Kremli käest midagi saada).

    4. Samal ajal on Venemaal üsna suur varimajanduse sektor, mis mängib ka oma rolli ning mille suurust ei tea mitte keegi.

    5. Venemaal pole ei vabaturumajandust, vaba avaliku arvamust ega seaduse jõudu.

    Ühesõnaga, terve Venemaa majanduse mõõdupuuks on kaks asja :

    1. Kas elanikkonnal on süüa, alkoholi ja soe. Niikaua kui seda on, ei mängi muu väga rolli mõne aasta plaanis
    2. Kas sõjaväel on minimaalne vajaminev relvastus ja laskemoon olemas.

    Kui kummagi nendega tekib probleem, muutub see sõja käigus otsustavaks faktoriks.
  • Pole vaja ju üldse mõistatada. Kütusehinnad tanklates on Venemaal täiesti avalikult kättesaadavad. Igavalt stabiilsed

    https://azsprice.ru/pskov

    AI -95 53 rubla liiter
    Diiselkütus - 60 rubla.
    Samas suvaline pubi Pivnõi Dom
    https://www.caferp.ru/restaurants/pivnoj-dom/#href-tab
    Taani šnitsel ahjukartuliga 470 rubla
    Vaadiõlu 4,9 % 0.5 liitrit 190 rubla
    Mingi tšehhi õlu Karlovec hele 280 rutsi
    "Tsaari originaal" viin 50 g 120 rubla
    Koskenkorva 50 g 260 rubla
    Kui võtad pitsi viina söögi alla, šnitsli ja kannu vaadiõlut, läheb mingi 900 rubla. 100 rutsi kelnerile tipiks . No mingi 13 eurot siis. Umbes nagu mõne depressiivse Eesti väikelinna pubi, kus hindadega pole veel väga hulluks mindud. Või isegi pisut soodsam.

    Pihkva muide ongi depressiivne, olen seal käinud väga ammu. Ehkki ta pole muidugi väikelinn oma 200 000 elanikuga

    Nii et esialgu nad saavad auto paagi täis lasta, ilma et põeks väga numbrite pärast tablool. Ning väikse klõmaka ja söögi jaoks kah jätkub.
  • Riigieelarve tulud -35% yoy ja kulud +59% yoy olid vene rah.min numbrid. Kui need veel ilustatud ka on/oleks....

    January's deficit already stands at 60% of the whole year's plan of 2.93 trillion roubles, with 38.5 billion roubles worth of Chinese yuan and gold spent in January to cover the deficit.
    Non-oil and gas revenues were 28% lower, attributed to lower domestic VAT and income tax takings.
  • "Ausi"
    "jpedro"
    "Ausi"
    1 year of "A Mostly Peaceful Invasion" #BLM

    Aasta eest
    "JoeRiver"
    "Ausi"
    Mis saab aasta pärast? Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas. Krimm? 50-50. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem nagu praegu. 5 aasta pärast Venemaa taas eurovisioonil. Vene gaas Saksas-jah, kui torujuhtme on parandatud. Ilmselt on, Putini rahade eest. Tehke skriinšot, koos punastega, siis vaatame :)

    Putinistlik optimist, tra ma ei või.



    Nonii. vaatan, Ausi ennustas ikka kordades täpsemalt kui mingid wannapiid-tarod ja muu pastakat imev ülipüüdlik kontingent.
    1. Isehakanud vabariigid- staatus enam-vähem sama. 100% pihtas
    2. Putin pukis. 100% pihtas
    3. Krimm, 50-50. 50% pihtas
    4. Vene gaas Saksas. Nii ja naa. Kindlasti on vene gaas, mis kuskil LNG-statud, kenasti Euroopasse jõudnud. paljud vene kaubad on ümber nimetatud, ümber pakendatud ja kenasti olemas, ka Euroopas ntx India kaupade nime all. Eriline staatus on muidugi ülikarmide sanktsioonide all oleval kullal, mis kenasti Euroopa refaineritesse läheb ja sealt edasi Dubaisse või otse Venemaalt Dubaisse. Ei pane keegi kätt ette. 75% pihtas.
    5. 5 aasta pärast jälle eurovisioonil: kes see teab, aga sportlased juba tasapisi trügivad tagasi. Jätame selle hinde tulevikku.
    Kokkuvõte: Ausi ennustustäpsus 3,25 punkti 4-st.
    Moraal: Kapo väravate taha või ette kaklema kutsumine teistimõtlemise ajendil ei näita adekvaatsust.


    Ennast kiitmast me ei väsi.
    "Pakun, et Putin pukis, aga Ukrainast väljas". - teine pool unustati ära, ja hinnang 100% pihtas.

  • "Wesse"
    Terve see venemaa majanduse teema on suuremas jaos langenud "sovietoloogia" tasemele. Üsna julgelt võib väita :
    1. Venemaa valitsus võltsib avaldatud numbreid.
    2. Samas jälle, altpoolt venemaa valitsusele antud numbrid on võltsitud
    3. Altpoolt tulnud numbreid võidakse valetada suuremaks (et Kremli ees särada) või kehvemaks (et Kremli käest midagi saada).
    4. Samal ajal on Venemaal üsna suur varimajanduse sektor, mis mängib ka oma rolli ning mille suurust ei tea mitte keegi.
    5. Venemaal pole ei vabaturumajandust, vaba avaliku arvamust ega seaduse jõudu.

    Ühesõnaga, terve Venemaa majanduse mõõdupuuks on kaks asja :

    1. Kas elanikkonnal on süüa, alkoholi ja soe. Niikaua kui seda on, ei mängi muu väga rolli mõne aasta plaanis
    2. Kas sõjaväel on minimaalne vajaminev relvastus ja laskemoon olemas.

    Kui kummagi nendega tekib probleem, muutub see sõja käigus otsustavaks faktoriks.

    Esimesed 5 väidet võib lühidalt kokku võtta, et arvake palju tahate, saagige kopikat pooleks palju tahate, Venemaal käib elu ikka edasi oma moodi ja oma loogika kohaselt.

    Viimased kaks aga ütlevad nii hästi ära, et paremini pole vist enam võimalik, mis on ainsad tegelikud vene riigi toimimise kriteeriumid. Kõik ülejäänu on sovetoloogide soovmõtlemine.
  • N.Liit võitis II maailmasõja kah muuhulgas seetõttu, et tänu USA tohutu suurele abile oli vene sõduril kõht täis. Esmakordselt kogu ajaloo jooksul polnud Vene sõjavägi näljas ! Tagala imes endiselt näljakäppa, kuid sõjaväel oli kõht täis. Ja eks oli ka kärakat võtta, millest neil küll kunagi puudu pole olnud.
  • Mida Pentagon tellis eelmise aasta augustini Ukraina sõja jaoks ja annetatu asendamiseks:
    https://threadreaderapp.com/thread/1574607001484550144.html
  • Kui tavaline venelane vaid teaks, et Usa, Prantsusmaa jpt. olid II MS-s tegelikult venemaa poolel ning saatsid ka varustust nagu nüüd Ukrainale, siis vast ka pilgutaksid silmi lausa kaks korda ja neelataksid lisaks korra enne kui oma võitmatute juttu rääkima hakkavad. Ilmekas pilt mida Usa tol korral 41-45a. Lend-Lease raames venemaale saatis:

    Lend-Lease oli selline instrument minu teada, et osa nad pidid mingi aja jooksul välja maksma, osa said puhtalt endale jätta ja osa võisid ka tagasi saata. Täpselt sama on hetkel Ukrainaga, kuigi see ametlik Lend-Lease pole veel käiku läinudki, aga eri kokkulepped sisaldavad ilmselt juba praegu eri klausleid. Ühe tehtega on suur osa Euroopast saanud vabaks vanast veneaegsest rauast ning asendavad selle uuega. Tellimused täidab suures osas Usa, aga ka paljud teised riigid ja Euroopa saab kokkuvõtteks oluliselt parema "masinavärgi" ja loodetavasti ka rahu pikaks ajaks.
  • Ega nad seda enam ei mäleta ju. Kangelased.
  • Nõuka-inimesed ei saagi seda mäletada, sest nõukogudeaegne II maailmasõja-ajalooõpe libises USA poolt antud sõjalisest- ja muust abist lihtsalt üle, pisendades selle tähtsuse olematuks. Täiesti võimalik et ka vene föderatsioonis tehti sama.
  • Nüüd korjavad USA abi merepõhjast üles ja presenteerivad ilmselt millegi muuna:
    Russia’s Mysterious Interest in Old Shipwrecks
  • Teet Kalmus FBs: "Laskemoonast rääkides on huvitav märkida, et Transnistrias, Ukraina piirist kahe kilomeetri kaugusel asuvas Kolbasnas asub hiigelsuur laskemoonaladu, kuhu omal ajal koguti laskemoon, mis oli NSVL-i vägedel Ida-Euroopas. Ukrainlaste sõnul jätkuks neile sellest laskemoona mitmeks aastaks. Moldovas kisub kuumaks, jälgime arenguid."
  • Huvitav, kuidas venemaa korraldab Transnistrias oleva garnisoni isikkoosseisu rotatsiooni? Kas tõesti lastakse Tiraspoli lennuväljalt lennukeid õhku tõusta või sinna maanduda?
  • Vene sõjaväe rotatsioon tunnustamata Transnistrias toimub Euroopa riikide kaudu Moldovasse sisenevate turistide varjus. Vene Föderatsioon ei tarni praegu relvi nn PMR-ile, kuid nad tarnivad endiselt varuosi remondiks ja hoolduseks.
    Sõjaväeekspert Oleg Ždanov rääkis sellest oma YouTube'i kanalil.
    "Moldova on oma õhuruumi sulgenud. Ta on keelanud enda ja muidugi Venemaa lennuettevõtjatel Moldova õhuruumi kasutamise. Täna toimub rotatsioon turistide varjus ja Vene sõjavägi võib Transnistriasse jõuda Chisinau kaudu, kolmandate riikide kaudu," ütleb ta.
    Zhdanov märkis, et Vene sõjavägi sisenes Moldovasse läbi Euroopa riikide võltsitud passidega, "legendaarsete" dokumentidega, mis on tehtud reaalseks, kuid välja antud teise perekonnanime all.
  • https://www.delfi.ee/artikkel/120151202/vene-meedia-ukraina-diversioonigrupp-rundas-brjanski-oblasti-kulasid-ja-vottis-pantvange

    ilmselt on tegu vantide provokatsiooniga, sest juba nädal varem täheldas Ukraina kahtlaseid tegevusi piirkonnas ... liikusid tavapärasest erinevas laigulises vormis isikud .... Ukraina hoiatas ka provokatsiooni ees ...

    minu arvates puudub Ukrainal igasugune põhjus sarnaseks rünnakuks ... nende eriüksused küll tegutsevad Venemaa territooriumil, aga väiksed grupid ja rünnakud sõjaliste objektide vastu ... 50 meheline grupp ja rünnakud tsiviilobjektide vastu ei anna neile sõjalisest aspektist mingit kasu ....

    mis on aga vantide eesmärk? kodumaisele publikule põhjendus leida mingiteks järgmisteks aktsioonideks nagu uus mobilisatsioon, sõjaseisukorra väljakuulutamine?

  • Miks Ukraina peaks oma ressursse raiskama minigite vene kolkakülade ründamisele? Isegi venemaa ei raiska ressursse et piki Ukraina piiri (samuti Ukraina-valgevene piiri) sarnaseid mõttetusi korraldada.
  • 16h tagasi: Explosions are reported in Bakhchysarai near Sevastopol and Yalta in Crimea. First information, military bases have been targeted #Ukraine #Crimea
  • asi läheb huvitavaks - https://twitter.com/wartranslated/status/1631242033791729667

    Venemaa Vabatahtlike Korpus postitas video ja väidab, et nemad on rünnaku taga ....

    Русский добровольческий корпус on Ukrainas elavad vene parempoolsed, kellest osa on võidelnud isegi Azovi rügemendis või teistes Ukraina üksustes, 2022. aasta augustis moodustati nendest eraldi üksus Ukraina territoriaalkaitse koosseisus ... selles ükuses ei sõdi vangi langenud või ülejooksnud vene sõdurid - nemad on üksuses nimega Vabadus Venemaale Leegion vms (Легион «Свобода России») ja see leegion on omakorda Ukraina Rahvusvahelise Leegioni koosseisus, kus sõdivad välismaa vabatahtlikud
  • "Henno Viires"
    asi läheb huvitavaks - https://twitter.com/wartranslated/status/1631242033791729667

    Venemaa Vabatahtlike Korpus postitas video ja väidab, et nemad on rünnaku taga ....

    Русский добровольческий корпус on Ukrainas elavad vene parempoolsed, kellest osa on võidelnud isegi Azovi rügemendis või teistes Ukraina üksustes, 2022. aasta augustis moodustati nendest eraldi üksus Ukraina territoriaalkaitse koosseisus ... selles ükuses ei sõdi vangi langenud või ülejooksnud vene sõdurid - nemad on üksuses nimega Vabadus Venemaale Leegion vms (Легион «Свобода России») ja see leegion on omakorda Ukraina Rahvusvahelise Leegioni koosseisus, kus sõdivad välismaa vabatahtlikud


    väidetavalt on videos ära tuntud Schengeni sisenemiskeeldu omav vene neonats ....
  • https://medium.com/@x_TomCooper_x

    Tundub üks paremaid selgitusi, miks viimasel ajal häid uudiseid nii vähe on.
  • Aina enam survet läänelt sel teemal:
    "Muu hulgas olla Saksa valitsuse hinnangul ebareaalne, et Ukraina suudaks tagasi vallutada Venemaa poolt 2014. aastal annekteeritud Krimmi poolsaare. Washingtonis ollakse allikate sõnul sarnasel seisukohal. Nii on taolistel kahepoolsetel kohtumistel võimalik täpsemalt määratleda, milliseid Kiievi sõjalisi eesmärke on liitlased valmis toetama, ehkki lääne pealinnades nendel teemadel avalikult ei kõnelda."
  • Kui Krimmi piisavalt kaua ja piisavalt põhjalikult pommitada, küll venelased sealt lõpuks lahkuvad.
  • "ttrust"
    Miks Ukraina peaks oma ressursse raiskama minigite vene kolkakülade ründamisele? Isegi venemaa ei raiska ressursse et piki Ukraina piiri (samuti Ukraina-valgevene piiri) sarnaseid mõttetusi korraldada.


    Neid aktsioone tuleb kontekstis vaadata. Bahmuti seis on juba mõnda aega kriitiline, linn on isoleeritud ja see antakse lähitulevikus ära. Kiievist vaadatuna on see demotiveeriv ja need aktsioonid juhivad tähelepanu kõrvale. Küsimus on nüüd, kas õnnestub sealt lahkuda ilma suurema jamata või jääb mingi kontingent maha või kordub Azovstali tsenaarium. Saab näha, kus on järgmine kaitseliin, kuhu taandutakse.
    Krimmi osas on lääne meedia suuremas plaanis lugu muutnud ja poolsaare tagasi vallutamist enam reaalseks ei peeta.
  • "Jll"
    "ttrust"
    Miks Ukraina peaks oma ressursse raiskama minigite vene kolkakülade ründamisele? Isegi venemaa ei raiska ressursse et piki Ukraina piiri (samuti Ukraina-valgevene piiri) sarnaseid mõttetusi korraldada.


    Neid aktsioone tuleb kontekstis vaadata. Bahmuti seis on juba mõnda aega kriitiline, linn on isoleeritud ja see antakse lähitulevikus ära. Kiievist vaadatuna on see demotiveeriv ja need aktsioonid juhivad tähelepanu kõrvale. Küsimus on nüüd, kas õnnestub sealt lahkuda ilma suurema jamata või jääb mingi kontingent maha või kordub Azovstali tsenaarium. Saab näha, kus on järgmine kaitseliin, kuhu taandutakse.
    Krimmi osas on lääne meedia suuremas plaanis lugu muutnud ja poolsaare tagasi vallutamist enam reaalseks ei peeta.


    Soovitan:
    a) lugeda vähem igasugu vene propagandasitta (muide, sõja algusest peale on sõjakurjategija ja pätt Igor Girkin-Strelkov näidanud üles päris adekvaatset arusaamist lahinguväljal toimuvast - kui tahad vene vaadet, mis ei ole propagandasitt).

    b) vaadata vahelduseks Bahmuti piirkonna topograafilist kaarti (panin ühe lisasse) ja Google Street Viewga sama. Bahmut on oma ülesande hiilgavalt täitnud, sellest läände jääb täiesti lagedate nõlvadega lauge kõrgendik, kus pole mitte mingeid varjumisvõimalusi. Ukrainlased on üleval (tiirus), venelased all (sihikul). Kuidas venelased sealt järgmise kahe kuu jooksul üles plaanivad ronida (ajal, mil väljaspool teid jääb iga riistapuu mutta kinni) saab huvitav vaadata olema. Siis aga on uus relvastus ukrainlastel kohal.
    Bahmut võidakse maha jätta kui vaja, aga pigem mitte. Ukrainlased tahavad pidada lahingut juba maatasa tehtud linnas niikaua kui võimalik - milleks veel oma maad purustajate kätte anda kui seda on võimalik mitte teha.
    Krimmi tagasivõtmist pole kuhugi maetud. Krimmist lähevad venelased ise minema kui see ukrainlaste laskeulatusse jõuab. Pigem on Donetski piirkonna sõjaliselt tagasivõtmine Ukraina jaoks päris keeruline - vaata veelkord topograafilist kaarti.



  • Eile siis 7 riiki sh. EV kirjutasid alla lepingule millega luuakse uurimiskeskus Haagis, tibla tegude, fookusega spetsiifiliselt agressiooni (sõja algatamise-) kuriteo (rah.vah. õiguses: the crime of aggression) uurimiseks.

    “There have been crimes of aggression committed before. But never before [has there] been such a resolve of many countries to really do something about this,” Andres Parmas the prosecutor general of Estonia, said after signing of the agreement. Now, “there is a clear resolve to tackle this crime of aggression.”
    The agreement is a preliminary step to go after aggression. The center isn’t empowered to prosecute, but it can begin collecting evidence. Many hurdles remain before any official would be indicted. Major Western powers have said they support some type of forum in which to try aggression, but didn’t sign on to Saturday’s agreement.
    The conference in Lviv capped months of work from Ukrainian officials, who have made prosecuting the crime of aggression -that is, the crime of instigating a war with another country in the first place- a diplomatic priority.

    Some international lawyers working to help Ukraine prosecute war crimes have warned the country against moving too quickly on a tribunal. “We aren’t recommending trials in absentia,” one foreign lawyer working with Ukraine’s prosecutor general said, noting that convictions secured in absentia in Croatia were later thrown out. The lawyer said the focus during the war should be on gathering evidence of war crimes, and leave prosecuting them for later. “They want to show they’re prosecuting and delivering justice,” the lawyer said of Ukrainian officials. “We often say, ‘This isn’t needed now.’ ” Ukrainian officials say that creating a tribunal will have a practical impact, by further isolating Putin and other officials diplomatically and limiting where they can travel. WSJ
  • UK MoD kribab, et tibla ründab käsirelvade ja väikeste MPL-50 labidatega:


  • "sakuska"
    [...]
    Soovitan:
    a) lugeda vähem igasugu vene propagandasitta (muide, sõja algusest peale on sõjakurjategija ja pätt Igor Girkin-Strelkov näidanud üles päris adekvaatset arusaamist lahinguväljal toimuvast - kui tahad vene vaadet, mis ei ole propagandasitt).
    [...]

    Girkinit ei tohtivat liiga palju ka lugeda, sest Vene poole tegemiste suhtes pea pidevalt pessimistlik tekst tekitab tunde, et kohe-kohe lasevad kogemata endale ise kuulid pähe. Girkin tundub olevat läänelik-ratsionaalne, aga Vene sõjaväge juhatatakse pigem hullunud ida vaatepunktist.
    Mis ei tähenda, et ma aeg-ajalt ta tekste hea tuju tekitamiseks ei loeks

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon