Crude Oil - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Crude Oil

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • http://www.worldbank.org/content/dam/Worldbank/Research/PRN01_Mar2015_Oil_Prices.pdf
    Maailmapanga uurimus.
    Tänu toornafta hinna langusele on suur osa seotud aktsiaid tunduvalt odavnenud. Samal ajal on suuremad USA indeksid järjepanu pikalt tõusnud. Tundub,et naftaaktsiad paari aastases perspektiivis pigem tõusevad kui langevad.
  • Nafta hinnad on langenud ja sellega koos ka fondid , nagu näiteks United States Oil ETF (USO)
    http://www.talkmarkets.com/symbol/uso
    Kas mõni oskab USO soovitada , maha laita või koguni veel oodata ?


  • USO järgib nafta futuure. Pigem võtta ETF, mis järgib indeksit, mis omakorda järgib energiasektori ettevõtteid.
    iShares S&P Global Energy Sector ETF (IXC)
    http://goo.gl/cMqqfA
    Market Vectors Oil Services ETF (OIH)
    http://goo.gl/zakRkC
  • Okey. USO ETF jälgib futuure. Kui aasta teisespooles peaks nafta hind tõusma, siis tõuseb ka USO ETF.
    Graafika järgi on USO-l potentsiaal väga kõrge.
    http://finance.yahoo.com/echarts?s=USO+Interactive#
  • Raits
    Okey. USO ETF jälgib futuure. Kui aasta teisespooles peaks nafta hind tõusma, siis tõuseb ka USO ETF.
    Graafika järgi on USO-l potentsiaal väga kõrge.
    http://finance.yahoo.com/echarts?s=USO+Interactive#

    Contangost oled kuulnud?http://www.investopedia.com/terms/c/contango.asp
  • Olen jalginud asja selle kukkumisest saati iga paev. Luhidalt utlen kohe ara, et see ei hakka teil niipea tousma. Seda ilmestab ka fakt, et Buffet ja teised lasevad jalga.

    Praegu mida peaks koige rohkem jalgima on seotud WTIga. Nimelt EIA edastab iganadalasi reporte USA naftastorage kohta. Suur kukkumine on viimasel ajal toimunud sest USA storage hakkab tais saama vaikselt. Cushing on 80% juures. Ja asi pole siiamaani veel joudnudki, et what goes in must come out...

    Brent - Irani diil Usaga.Kui sealt peaks tulema diil. Siis kukub Brent voimsalt. Liibua toodang on kukkunud kuid selle on kompenseerinud kui OPEC uletootmine. Lisaks on Iraagis probleeme, kuid ka sealt voib iga kell tulla lisa.
    Ja siis on Venemaa ja Saudi, kes proovivad agressivselt turuosa kasvatada.

    Usa dollar on kukkumas, mis surub naftahinda alla.

    Opec on konksuotsas ja ei saa uut kartelli luua, sest iga vahesem tootmine mida nemad uritavad votavad Ameerika ettevotted endale. Sisuliselt riigid konkureereivad ameerika ettev[tetega.

    Supply shockid pole kunagi maailmas kergesti taandunud. Alguses tehtud suured investeeringud tootavad nii kaua kui cash cost tasa on. Uhe uuringu kohaselt on probleem ainult 3% tootjatel cash costiga tasa tegemisel kui nafta on 40 dollari juures.

    50 dollarine nafta saab uueks normiks.

    Ennustan, et Nafta kukub 30 peale. Eriti siis kui Hiinast peaks tulema tagasihoidlik kasv ja storage saab tais. Kui 40 allapoole kukub kull siis spekuleerijatel hakkavad margin callid tulema ja naeme ka selle 30 ara.

    FYI.
    Ise istun kena kasumi otsas, ostsin DWTI oigel ajal.

  • Ma kahtlesin, et kas üldse on maailmas kedagi, kes suudaks naftat fundamentaalselt analüüsida ja näe, oma maarjamaa mees teeb asja ära nagu naksti. Viisaka inimesena mins küll ütlen aitäh info eest, et nii pea meil ei tõuse.
  • DWTI, on jah nunnu asi, mõtlesin siis ka paar päeva tagasi siseneda õlistesse mängudesse ja samuti instrumendi valikuks DWTI. Suutsin ajastada täpselt nii, et sain kohe esimese tehingua ca 3 tunni jooksul -12% lossi :)

    Sellest ütleks seda, et ma arvan samuti nagu fish, et pikk tee on alla, ning lisaks sellele paneks juurde veel infokillu, et rafineerimistehaseid hakatakse kokkupoole tõmbama. Seega me näeme veel sellist veidrust, et bensiin on küll kallis aga nafta fastikult odav.

    Üldiselt nimetatakse seda saudide poolt turu ülevõtmist "Hostile takeover" aga nii nagu opeci tüübid Venemaale ütlesid "Its just a Business".

  • Ahjah nafta tõusu peale panustamiseks siis UWTI 3X long UTF.
  • Fish, kas nüüd on DWTI ostu koht tulnud vaatan, et järelturul hind 107 ?????
  • Raits
    Fish, kas nüüd on DWTI ostu koht tulnud vaatan, et järelturul hind 107 ?????


    :D Jah, fish, kuidas siis on, kas soovitad oma analüüsile tuginedes osta? :D
  • Mnjah, eile oleks tõepoolest vist pidanud ostma, aga et mitte rongilt maha jääda võtsin väikese õlleraha positsiooni DWTI sisse. Kuid tõenäoliselt on teisipäevaks jälle -15% ja turtsun nagu okassiil.
  • Noh, ega see investeerimine ja (6li puhul spekuleerimine) norganarvilistele ei olegi.
    Panin just kolmanda kuuli teele tana. Eks kuu parast naeb kellel oigus.
  • No päevased +/- 15 % on päris nunnud asjad.
  • Tin
    No päevased +/- 15 % on päris nunnud asjad.


    Risk reward, risk reward... Igale uhele oma.
  • Fish
    Noh, ega see investeerimine ja (6li puhul spekuleerimine) norganarvilistele ei olegi.
    Panin just kolmanda kuuli teele tana. Eks kuu parast naeb kellel oigus.


    OK, meest sõnast, kala uimest - vaatame siis palju DWTI 30. aprilli õhtuks ette viskab. Eilse seisuga 114,91$ vs. minu UWTI 2,48$

  • LHV foorumite abi-šeriff teatas, et et tegelikult oleks hea kui kõik naftajutud oleks ühes teemas, mis traditsiooniliselt on olnud see: Naftakarud, andke alla!
  • Nafta üle 55. Samas gaas on nii madal, et spekulantidel on targem gaasile üle hüpata.
  • Seekord tuli siis 1.3 miljonit inventory build. (build on build, crude peaks alla minema?) Valjusin DWTIst. Kala sai uimest natuke kannatada. Hetkel tundub DWTi toesti vastuvoolu ujumine. Isegi USDEUR kukkumine ei moju enam hinnale. UWTI here I come. Loodame, et mitte liiga hilja.
  • No koliks ikka siiski tagasi õigesse teemasse milleks on Naftakarud andke alla..

  • Fish
    Seekord tuli siis 1.3 miljonit inventory build. (build on build, crude peaks alla minema?) Valjusin DWTIst. Kala sai uimest natuke kannatada. Hetkel tundub DWTi toesti vastuvoolu ujumine. Isegi USDEUR kukkumine ei moju enam hinnale. UWTI here I come. Loodame, et mitte liiga hilja.


    Asoo, see on nüüd siis põhjuseks, miks sa ühes ajaloo kõige kergemini callitavas põhjas tehtud debiilsest analüüsist loobusid ja kuu aega hoidmise sõnu kahe suupoolega matsutad? Sa ikka saad aru et sinu kindlas kõneviisis vastuvaidlemist mittesallivas stiilis siia foorumisse postitatud jama suunas nii mõnegi dwti-t ostma ja sellega seoses oma raha hävima? Milline on sinu vastutus või vähemalt õppetund?
    BTW "uimest natukene kannatada" - 115$---76$ = umbes-täpselt kolmandik rahast läinud

    "Luhidalt utlen kohe ara, et see ei hakka teil niipea tousma"...
    saabas
  • Kui öelda "ajaloo ühes kõige kergemini callitavas põhjas", siis on seegi vägagi kindel kõneviis. Kas nüüd on siis kindel, et hakkab tõusma ja enam me alla 50$ WTI taset ei näe?

    Muidu OPEC suurendab mühinal tootmist, US tootjad esialgu pisut vähendavad. Esimest uudist täna ignoreeriti, homme võib-olla tuleb see jälle meelde. Samuti see, et Hiina nõudlus jahtub. Iraaniga on segased lood, pakkumine sealt kindlasti suureneb, aga see võtab täismahu saavutamiseks 1-2 aastat aega.

    Minu meelest on praegu huvitavam asi toimumas US maagaasiga, mis on jäänud nafta varju. Gaasifutuurid on 2014.a. tasemetelt kõvasti alla kolistanud, sest konsensus ootab, et tootmine kasvab rekordtempos ning nõudlus ei jõua järgi. Kuid needsamad turujõud, mis tõmbavad koomale naftatootmist, mõjuvad samamoodi maagaasile. Nii oil kui gas rig count'id on vaid mõne kuuga poole jagu kukkunud (see oil vs gas vahetegemine on tinglik, sest enamasti toodetakse mõlemat koos) ja see lihtsalt peab mõjuma viitega ka tootmismahtudele. Palju räägitakse, et rig counti pole mõtet enam vaadata, sest tootmine on niivõrd palju efektiivsemaks muutunud. Jama jutt, sest 50% kukkumist nii lühikese ajaga ei ole võimalik ainuüksi efektiivsuse tõusuga kompenseerida. Efektiivsuse tõus on aeglasem protsess ja kokkuvõttes on küllap sealgi omad piirid, ühel hetkel ei ole võimalik enam ühest puuraugust keskmiselt rohkem välja pigistada või on saadud võidu hind ebamajanduslikult kallis. Siit jõuame selleni, et vähem drillling rig'e tähendab kokkuvõttes ikkagi oluliselt vähem uusi puurauke ja tekib küsimus, kas neist saadav toodang suudab katta vanade puuraukude tootmise languse (fracking puuraugud on palju lühema tootliku elueaga kui klassikalised vertikaalsed puuraugud, seega peab shale'i pidevalt puurima, et toodangumahte säilitada, veel enam kasvatada).

    Arvan, et tänase terava nafta ja maagaasi tõusu taga oli otsesemalt (väikese nihkega) eilne EIA drilling productivity report, mis oli selles mõttes erakordne, et prognoosib järgnevaks kuuks olulisemate maardlate lõikes tootmismahtude kukkumist. Eelmiste kuude raportid on kõik prognoosinud jätkuvat tootmise tõusu, tõsi jaanuar-veebruar-märts järjest aeglustuva tempoga, ja nüüd siis aprill-mai lausa miinusesse.

    Paljud rääkivad pead jällegi ütlevad, et langus on ajutine ja kohe-kohe purustatakse uued tootmisrekordid. No ma ei tea, kui rig count just kohe-kohe uuesti taastuma ei hakka, siis pole uued rekordid lihtsalt füüsiliselt võimalikud. Mõnevõrra võib appi tulla import, kuid ka Kanadas on rig count jõhkralt kukkunud ja LNG terminalid on väikese läbilaskevõimega.

    Tasakaalustavaks kokkuvõtteks: absoluutnumbrites on US gaasitootmine siiski võimsal tasemel ja esimesed EIA prognoosid tootmise languse osas on vaid pinnavirvendus. Kuid kui see on pikemaajalise trendi muutus, siis võib ühel hetkel olla konsensus "üllatunud", et gaasi pakkumise-nõudluse suhe on tegelikult palju pingelisem.

    Ja veel, gaasiinvestorile on pigem kasulik kui nafta hind jääks madalale pikemaks ajaks ja langeks veelgi, ainult see tagab, et naftatootmine tõesti väheneb ja sellest tulenevalt ka väheneb seonduva gaasi tootmine (see, mis visiseb välja naftapuuraukudest ja mille osakaal kogu gaasitoodangust on eri hinnangutel 25-40%).
  • EIA aprilli productivity report: http://www.eia.gov/petroleum/drilling/archive/dpr_apr15.pdf

    Vanemate raportite vaatamiseks vahetage URL'is kuupäevakomponente ja saate võrrelda, kuidas on prognoosid viimaste kuudega allapoole tulnud.

    Nt Bakken shale:
    jan-feb: uus tootmine +105, legacy kadumine -78
    feb-mar: uus tootmine +94, legacy kadumine -80
    mar-apr: uus tootmine +73, legacy kadumine -81
    apr-may: uus tootmine +61, legacy kadumine -82

    Legacy miinus suureneb vaikselt iga kuu, sest järjest kasvab baas (vanade puuraukude maht), mille toodang hakkab langema.

    Kõige olulisem Marcellus shale on viimase prognoosiga veel nibin-nabin plusspoolel (+10):
    jan-feb: uus tootmine +841, legacy kadumine -610
    feb-mar: uus tootmine +792, legacy kadumine -621
    mar-apr: uus tootmine +709, legacy kadumine -634
    apr-may: uus tootmine +658, legacy kadumine -648

    See käis nüüd maagaasi kohta. Vabandan, kui selle kohta on eraldi teema olemas. Vabandan end sellega, et Oil & Gas käivad üldiselt kokku ;)
  • White Nigga
    Fish
    Seekord tuli siis 1.3 miljonit inventory build. (build on build, crude peaks alla minema?) Valjusin DWTIst. Kala sai uimest natuke kannatada. Hetkel tundub DWTi toesti vastuvoolu ujumine. Isegi USDEUR kukkumine ei moju enam hinnale. UWTI here I come. Loodame, et mitte liiga hilja.


    Asoo, see on nüüd siis põhjuseks, miks sa ühes ajaloo kõige kergemini callitavas põhjas tehtud debiilsest analüüsist loobusid ja kuu aega hoidmise sõnu kahe suupoolega matsutad? Sa ikka saad aru et sinu kindlas kõneviisis vastuvaidlemist mittesallivas stiilis siia foorumisse postitatud jama suunas nii mõnegi dwti-t ostma ja sellega seoses oma raha hävima? Milline on sinu vastutus või vähemalt õppetund?
    BTW "uimest natukene kannatada" - 115$---76$ = umbes-täpselt kolmandik rahast läinud

    "Luhidalt utlen kohe ara, et see ei hakka teil niipea tousma"...
    saabas

    fo·rum
    ˈfôrəm/Submit
    noun
    1.
    a place, meeting, or medium where ideas and views on a particular issue can be exchanged.

    Vahemalt mina tegin analuusi ja toetusin oma analuusile. Mitte nagu sina kes siin kiunub nagu laps ilma mitte millegita. Peaks mainima, et investor kes laseb oma emotsioonidel vallata ei ole just...

    Mis laksid puusse oli Iraani diil, USDEUR ja oli korelatsiooni lohkumine, see viimane EIA raport ja Saudide runnakud. Tagasi vaates, tahaksin ma vaga teada kuidas sina neid sundmusi oleksid Nafta hinna kontektis nainud. Pakun, et panid lihtsalt kaed jumala poole teele ja hakkasid palvetama. Vihkan neid vendasid kes ise midagi ei analuusi ja siis kord saavad pihta ning hakkavad kisama..

    Ma ei tea kui suure % portfellist DWTI ja UWTI sissepannakse siin. Tundub nagu ule 20%...Ise sain -3% seekord ja olen eelmise voiduga tasa nuud. Ausalt mul on kama 3 kas oli hind laheb ules voi alla. Mind huvitab see, et mina selle laine harjal soidaksin. Ja -30% ei ole mulle probleem ajan taga 100-200% returni. Aga jah ei saa ma nendest vendadest aru kes ajavad DWTI ja UWTIga taga 10-20% tousu.

    Minu vastutus? segane oled voi? Kui siin oma parandusi maha mangitakse siis toesti ei julge siin enam iitsatada..

    Mis puutud olisse siis alles tana puudutas hind upperboundi ja hinnaralliks seda suure volatiivsuse parast nimetada ei saa! UWTI laksin sisse selleparast, et see kuidas viimased 2 nadalat turg igat uudist ulehinnanud on tahendab minu jaoks, et DWTIga ujuksin vastuvoolu. Ka kardan, et see upperbound saab purustatud ja siis voib 60-70 tulla kergesti. Naen rohkem sellel upside.
  • Teine viis kuidas õli longi mängida:

    http://finance.yahoo.com/q?s=ATW

    Atwood on eriti mõnus, sest tal on pikajaalised puurimislepingud. 1-2 aastat. Väga tugev management team. Ka on Atwoodil Goldman Sachis Buy tempel. Btw Goldman Sachs on õlis short.

    http://finance.yahoo.com/q?s=FET

    Samas FETiga võib rohkem kasvu loota. Tooted ise on skaleeritavamad. Ka on üksjagu diversified.

    Kummalgi ettevõttel ei tohiks probleeme laenudega olla ja on märkimisväärset kasvu näidanud viimastel aastatel.

    SeekingAlphas lugemist üksjagu.

    (ei oma ega plaani omada kumbagi, paar kuud tagasi jäid silma ja siiani watchlistis)


  • Fish
    Seekord tuli siis 1.3 miljonit inventory build. (build on build, crude peaks alla minema?) Valjusin DWTIst. Kala sai uimest natuke kannatada. Hetkel tundub DWTi toesti vastuvoolu ujumine. Isegi USDEUR kukkumine ei moju enam hinnale. UWTI here I come. Loodame, et mitte liiga hilja.


    UWTI ja UGAZ võib osta siis kui on tunne,et hinnad on piisavalt all. Kui vea teed võid alati oodata ,ehk hinnad tõusevad. DWTI ja DGAZ seevastu on väga riskantsed. Kui need tõusevad soovitan pigem istuda rahas ja oodata kuni eelmised langevad ja jälle positsioon võtta.
    Analüütilised ja geopoliitilised infod on siin segavad. Ainult graafik ja stop.

  • Kes tahab päästa veel mis päästa annab, see läheb võtab kohe hommikul paagi täis, pealelõunal meie kütuseärikad tõstavad juba hinda, viidates nafta juuni lepingute hinnatõusule maailmaturul, ja sellele, et neil on just juhuslikult kõik tünnid tühjad.
  • Jah, tubli oled, kala.
    Ega mul rohkemat polegi öelda enam kui et

    "Luhidalt utlen kohe ara, et see ei hakka teil niipea tousma"
  • Fake McCoy
    Kes tahab päästa veel mis päästa annab, see läheb võtab kohe hommikul paagi täis, pealelõunal meie kütuseärikad tõstavad juba hinda, viidates nafta juuni lepingute hinnatõusule maailmaturul, ja sellele, et neil on just juhuslikult kõik tünnid tühjad.


    Juba eile tehti teoks.
  • Fish, WN analüüsivõime puudumises süüdistada on natuke childish.

    See, et nafrathinnad pikas perspektiivis langevad seda kindlasti, kuid kui kõrgele nad ennem tõusevad on teine teema. Ehk siis praegu on Õli väga pingeline, umbes nagu kõrgepingeliin, lisaks sllele veel poliitiliselt laetud ja igasugu mängijate kes suudavad turgu mõjutada isiklikke huvisid täis.

    Üldiselt on sul tolku sellest teadmisest et lähima 3 kuni 5 aasta lõikes maksab nafta jälle 20 dollarit, aga dollar 2 euri ja selle ajaperioodi lõikes käib nafta võibolla veel korra 140 peal ning eur 3 dollari peal?

    Kui mingis instrumendis on suured pinged sees, ning näha on selliseid jõhkraid tõmblemisi, siis pulli või karu jooksmise suunda ette ennustada taevatähtede pealt ei ole mõtet sest loom läheb sinna kuhu loom tahab.


  • Tin

    See, et nafrathinnad pikas perspektiivis langevad seda kindlasti, kuid kui kõrgele nad ennem tõusevad on teine teema.
    Ma lugesin sellest nafrathinnad kokku naftarinnad ning siis tuleb ka päris hea lause kokku :)


  • Tiito
    Tin

    See, et nafrathinnad pikas perspektiivis langevad seda kindlasti, kuid kui kõrgele nad ennem tõusevad on teine teema.
    Ma lugesin sellest nafrathinnad kokku naftarinnad ning siis tuleb ka päris hea lause kokku :)




    Mis tegelikult kirjeldab ka asja suht hästi. Pikas perspektiivis rinnad 100% langevad. Kuid kas see on oluline valik kaaslase valikult :)
  • Tiito
    Tin

    See, et nafrathinnad pikas perspektiivis langevad seda kindlasti, kuid kui kõrgele nad ennem tõusevad on teine teema.
    Ma lugesin sellest nafrathinnad kokku naftarinnad ning siis tuleb ka päris hea lause kokku :)




    Tahaksin vastu vaielda siin!

    Usun, et kuu tagasi oli hea bet panustada langusele. Lootes nii mitmelegi uudis toetusele ja pidevale storage kasvule (ja et need uudised kukutavad hinna alla). Praeguseks on saavutanud küll umbes 80% working capacity storage, kuid tundub et saab panna mahutitesse ka rohkem kui working capcity, mis annab lisaks 10-15%. Turud on enamjaolt eiranud storage buildi. Ilmselt ei ole see siis nii suur probleem.

    Aprilli kolmandal nadalal pidi loppema suur chunk karude olilepinguid. Hetke tundub, et paljudel karudel hakkab aeg otsa saama. Miks? Hetkel on maintenance season labi ja refinerid tootavad 93% juures jalle, mis on suht korge. See peaks lisa storage valja viima. Ka hakkab driving season peale, mis iga-aastaselt on viinud storage alla. Tuletan meelde, et õli kasutatakse transpordiks, mitte majade kütteks.

    Lisaks sellele raagitakse, et USA majanduse nõudlus õli järgi on vaga tugev. Siinkohal tahaksin ettevaatlik olla Hiina demandi suhtes. Kuid ka sealt olen lugenud, et borside hinnaralli teeb Hiinas Wealth effecti ja 6 kuu parast peaks nagema tugevamat kasvu jalle.

    Tahaksin meelde tuletada, et kogutoodangust uletootmine on ainult 1%, seega suurem demand voib kustutada selle oil gluti. Muidugi Saudi Araabia peab natuke maha rahunema oma tootmisega, mis jaab riskiks. Arvan, et ka nemad mida aeg edasi seda rohkem nous uusi kokkulepped OPECiga tegema - elustandardeid ei taha ka nemad alla lasta.

    Vabandused kui liiga kindlat koneviisi jalle kasutan. Valge Neeger hakkab mult varsti vastutust nõudma ja kohtukutset saatma.
  • Täna tundub olevat päev kui tugevama närvikavaga traderid võivad DWTI ja DGAZ osta. Nafta hind 60 ligi ja tundub,et tõus hakkab väsima, gaasi hind tegi suure hüppe ja tuge vist enne järgmist neljapäeva ei tule.
  • White Nigga
    Fish
    Noh, ega see investeerimine ja (6li puhul spekuleerimine) norganarvilistele ei olegi.
    Panin just kolmanda kuuli teele tana. Eks kuu parast naeb kellel oigus.


    OK, meest sõnast, kala uimest - vaatame siis palju DWTI 30. aprilli õhtuks ette viskab. Eilse seisuga 114,91$ vs. minu UWTI 2,48$


    Niisiis,
    DWTI 66
    UWTI 3,7

    Case closed
  • WTI hetkel 55.52 ja tundub,et tuleb väike allamägi. Samuti gaasiga.
    Jälle DWTI ja DGAZ on ehk liialt riskantsed,kuid UWTI ehk 2 ringis kindlasti ostetav ja samuti UGAZ kuskil 1.70 juures.
    Pole kunagi commoditeid enne treidinud, kuid nende ETFide puhul on kuidagi imelik kindlus sees sellesmõttes,et ei kujuta eriti ette,et need päris nulli kukuksid.
  • UGAZ ja UWTI järgivad toorainefutuure, mis pideva ülerullimise tõttu kannavad contango'st tingitud kaotust. Hoides nt aasta aega maagaasi träkkivaid UNG osakuid (1x), samas oletades, et maagaasi spot hind püsib paigal, võib contango loss vabalt ulatuda 10-20%'ni. Nii et matemaatiliselt lähenevad küll aeglaselt nullile. UGAZ puhul on contango loss veel 3x suurem. Kui maagaas ise on tõusutrendis, siis contango efekti pole eriti tunda, kuid üles-alla turu korral on see määrava tähtusega.

    3x bull instrumendid sobivad vaid lühiajaliseks hoidmiseks. Maksimum kuu võib ju ära kannatada, kui hästi hinnaliikumisi tabad. Kui läheb juba alguses untsu, on targem kohe tehingust välja astuda.

    http://commodityhq.com/education/understanding-contango-natural-gas-example/
  • No kas on nii keeruline siis püsida ühes teemas, milleks on naftakarud andke alla.
  • noblesse
    WTI hetkel 55.52 ja tundub,et tuleb väike allamägi. Samuti gaasiga.
    Jälle DWTI ja DGAZ on ehk liialt riskantsed,kuid UWTI ehk 2 ringis kindlasti ostetav ja samuti UGAZ kuskil 1.70 juures.
    Pole kunagi commoditeid enne treidinud, kuid nende ETFide puhul on kuidagi imelik kindlus sees sellesmõttes,et ei kujuta eriti ette,et need päris nulli kukuksid.


    UWTI oli kahe ringis siis kui oil oli 45
  • Loe angelp kommentaari. Nii UWTI kui ka UGAZ annavad pidevalt tippudes järele ja võimalik ,et ka paar kuud tagasi olnud hindasid enam ei tule. Samas on volatiilsed ja kauplemiseks sobilikud. Ma oletan,et mõlemal on veel põhjad tegemata.
  • Mida ma vihjasin on see, et need akaatsiad on tibake seotud WTI hetkekursiga.
  • No kõik selle foorumi lugejad ju teavad seda millal miski hind oli. Foorumi lugejaid huvitab sinu subjektiivne arvamus asja kohta ja ehk saab sellest endale mingi positsiooni välja voolida.Kõik ülejäänud postitused investeerimisfoorumites on müra.Need kes üldse foorumeid loevad reeglina ei oska ise positsiooni võtta või ei ole endas veel kindlad. Otsivad abi. Kui kirjutad ürita anda abi.
    Ma isegi jälgin teatud postitusi , sisuliselt otsin abi. Kahjuks on LHVs viimasel ajal selliseid postitusi vähe. Lauri oli vist viimane kes üritas.
  • See on üks rumalamaid tegevusi millest ma kuulnud olen.
  • WTI on nüüd niipalju kukkunud,et UWTI ost 2.20 pealt swingina võiks olla mõtekas. Gaasi hind võiks veel kukkuda. Kahenädalases perspektiivis on mõlema suund ikkagi alla.
  • Oot.... koliks ikka Naftakarude teemasse üle? Viimane postitus kõlbaks juba sinna.
  • opex,ttrust,Tin
    Tänud kriitika eest. Kui Teil on soov minu kasutaja kustutada pöörduge LHV poole.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon