Päikeseenergia aktsiad - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Päikeseenergia aktsiad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sunrun ostab Vivinti ära.
    Iga VSLR aktsia eest saab 0,55 RUN aktsiat.

    https://seekingalpha.com/news/3588941-sunrun-to-buy-rival-vivint-in-3_2b-home-solar-deal

    Sunrun (NASDAQ:RUN), the largest U.S. residential solar company, is acquiring a leading competitor, Vivint Solar (NYSE:VSLR), to form one of the world's largest providers of solar equipment with about 500K customers.

    The all-stock deal, unanimously approved by the companies' boards, is valued at $3.2B including debt, and is expected to deliver annual cost savings of about $90M.

    Vivint shareholders will get 0.55 shares of Sunrun for every share held, representing a premium of 10.4% to Vivint's close on Monday.

    Oman VSLR aktsiaid (ca 10 protsenti portfellist) ja kavatsen ühinevas ettevõttes osalust edasi hoida.
    Magusam aeg päikeseenergia sektoris seisab ees. ESG (Environmental, Social and Governance) ehk puhta ja eetilise investeerimise tuul puhub aina tugevamini tagant.
    Aina olulisem on, et omatavad investeeringud asuvad ajaloo õigel poolel (kui palju kapitali on investorid põletanud naftasektorile truuks jäämisega?).
    Sektoris toimuvad väga suured hinnakõikumised tuleb lihtsalt üle elada ja võimalusel enda kasuks pöörata - ostes siis kui turu meeleolu ei ole kõige parem.
  • martk
    Sunrun ostab Vivinti ära.
    Iga VSLR aktsia eest saab 0,55 RUN aktsiat.

    https://seekingalpha.com/news/3588941-sunrun-to-buy-rival-vivint-in-3_2b-home-solar-deal

    Oman VSLR aktsiaid (ca 10 protsenti portfellist) ja kavatsen ühinevas ettevõttes osalust edasi hoida.
    ...
    Sektoris toimuvad väga suured hinnakõikumised tuleb lihtsalt üle elada ja võimalusel enda kasuks pöörata - ostes siis kui turu meeleolu ei ole kõige parem.

    Ootamine tasus kuhjaga ära.
    Pool VSLR positsioonist läks täna ja eelmine nädal turgu 14.50-18.00 vahemikust. Õnnestus aktsiate väärtus kolme aastaga viiekordistada. Praegu turgudel puhas eufooria ja arvan, et see meeleolu ei kesta enam kaua. Mõistlik kuiva püssirohtu juurde tekitada.
    VSLR/RUN kipuvad olema väga kõrge betaga ja tänases valuatsioonis ei ole enam võimalikke negatiivseid arenguid hinnas sees.
    Suurem osa päikeseenergia positsioonidest alles ja TAN on nendest kõige kaalukam. Kuigi vaade on järgmise 12 kuu perspektiivis nii kogu turu kui MOMO aktsiate suhtes karune, siis portfellis pikki positsioone jagub. Kui tõus peaks kestma edasi, siis on võimalik sellest kasu lõigata. Kui turg peaks kukkuma, siis selle jaoks on juba piisavalt putte varutud. Kui lähinädalatel peaks aktsiaturgude ralli takerduma (VIX pigem otsib ettekäänet ülespoole kerimiseks), siis võtab putte juurde. Aga väga kaugel rahast väljas LEAP optsioone - 2021. juuni või 2022. jaanuar.
  • Solaredge selle aasta põhjast hind 3* täna +20% tulemuste peale ja hind 200 võetud.
  • JKS saavutas 30$ piiri, päris kiire tõus nädala jooksul.
  • JKA kompab täna juba $45 piiri. Uskumatu ralli. All time high ka vist.
  • Jep, nagu järgmine Tesla, eks see päike alates 2016 kui mina seda jälginud olen, ikka odav on.
    https://www.tradingview.com/x/bvQ3GDxa/
  • SolarEdge uudiskirjast:

    mySolarEdge now supports Apple Watch, so system owners can view system data right from their wrist! Dedicated mySolarEdge complications can easily be added to system owners’ favorite watch faces, so they can:
    Check system performance (production, consumption, self-consumption, etc.)
    Monitor and control smart energy products' status
  • "Visahing"
    Jep, nagu järgmine Tesla, eks see päike alates 2016 kui mina seda jälginud olen, ikka odav on.
    https://www.tradingview.com/x/bvQ3GDxa/


    Tesla global market share autoturul ei kasva vist kunagi nii kõrgeks kui see Jinkol on läbi aastate olnud. Ja solari buum on ühekorra juba olnud, kus low single digit tasemetelt põrutasid mitmed aktsiad kümnete dollarite peale. Sai see ralli mingis osas ka kaasa tehtud, kahjuks tulid järjest mitmed madalseisu aastad. Mis imevägi see nüüd solari jälle rallima pani, ei oskagi öelda, tõenäoliselt ikka Hiina päikesepoliitika, mis muud.
  • Ise pakuks, et pigem see, et taotakse kella, et nafta ajastu läbi, tulevad taastuvenergia teemad, nafta hind ei tõuse, pangas offshore sektoris (puurijad) saavad hirmasid litreid, lisaks kilda. Teeme ise projekte ja näen, kuidas inimesed lasevad juba päris pallju kohe paneelid katusele või maapinnale projekteerida. Usun, et tulevikus on kombo, kus päikese energia muudetakse vesinikuks ja see omakorda kas kasutatakse kütuseks või toodetakse öösel elektrit.
    Ma pidasin hinnaga silmas seda, et kui JKS P/E on pidevalt 8 olnud, siis hulluse puhul "kasvu" ettevõttena hinnates nagu Teslat (sealt pilvede kasumist) võiks JKS hind siit ikka 100$ ära lennata. Ise tegin selle vale arvestuse, et tees oli: rikkad nafta riigid ja India ei ole enam kõvad investeerijad, kuna Koroona ja madal nafta hind, aga paistab, et see polnud teemaks.
  • ICLN, TAN ja siin ka JKS...tundub et nad on jõudnud mingi küllastumiseni kõik täna. Alguses suruti mega müügi orderid peale ja kuigi nüüdseks on taastutud/uued tipud, siis peaks siit tulema tõusuaja suurimad päevakäibed.
    Keegi igatahes otsustas suurelt müüa/kasumit võtta või shortida.

    Läksin short JKS 47.
    Homme võiks crackida ...ideaalis.

    Pikaajaliselt aga oma tagasihoidlike teadmiste ja kõrge tunnetuse kontekstis lubaks arvata et üks perspektiivikamaid sektoreid lähemaks 10a.ks jne.
  • Täna tehakse tüüpiline lühikesteks müüjate pigistamine ja peale seda tihti tuleb see õige müük -6-10%.
  • 50 dollari piir ületatud. Uskumatu tõus sel sügisel. Ise väljusin 22-23 pealt mingis meeltesegaduses, märtsis kuskil 13-14 kandist sai ostetud. Õnneks naisel aktsiad veel alles konto peal, saab sellestki lohutust. Kuskilt maalt tuleks needki siiski maha müüa, aga kes nüüd ütleks, mis tasemel see lagi ära tehakse või millal? Võib-olla ketrab jõuludeni ülespoole veel siit. Vaktsiin tulemas jne. USA valimised on muidugi wildcard, aga kui Trump esimest korda pukki sai, taastus turg šokist päris kiiresti tegelikult. Miks Bideniga teisiti peaks minema? Trump pole muidugi alla andnud veel. Saab ehk tervekski. Solari puhul ma siiski usun Hiina uudiste suuremat mõju aktsiatele.
  • Eestis see toetuste osa saab selle aastaga läbi, eks sõltub, mis paketid ka mujal.
    Fakt on, et Hiina solar on kahtlane asi investeerimiseks, see on ameerika mägi, kasiino.
    Siht tuleb paika panna, millal kasumit võtta.
  • Aga nii ongi tundub, esimene ring pigistatkse välja. Sealt veel demandi ja late chasers...ning vaata mis käibed tehakse.


    Midagi igatahes toimub ja jätkuvalt olen arvamusel et lähipäev peaks olema blow off top kogu rohe asjadel.

    Vol anomaaliad tekkinud.
    Ma olen väljas korraks.

    Kui müüa tahad, siis vist paremat hetke raske leida.
  • Ilus...valus squeeze...väga lähedal...väga.
  • Perfect!

    Gap up...ja megavol müük.
    Nüüd peaks olema tipp tehtud.
  • Hakkas vaikselt ronima jälle. Hirm tuleb peale küll juba. Ega see mingi Tesla ole.
  • Its done!

    TSLA ikka :) aga küsimus kas tasemel 1700 või 2500.

    Sõltub kui rajult kukub ja kuidas korrektsioonis käitub.

    Done...done...
  • kindsigo...vaata TAN 30min graafikut.
    Ja seda müügihuvi volli täna! See pole mingi "suvaline raha"....."juhuslik otsus".

    Tugev käsi...turul on selge jõud teises suunas...üsna tugev signaal et ees ootab mustri ja stoki käitumise muutus. Vanad, meid siia toonud seaduspärad ja dünaamikad muutuvad mõneks ajaks kehtetuks. Turuosaliste otsused saavad põhinema nüüd sellel "uuel dünaamikal".

    Magus valu

    Arvamused on kõige odavam kaup...sest neid on lõpmatuseni.
  • "Visahing"
    Jep, nagu järgmine Tesla, eks see päike alates 2016 kui mina seda jälginud olen, ikka odav on.
    https://www.tradingview.com/x/bvQ3GDxa/


    5.10 post, on ikka Tesla küll, pane tesla pe ja näed kuhu hullus viia võib. Kevadel sain tankeris laksu shordiga, enam naljalt lühikesel poolel turu vastu ei võitle. Ühtki tõsiselt head müügi signaali ju pole, macd päevast ristumist, lahknemist ega ka nädalasel.
  • Visa...
    Täna oli avamise "bet" ..."otsus"..."turujõud"...või kuidas iganes seda nimetada - vääringus ümardatult pealt 5 milj $. Selle otsuse üle mängimiseks oleks üldjuhul vaja veel suuremat panust. Stok mis on nii lühikese ajaga x kordistunud, paraboolis ja fundament vbl pole hetkel oma hinda väärt, peaks panema ikkagi kedagi "teist" veel suuremalt panustama?! Võibolla...aga mis risk siit sel juhul võetakse?!...riski suhtelisus on liiga kõrge et nii suure rahaga proovida veel turuosalisi "väänata" omale soodsas suunas. Mina võin oma väikese rahaga rumalusi teha aga selliste mahtude juures peab ju olema väga selge arusaam võimalikust edasisest dünaamikast. Ja sulle peab vastu tulema ka demand kui on soovi nt nii suur panus teha, ilma selleta ei saa kogust kätte. Squeez on siin päris märkimisväärne player...nagu minagi oma 47 juurest...õnneks sain suht vara pidama.

    Novot...ja see 5milj ju ei saa vaadata macd ometi...:) Sellel hetkel kui ta seda vaatama hakkab ( confirm) on keegi juba "tasu" laualt ära võtnud ja jääb vaid chase.
  • Ehituses buum 3 ei jõua stocki süveneda, aga ju siin opsiooniga ka sehkendamine käib. Lisaks naftaga seotud asjadest jookseb raha rohelisele poolele üle, vaata ka vesiniku tootmise firmasid, laksavad samuti, keegi võiks nendest teema teha, kes jälgib. Laevandus mõni loodab juba 2024 laevu vesinikul näha.
  • Kõik tundus !!! perfect top liikumine. Parabool...varasemalt juba natuke müüja näitas end...nüüd ilus gap up ja kohe suur müügivol+ päeva II pool ka suur müük/nõrkus. AGA täna tehti see kõik tasa nagu eilset poleksi olnud.
    Aga siin maailmas pole miski kunagi 100% kindel.
    Ja JKS näitas seda.
  • Hästi palju sõnu. Sain ka ise ühe nähvaka ja rohkem ei torgi.
    Paidevei, mis on saanud parimast shordist, PTON@97?

    Suhteliselt nõme, kui ainus trader lehel oma positsioone avab, aga ei sulge.
  • Ka. see eesti rotsa, kes ca 20milj portut keerutab.
    Samal päeval..samas kohas.

    Niiet me oleme kõik selles paadis olnud.

    Turu put-call liikus reedel tasemele mis võiks tuua kerge müügisurve. Lähipäevil.
  • Notable Calls
    $JKS, $CSIQ - Roth Solar team saying Trump's withdrawal of bifacial exclusion could come in 15 days and is leaves both Jinko Solar (JKS) and Canadian Solar (CSIQ) negatively impacted

    - Both been importing bifacial modules into the U.S. without tariffs due to the exclusion
  • Minu teada JKS peaks miskit ka suurel mandril juba tootma ja üldjuhul manööverdati taxist mööda sellega, et tootmised ekspordiks koliti Hiinast kuskile kõrvale riiki.
  • Ja pidu kestab edasi. JKS uus all time high.
  • Mis asi see JKS on? Ma ei mäleta enam.
  • Jinko Solar - viimase ca 5 a globaalne turuliider ränitehnoloogia päikesepaneelide sektoris. Pidevalt väga madala trailing P/E väärtuse juures kaubelnud, nüüd õnnestus lõpuks P/E 15 ära näha ja selleks pidi aktsiahind 3-kordistuma. Huvitaval kombel juhtus see kuu ajaga.

    Lasin naisel esimese osa rahaks teha, enamus on veel alles. Järgmine order läheb vast 70 pealt sisse ja viimane sats vb 75-80. Enough is enough, ei mahu enam konto peale ära muidu.
  • Jep, Tesla tõus oli poisike JKS kiirust ja 3x arvesse võttes.https://www.tradingview.com/x/r7QSoX9c/
    Siin tvõrdliuseks mõlemad koos.
  • Ei ole kursis, aga kas seal JKS-il on selle ralli õigustuseks mingeid supertulemusi ka ette näidata juba?
  • "mikker"
    Ei ole kursis, aga kas seal JKS-il on selle ralli õigustuseks mingeid supertulemusi ka ette näidata juba?


    Võta Yahoo näiteks ette ja vaata eelmisi kvartaleid, See saab jumala normaalset kasumit, lihtsalt ennem hinnastati solarit/päikest kui kahtlast asja, tootmisvõimsuse üleküllust kardeti ja madalaid hindu. Nagu Kindsigo ütles, kauples see pidevalt P/E=8. Hetkel aga arvan, et see lihtsalt buumib- kogu sektor. Vaata Solar Edge (ticker sedg) moderne inverteri tootja, kõik sama. Ajalugu aga näitab, et mis nii püsti loodis ülesse kütab, see seal üks moment maapeale tagasi tuuakse. (kauplejad nimetavad kummipaela effekt)
  • Jah, aga see kummipaela efekt tuleb vist seekord viitega, sest koroona tõttu külvatakse helikopteriraha ja see on ringiga hakanud nüüd aktsiatesse samuti maanduma? Ühekohalise P/E ajastu on vast solari sektoris siiski lõppemas. Loodetavasti.
  • JKS sirgjooneline tõus jätkub, 75 dollari piir alistati, müügiorder läkski selle hinna pealt täitmisele. Viimane osa ootab nüüd, ma ei teagi mida täpsemalt, kas 85 dollarit või peaks kohe 100 panema. USA presidendivalimiste volatiilsus sõidab vist varsti turgudele sisse ja läheb rapsimiseks? Või ei peaks põdema.
  • "kindsigo"
    Jah, aga see kummipaela efekt tuleb vist seekord viitega, sest koroona tõttu külvatakse helikopteriraha ja see on ringiga hakanud nüüd aktsiatesse samuti maanduma? Ühekohalise P/E ajastu on vast solari sektoris siiski lõppemas. Loodetavasti.


    Pigem tõstab aktsiate hindu alternatiivsete investeerimisvõimaluste tulususe langus (madalad laenuintressid), mitte ringleva raha koguse suurendamine.
  • Päikeseenergia aktsiatest loobumine tsükli nii varajases faasis on suurim lollus.
    Minu VSLR positsiooni vähendamine läks ka väga kalliks maksma. Mul on endiselt suur positsioon selles sektoris, kuid ikkagi jäin niiöelda lihtsast rahast ilma.
    Kõige rohkem raha tehakse istudes mitte sisse-välja sõeludes.
    Neli aastat tagasi tehti turu/sektori pikaajaline põhi. Antud ralli on pigem ca 10 aastase pullituru esimene faas. Jah, suurtele rallidele järgnevad alati ka suured korrektsioonid, kuid need jäävad ainult korrektsioonideks.
    Turu liikumine ühest äärmusest teise ja koos sellega eufooria tekkimine võtab väga pikki aastaid aega.
    Räägime müümisest siis, kui kõik see mees räägivad ja omavad päikeseenergia aktsiaid. Kui päikeseenergia on sama levinud positsioon kui mõni aega tagasi olid naftaaktsiad.
    Mina ootan rahulikult maaniat. Varem või hiljem see tuleb.
    Kõik see ESG ja roheinvesteermine ja kliimaeesmärgid loovad suurepärased eeldused maania tekkimiseks.
    Hetkel on sektori turukapitalisatsioon nii väike, et kõik ei mahu marjamaale - siit ka tugev ülespoole press.

    Kui kedagi huvitab, siis praegu tegelen põhjaõngitsemisega 3D printimise sektoris - SSYS, DDD, XONE, VJET. Seal on sisuliselt sama situatsioon kui päikeseenergias 2016. aastal - sentiment täiesti tuksis, valuatsioon ja hinna/käibe suhtarv odavaim kui kunagi varem, suur lühikeste osakaal. Korralik käibekasv tulevikus sama kindel kui aamen kirikus. Praegu käib haavade lakkumine pärast võimast haipi aastatel 2013-2014.
    3D printimise positsiooni suurus hetkel arvatavasti ca 8-10 protsenti portfellist, võimalik, et tõstan lähema 12 kuu jooksul 15 protsendi peale.

    ARK Invest CEO doubles down on genomics, robots and 3D printing
    www.youtube.com/watch?v=Qoy3Z00JEdk

    The 3D printing boom is coming
    www.youtube.com/watch?v=NufVMirV3SE
  • Ise vabanesin ka lollisti oma solar aktsiatest, olles JKS-i saanud alla 20 eest ja näinud kuidas see järjekindlalt 10-25 vahel pendeldab, tundus 40 peal müümine jube hea mõte, kuigi usk oli, et lagi ei pruugi olla.
    Üks idee on oodata Q3 tulemused ära, kuna hetke sentiment on niikuinii max. positiivne, siis positiivsed tulemused väga suurt mõju enam ei pruugi omada, samas kui tuleks midagi negatiivset võiks ju nii suure tõusu järel korrektsioon küll tulla. PE alla 10 pealt on ikkagi rallitud juba pea 40 peale.
    Näiteks hõbeda hind on Q2-ga võrreldes ~60-80% tõusnud. Erinevate allikate põhjal moodustab see ~6% paneeli tootmismaksumusest, arvestades kui madalate marginaalidega praegu solar toimetab, võib sel täitsa arvestatav mõju olla.
    Endale tundub CSIQ praeguse hinna juures vähe atraktiivsem kui JKS, samas JKS on mahu poolest turuliider ja sel alati plussid.
  • Müüja tuleb siis, kui päike ei sära. Eks hetke väärtust arvestatakse nagu Teslal.
  • Täna jälle +10%, Naeruväärseks kisub juba. Nagu Tesla tõesti.
  • Päikse ajakiri pajatas, et off grid lahendusega saaksbCovid 19 töö kaotanud inimestele tööd pakkuda. Austraalia paneb 26GW asja püsti ja kuna paneelid asjad odavad, tuleb vesiniku tootmise hind alla. See järgmine kuum sektor.
  • "kindsigo"
    Ma ei tea kas mul jäi midagi viimase ER confcallist kahe silma vahele, et turg täna JKS -30% on müünud, millele mina põhjust ei näe, igatahes olen täna ostmas. Turuliider nii sodiks küll ei tohiks kukkuda.


    Ma arvan, et see postitus (16.03) oli inspiratsiooniks, miks ma ostsin õige pisut JKS-i märtsis (~$12.7) ja unustasin seejärel (pole kaupleja, pigem mõtlesin vist midagi stiilis, et sektoris tegija, PE suht madal ja küllap päikseenergia kunagi ikka ära tasub, võtsin koguse mõttes väga väikse riski ka).
    Igatahes aitäh, kindsigo, umbe hää investeering joppas!
    (Tagantjärele veidi kahju muidugi, et nii vähe sai võet, aga kes kopikat ei korja.. :))
    P.S Ei ole veel müünud. Kuna algne investeering oli väga väike (<1% varadest), siis mõtlen, et ah s.tta kah, las istub portfellis, ma olen varem piisavalt lolle investeeringuid teinud (s.h lolle investeerimata jätmisi, ehk rahas istumist) - miks ma peaks arvama, et ma olen targem kui kõik need, kes praegu $87.5-ga ostavad?
  • "martk"

    Kui kedagi huvitab, siis praegu tegelen põhjaõngitsemisega 3D printimise sektoris - SSYS, DDD, XONE, VJET. Seal on sisuliselt sama situatsioon kui päikeseenergias 2016. aastal - sentiment täiesti tuksis, valuatsioon ja hinna/käibe suhtarv odavaim kui kunagi varem, suur lühikeste osakaal. Korralik käibekasv tulevikus sama kindel kui aamen kirikus.


    Ok, see pole teemasse, aga I'll bite. Huvitab visioon. Mis tagab sinu arvates korraliku käibe kasvu tulevikus selles sektoris?
    Kes peaks endale 3dprinteri ostma ja miks, vrdl valmistoodete ostmisega (mis igapäevaselt kasutatava masstoodangu puhul jääb tõenäoselt alati odavamaks)?
    Era või äri?
    Era puhul - hobi, kunst, või mis?
    Äri - suur printimine (hooned jm) või mingid pisi-prototüübid, hambaproteesid vms?
    P.S oled sa ise midagi 3dprinteriga trükkinud?
  • Nägin just ühte hammaste vigurit tootvat laborit, seal oli päris hulgim Stratasys Ltd 3d printereid tööd tegemas. 1 pidi 5 inimese töö ära tegema :)
  • "lauri"

    Ok, see pole teemasse, aga I'll bite. Huvitab visioon. Mis tagab sinu arvates korraliku käibe kasvu tulevikus selles sektoris?
    Kes peaks endale 3dprinteri ostma ja miks, vrdl valmistoodete ostmisega (mis igapäevaselt kasutatava masstoodangu puhul jääb tõenäoselt alati odavamaks)?
    Era või äri?
    Era puhul - hobi, kunst, või mis?
    Äri - suur printimine (hooned jm) või mingid pisi-prototüübid, hambaproteesid vms?
    P.S oled sa ise midagi 3dprinteriga trükkinud?

    Üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna.



    Miks 3D printimist ootab suur tulevik on kirjas ARK Invest dokumendis lehekülg 34.
    research.ark-invest.com/hubfs/1_Download_Files_ARK-Invest/White_Papers/Big Ideas 2020-Final_011020.pdf

    3D printimine muutub iga aastaga järjest odavamaks ja kiiremaks ning seetõttu tekib järjest uusi kasutuskohti.
    Esialgu on olnud majanduslikult mõttekam võtta 3D printimine kasutusele kohtades, kus tootmine on väikesemahuline - see tähendab tüki hind on väga kõrge (näiteks lennundus või vanade autode varuosad). Lennunduse puhul on lisaks väga tähtis iga tüki kaal, sest ühe kilogrammi transport maksab lennuki eluea jooksul tuhandeid eurosid. Juba ühe lennuki elutsükli pealt on võimalik säästa miljoneid eurosid.
    Lennunduses on 3D printimise tehnoloogia juurutamine alles lapsekingades - 1-2 protsendi juures võimalikust. Käibekasvu võib sealt tulla ca 50x.

    Tavapärase valuvormi abil tootmise alustamine on väga kallis ja võtab väga kaua aega. Samuti ei ole võimalik toote disaini kiiresti ja odavalt muuta.
    Valuvormiga või mis iganes muul viisi tootmises on ka äärmiselt palju materjali raiskamist.
    3D printimine võimaldab kõrvalda mitmed traditsioonilise tootmise puudused.

    ARK Invest ennustab, et 3D printimise sektori käive kasvab järgmise viie aasta jooksul 10x.
    Selleks ajaks kui 3D printimine on jõudnud masskasutusse on tänased aktsiahinnad mitmekümne kordse tõusu selja taha jätnud.
    Õige aeg investeerimiseks on siis, kui aktsiad on investorite huviorbiidist väljas.

  • Äkki teete siiski uue teema. See ei sobitu mitte kuidagi päikeseenergia alla.
  • kindsigo kodutöö ja sisetunnetus JKS suhtes superhea.. 85 vaade igati ok, kui 90 pealt hoobilt 80le taganeb.. kuulan alati huviga su mötteid.. kas pigem valid uue lemmiku vöi ostad altpoolt taas tuntud/ jälgitud tegijatesse sisse..?!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon