ETF-idesse investeerimine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

ETF-idesse investeerimine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere!


    Mõned konkreetsed küsimused seoses aktsiatesse investeerimisega.

    Kui sooviksin osa rahast suunata ETF fondidesse ja olen ka sobiva välja valinud (Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (EUR) | VWRL), siis kas olen oma "analüüsis" täppi pannud, kui ütlen, et sel juhul oleks mul kindlasti mõttekam kasutada Swedbanki teenuseid. Ostmine tuleb kokkuvõttes soodsam ja halduskulud samuti. Antud fond kaupleb Amsterdami börsil.

    Sellega seoses veel üks küsimus: antud fond maksab dividende 4 korda aastas. Samuti olen aru saanud, et neid dividende automaatselt ei reinvesteerita. Seega peaksin nende reinvesteerimiseks tegema uue fondiosakute ostu ja peaksin uuesti maksma teenustasu. Kas siis oleks mõttekas dividendid näiteks aasta lõpus kõik korraga reinvesteerida + lisada ka ise midagi juurde?

    Kui võtta arvesse, et olen aktsiatesse investeerimisel algaja, siis kas suhteliselt väikeste summadega (sellesse ETF fondi paneksin ehk 1500 - 2000 eurot) on üldse mõtet neid välismaa fonde torkida või peaksin alustama ikkagi Balti turult? Muidu näeksin seda fondi hea kohana, kus alustada. Huvi korral võib ju Balti turul samal ajal üksikaktsiatega katsetada.

    Tänud, kui oskate midagi kosta!
  • Kui automaatselt ei reinvesteerita, siis peaksid jah, tegema uue fondiosakute ostu.
    Kas see on mõistlik teha 4x aastas või 1x aastas, on väga keeruline küsimus, millele vastamine eeldab, et oskaksid ennustada kuidas fondiosaku hind käitub.
    4x aastas reinvesteerides on teenustasu loomulikult kõrgem, kuid stabiilse kasvu korral on märtsis reinvesteeritud osa juba detsembriks midagi juurde kogunud - kas kogutud osa on teenustasust suurem, sõltub fondi käekäigust.
    Sinu summade puhul siiski mingit 100€ või väiksema summa kaupa pigem ei tundu 4x aastas reinvesteerimine mõistlik.
    Hinda kindlasti ka igakuiseid haldustasusid - kui fondi tootlus on optimistlikult 8% aastas, siis sinu tootlus 2000 € pealt võiks olla mingi 10-15€ kuus. Võta sellelt ka tehingu- ja haldustasud maha ja mõtle, kas tasub riski.

    2000 € ühte fondi panna on täitsa OK summa. Kui see on aga kogu su investeeringuportfell, siis riskid ei ole piisavalt hajutatud. Samuti tundub 2000 € selline summa millega võib olla päris elus midagi vajalikumat ja mõistlikumat teha kui jätta see nii 100-200€ aastas juurde teenima.
    Samas - kui sul sellest rahast kahju ei ole, tahad proovida ja katsetada, siis võib kõike teha :) Kui õnnestub, läheb hästi. Kui ebaõnnestub, on see piisavalt väike kooliraha :)
  • Draax, kust sa selle 100-200 euri aastas saad või 8%?

  • Haldustasu on Swedbankis 0.96 senti kuu. Selle elaks vast üle. Risk on muidugi alati olemas, aga sellise ETF-iga on see vast väiksem. Samuti tahaksin regulaarselt (kas siis iga kuu või aasta) enda portfelli täiendada ja hajutada.Muidugi saan aru, et sellise summaga alustamine ja ühte kohta panemine (väike peenraha on siiski ka veel ühisrahastuses) on keskmisest kindlasti riskantsem käik. Kui fondiosak langeks nii 20% siis elaksin selle üle. Küll ajapikku kosub. Kas olen liiga naiivne? Võib-olla peaks meelerahu hoidmiseks tõesti suurema hajutatuse peale mõtlema ja natuke veel aega võtma.
  • Draax
    2000 € ühte fondi panna on täitsa OK summa. Kui see on aga kogu su investeeringuportfell, siis riskid ei ole piisavalt hajutatud.

    Draax,
    sa muidugi vaatasid, mis tüüpi fondiga on tegu? Ma saaks aru, kui inimene tuleks sooviga kogu pott panna "Kalamaja Hippy-Real-Estate Enhance Leverage High-Growth Fund"-i.

    daze,
    kui fondi valik on tehtud, siis võta lihtsalt hinnakirjad ette ja võrdle: tehingu- ja hooldustasud (võid pangast üle küsida, kui miskit arusaamatuks jääb). Kuniks pott veel väiksevõitu, tuleb kuludele eriti kriitiliselt otsa vaadata.

  • 2korda2, just seda mõtlesingi, et antud fond on juba ise niivõrd hajutatud, et väga mööda panna on raske.

    Swedbank tundub kulude mõttes praegu parem kui LHV.
  • Olin ka vist sellega mööda pannud, et see fond ikkagi ei maksa dividende.
  • Siin ütleb info, et dividende makstakse korra kvartalis: https://www.euronext.com/en/products/etfs/IE00B3RBWM25-XAMS/market-information

    Samas ei leia ma kuskilt, kui palju on see dividend eelnevalt olnud. finance.yahoo.com andmetel poleks fond nagu dividende maksnudki. Kas see tähendab, et fond reinvesteerib automaatselt dividendid fondiosakutesse?
  • daze, see fond maksab ka dividende ja seda kvartaalselt. VWRD.L sümboliga leiab yahoost dividendi infot, aga aasta esimene makse on nii 2015, kui 2016 puhul puudu. Ma olen ise sellega korduvalt hädas olnud, et leida ETF-ide dividendinfo kusgilt ja head allikad ei leidnudki. Aga Bloomberg ütleb, et dividend yield on 1.57% ja viimane makse oli 15. detsembril ja summas 0.280578.
    https://www.bloomberg.com/quote/VWRD:LN

    Kuna dividendid on USD-ides ükskõik kas seda indeksit ennast saab kusagilt ka eurides või naelades või muus valuutas osta osta, siis tuleb kulu puhul arvestada ka sellega, et W8-BEN residentustõendi esitamise korral jääb seal näidatud dividendist maksudeks 15% aga Swedbanki puhul 30%.

    Mudugi oleks hea teada näiteks, et kuidas viimases kriisis langes indeksi väärtus ja kuidas langes dividendide väljamaksete hulk, ehk, et kui palju kahaneb haldustasu versus kui palju vähem on võitu dividendide puhul sellest tulumaksusoodustuses. Aga selleks ma ei oska ise infot leida ja välja pakkuda.
  • eelmise aasta divikad USD s olid: 0,2844 0.5087 0.356 0.2806 euris kaupleb AEB l.
  • Just. Leidsin ka vastava info vanguard.co.uk lehelt. Vabandan ka valeinformatsiooni eest: Swedbanki hinnakiri ütleb siiski, et välisfondiosakute hoidmise eest peab maksma 0.025% või minimaalselt 3.20 eurot. LHVs on toodud välisväärtpaberite haldustasu, mille protsent on sama, kuid minimaalselt 2 eurot. Kui "välisväärtpaberite" alla lähevad ka fondiosakud, siis on LHVs hooldustasu vähemalt parem. Välisfondiosakute kohta ei leidnud LHV hinnakirjast eraldi märget. Samas söövad sellised haldustasud vähemalt alguses ja mitte üüratute summade puhul päris palju tootlusest ära.
  • Nagu 2korda2 eelnevalt mainis, siis väikese portfelli osas on kulude jälgimine väga oluline. Ma kalkuleerisin enda jaoks aasta või paar tagasi, et alla ca 15000 eurose portfelli pole mõistlik läbi Eestis olevate pankade välisturgudel (väljaspool Baltikumi) toimetada. Haldus- ja tehingutasud osutuksid sellisel juhul liiga kõrgeks. Tean, et kasutatakse ka välismaiseid maaklereid ja kontohaldureid, aga kuna endal kokku puudet pole, siis ei oska seda poolt kommenteerida. Väiksemate summadega alustamise osas võiks kaaluda ka LHV Kasvukontot? Seal sinu valitud instrumenti vist valikus pole, aga usun, et tõenäoliselt leiaksid sealt midagi sarnast.
  • Minu arust sa mõtled üle. Tee omale LHVsse eraldi konto ja kord kvartalis on 1500-2000 euro kaupa antud aktsiafondi igati okei osta. See, et 2 euri +km kuus läheb - no ma ei tea... Kindlasti suudad kuu jooksul sama rahasumma ka palju ebamõistlikumalt ära kulutada.
    Või teine võimalus on omale LHVBrokerisse konto teha, seal haldustasu pole. Küll aga maksustatakse seal divikad 30%, nii et tasuks valida selline, mis divikat ei maksa, IWDA näiteks.
  • daze
    Välisfondiosakute kohta ei leidnud LHV hinnakirjast eraldi märget.

    LHV hinnakiri on üsna lihtne tegelikult. Kõikide väärtpaberite mille ISIN ei alga EE, LV või LT-ga (Eesti, Läti ja Leedu väärtpaberid) hoidmise eest võetakse tavakontol 0.025% portfelli mahust (min. 2 EUR) + käibemaks kuus. LHV Brokeris haldustasu pole, kuid tuleb tõesti arvestada dividendide topeltmaksutamisega nagu phunt välja tõi.
  • Tänud vastamast! Huvitav siis, et Swedbankil on fondiosakute hoidmine ikkagi oluliselt kallim, kui tavaliste välisaktsiate puhul.

    LHV Brokerist: kas üldjuhul oleks selle platvormi kasutamine siis ainult mõttekas sel juhul, kui soetatakse aktsiad või fondiosakuid eesmärgiga teenida kapitalitulu?
  • Kui dividendid või kinnipidamised tüliks, võta dividendideta fond.
    Globaalseid aktsiafonde on palju ning toodud Vanquard fondile sarnased ning madala kulutasemega näiteks EUNL ning SWDA Black Rock'i omadest, näiteks
    https://www.ishares.com/de/privatanleger/de/literature/fact-sheet/swda-ishares-core-msci-world-ucits-etf-fund-fact-sheet-en-de.pdf
  • Dividendid oleksid ikka toredad. Eks peab maksustamise mõttes kõige õigema variandi valima; ja hea, kui fondi saab ikka EURides osta. Muidu võib selle valuutavahetusega raha kaotada.
  • Tere
    Mõned kindlasti naeravad mu välja aga selline küsimus.
    Mismoodi ma saan osta oma LHV kontol ETF osakuid ?
    Kui üritan "Fondiosakute ost/müük" alt osta siis pakub ainult drop-down menüüd pakutavate fondidega, kuid sooviks osta sellist, mida seal ei ole esindatud.
  • Kuna ETFide foorum on juba olemas, siis tõstsin selle postituse siia

    ornella
    Huvi on sellise Exchange Traded Fundi kohta nagu DTEC. Loodi see eelmise aasta detsembris, kuid LHV tavakontolt seda osta ei saa? Kas kuskilt mujalt ehk?

    Olen alles uus ja seega jäi ka selgusetuks, kas on võimalik hoopis seda aluseks olevat indeksit osta, milleks on IDTEC, kuid mille kohta ma internetist infot ei leidnud.

    Tegu on fondiga, mis investeerib nn Disruptive tehnoloogiatesse ja tundus huvitav.

    ETF Stats
    Ticker: DTEC
    Underlying Index: IDTEC Index
    Listing Exchange: BATS
    CUSIP: 00162Q4780
    Fund Inception: 12/29/17
    Dividends Paid: Annually
    Gross Expense Ratio: 0.50%
    NAV*: $25.00
    Shares Outstanding: 100,002
  • Tegime selle LHV vahendusel ka kaubeldavaks. Tulevikus võib huvitavate instrumentide lisamise soovi saata otse maakelrid@lhv.ee aadressile.
  • Mis seis on põhiteabedokumentidega ETF-de ostmisel. Kas on teada, millal neid jälle osta saab, näiteks DIA, IWM, GLD, USO, EWZ, EWP?
    Ehk ka mõned mitte ETF-d, näiteks RYAAY.
  • karvakera
    Mis seis on põhiteabedokumentidega ETF-de ostmisel. Kas on teada, millal neid jälle osta saab, näiteks DIA, IWM, GLD, USO, EWZ, EWP?
    Ehk ka mõned mitte ETF-d, näiteks RYAAY.


    Vaata, karvakera, sa elad maailma parimas kohas ehk Euroopa Liidus - ning kuna siin on nii hea ja õnnelik olla, siis sul pole vaja maailma likviidseimal ja parimal turul asja-eest-teist-taga spekuleerida, onju? :-D
  • Ja ongi nii, et näiteks DWT ja UWT võib siis siin suurepärases maailma nurgas ära unustada? Mul hakkab ju nii igav, lähen mõisaid põletama :)
  • karvakera
    Mis seis on põhiteabedokumentidega ETF-de ostmisel. Kas on teada, millal neid jälle osta saab, näiteks DIA, IWM, GLD, USO, EWZ, EWP?
    Ehk ka mõned mitte ETF-d, näiteks RYAAY.

    Enamus mainitud alusvarasid järgivatest instrumentidest on kaubeldavad Xetra börsil. Vastava nimekirja saab alla laadida siit: http://www.xetra.com/xetra-en/instruments/etf-exchange-traded-funds/list-of-tradable-etfs/xetra/1571806!search?query= Exceli formaadis.

    Mis puudutab põhiteabedokumente, siis meile teadaolevalt ei pea tootja koostama põhiteabedokumenti reguleeritud turul kaubeldava ETF-i kohta, kui see ei ole mõeldud tavaklientidele. Lähtume eeldusest, et need ETF-id, mille osas fondivalitsejad ei ole koostanud põhiteabedokumente, ei ole mõeldud tavaklientidele.
  • GLD, USO, EWZ, EWP jne on selgelt tavakliendi investeerimistooted. Lihtsalt praegune regulatsioon (nagu seda Euroopas ikka juhtub) tulistas veidi üle nõudega, et maailma parim, suurim ja likviidseim turg, mille ja millel kaubeldavate instrumentide kohta on selgelt kõige rohkem kättesaadvat teavet, ei ole eurooplase jaoks piisavalt viisakas, sest instrumentidel on üks paber puudu.
  • Tulenevalt 2018 jaanuarist jõustunud PRIIPs määrusest ei saa alanud aastal osta väärtpabereid, mille kohta ei ole pangal võimalik esitada kliendile põhiteabedokumenti (Key Information Document ehk KID).
    Toodete kohta KID’i koostab toote valmistaja või toote kokku pannud institutsioon. Pank on siinkohal vaid nende dokumentide vahendajaks.
    Tooted, mille ostmisel on vaja alates jaanuarist 2018 KID’i on :
    Struktureeritud võlakirjad (NCPP)
    Börsil kaubeldavad mitte euro ETF-d (non UCIT’s ETF)
    Muud investeerimisfondid (mitte-UCITs)
    Börsil kaubeldavad derivatiivid
    OTC derivatiivid
    Depository receipts (ADR, GDR)

    Sellise vastuse sain, küsides selle kohta ühest teisest pangast.
  • Niikaua kui keegi vähemalt ei väida, et antud regulatsioon on väikeinvestori kaitseks, niikaua las siis olla. Olukorras, kus USA turult on võimalik osta oluliselt riskantsemaid üksikaktsiad, on regulatsioon jabur. Samuti, kui Xetra turult on võimalik osta neidsamu ETF-e, mille mahud in seal väiksemad, likviidsus on väiksem, ehk et riskid kõrgemad, on samuti jabur. Olen Xetral kaubelnud, kuid kuna praegu on raha USD-s, ei taha valuutavahetuse kulusid teha.
    Ehk tuleb kellelgi kusagil kunagi mõistus pähe.

    Või siis vastupidi - seoses Baltikumi pankade rahapesu lembusega keelatakse igasugused tehingud USD-ga.
  • Kas on põhjust arvata, et vajalikud dokumendid aetakse varsti korda või tuleb mõte nt kulda või hõbedasse investeerida läbi GLD ja SLV jäädavalt maha matta?
  • Vanaema
    Kas on põhjust arvata, et vajalikud dokumendid aetakse varsti korda või tuleb mõte nt kulda või hõbedasse investeerida läbi GLD ja SLV jäädavalt maha matta?

    kes sul keelab nendesse investeerida? Ava konto normaalses kohas ja investi nii kuis jõuad:)
  • Väike vihje selle normaalse koha suhtes palun?
  • Vanaema
    Väike vihje selle normaalse koha suhtes palun?

    no kõik brokerid alates LHV Traderist.
  • Vanaema
    Kas on põhjust arvata, et vajalikud dokumendid aetakse varsti korda või tuleb mõte nt kulda või hõbedasse investeerida läbi GLD ja SLV jäädavalt maha matta?


    Kuidas on lhv kontolt Euroopa Liidus võimalik kulda ja hõbedasse investeerida?
  • Kas Trader kohta PRIIP ja KID ei kehti?
  • karvakera
    Kas Trader kohta PRIIP ja KID ei kehti?

    LHV Trader pole siinkohal mingi erand ja ka seal kehtivad kõik MIFID'iga seotud nõuded kaasa arvatud PRIIP regulatsioon. LHV Traders leiab KID dokumendid instrumentide otsingu vaatest, nt Apple optsioonid ning "Contract Information" segmendist leiab PRIIPS KID rea, kus link viib LHV Trader partnerplatvormi KID dokumentide sektsiooni.
  • Sander, kas mu küsimus oli sõnastatud valesti? Või sain valesti aru mõned postitused tagasi pahuriku vihjest. Kas "normaalsed" brokerid loevad oma kliendid "mitte tavakliendiks", kes saavad aru ETF-dega tehingutega seotud riskidest ja seeläbi võimaldavad neid teha.
  • Lähtume õigusaktides sätestatud nõuete täitmisel mh Euroopa järelevalveasutuste avaldatud seisukohtadest. Neid arvestades leiame, et kui tootja pole KID-i koostanud, pole instrument mõeldud tavakliendile hoolimata sellest, kas konkreetse instrumendiga seotud riskid on tegelikult võrreldes perioodiga enne MiFID 2 jõustumist muutunud või mitte. Vastavalt hoiatame ka oma kliente. Nii nagu siis, kui kliendid ostavad vaatamata asjakohasuse hindamisele instrumente, mis pole neile meie hinnangul asjakohased.
  • Olen lihtne inimene ja mitte kuidagi ei saa internetiavarustest pihta, et kas EXSA maksab millalgi veel dividendi või on sellest loobunud. Eelmisel aastal oli makse nii märtsis kui aprillis aga sellel aastal ei ole sisuliselt veel dividende olnud.
    Mis nõu annate, et kust sellist infot saab?
    ETF kodulehel ja mujal näeb küll seda, et millal on makstud (näiteks SIIN), aga kas on veel ka tulemas?
  • Kaato
    Olen lihtne inimene ja mitte kuidagi ei saa internetiavarustest pihta, et kas EXSA maksab millalgi veel dividendi või on sellest loobunud. Eelmisel aastal oli makse nii märtsis kui aprillis aga sellel aastal ei ole sisuliselt veel dividende olnud.
    Mis nõu annate, et kust sellist infot saab?
    ETF kodulehel ja mujal näeb küll seda, et millal on makstud (näiteks SIIN), aga kas on veel ka tulemas?



    EXSA@IBIS (Name: ISHARES STOXX EUROPE 600 DE) announced a cash dividend with ex-dividend date of 20180615 and payable date of 20180615. The declared cash rate is EUR 0.44153.
  • Kolin küsimuse siia ümber:

    113366
    Head inimesed on meie kaitseks vastu võtnud ja kehtestanud direktiivi pakettinvesteerimistoodete kohta - Packaged retail and insurance-based investment products (PRIIPs).

    Üks maakler, kelle teenuseid kasutan, tõlgendab seda igatahes nii, et Euroopa majanduspiirkonna residentidel on nüüdsest keelatud osta suuri ja lihtsaid ETFe nagu SPY, DIA, GLD etc. Olemasolevad positsioonid võib likvideerida. See on nii, kuni, if ever, nende "toodete" kohta avaldatakse ülitähtis dokument nimega KID - key information document.

    Mis on LHV vaade sellele teemale?

    https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/banking-and-finance/consumer-finance-and-payments/consumer-financial-services/key-information-documents-packaged-retail-and-insurance-based-investment-products-priips_en


    KIDs should include the following information

    the name of the product and the identity of the producer
    the types of investors for whom it is intended
    the risk and reward profile of the product, which includes a summary risk indicator, the possible maximum loss of invested capital and appropriate performance scenarios of the product
    the costs investors have to bear when investing in the product
    information about how and to whom an investor can make a complaint in case there is a problem with the product or the person producing, advising on or selling the product
  • Sander Pikkel
    Lähtume õigusaktides sätestatud nõuete täitmisel mh Euroopa järelevalveasutuste avaldatud seisukohtadest. Neid arvestades leiame, et kui tootja pole KID-i koostanud, pole instrument mõeldud tavakliendile hoolimata sellest, kas konkreetse instrumendiga seotud riskid on tegelikult võrreldes perioodiga enne MiFID 2 jõustumist muutunud või mitte. Vastavalt hoiatame ka oma kliente. Nii nagu siis, kui kliendid ostavad vaatamata asjakohasuse hindamisele instrumente, mis pole neile meie hinnangul asjakohased.

    LHV seisukoht on selline.
  • Aitäh, tegin PRIIP otsingu aga ei leidnud.

    Vastus on siis, et LHV hoiatab SPY ostmisel, aga ei keela seda teha?
  • Täna meil tehnilist piirangut mainitud instrumentide ostmisel ei ole, küll aga kuvame hoiatuse, et kui tootja pole KID-i koostanud, pole PRIIP mõeldud tavakliendile.
  • Kas ma saan õigesti aru, et me oleme jaburas olukorras, kus ma Traderis ei saa enam ETF-ga kaubelda, küll aga saan seda teha läbi LHV?
  • Tere,

    Kas keegi suudaks lahti seletada kuidas toimub ETFi investeerimine läbi kasvukonto?

    Olen teinud eelnevalt mõned ostud balti turul "tava" konto alt ja sooviks nüüd avada ka oma kasvukonto kust soetada omale ETFe.
    Olen valinud sellise fondi "iShares Core S&P 500 ETF; SXR8". Kui nüüd vaadata tema hinda siis hetkel on see 239.65euri. Kas saan õigesti aru, et saan osta seda ETFi ka väiksema summa eest? Plaanin iga kuu panna oma kasvukontole näiteks 100 eurot. Kas tehing toimub alles siis kui kasvukontol on 300 eurot? Või käib ETFi soetamine kuidagi osade kaupa? Kas sama "reegel" kehtib ka index fondide puhul?

    Tänud vastamast.
  • Tere! Kasvukonto vahendusel saab soetada fondi osakuid ka osaliselt, s.t mitte täisühikute kaupa. See reegel kehtib kõikide kasvukonto fondivalikus olevate fondide osas.
    Seega ka 100 euro eest saab osta SXR8 fondis osaluse. Tehinguid kasvukontole laekunud raha eest tehakse kord nädalas kolmapäeval.
  • Tere, alates eilsest pole minusugustel (asjatundmatu, jaeklient) võimalik teha ostutehinguid USA börside ETF-dega. Põhjuseks on fondide põhiteabedokumentide puudumine.
    1. Kas on võimalik, et need dokumendid luuakse lähiajal?
    2. Kas Euroopa börsidel on olemas instrumendid USA börsidele panustamiseks? Näiteks TVIX ja VIG analoogid.

    Ilmselt ma pole ainus, keda see eilne piirang puudutab ja võib olla oli see pikemalt ette teada, siis küsiks, et kuidas keegi enda jaoks on selle lahendanud?
  • Kas LHV-le hakkas PRIIPsi määrus alates praegusest kehtima?
  • mikker
    Tere, alates eilsest pole minusugustel (asjatundmatu, jaeklient) võimalik teha ostutehinguid USA börside ETF-dega. Põhjuseks on fondide põhiteabedokumentide puudumine.
    1. Kas on võimalik, et need dokumendid luuakse lähiajal?
    2. Kas Euroopa börsidel on olemas instrumendid USA börsidele panustamiseks? Näiteks TVIX ja VIG analoogid.

    Ilmselt ma pole ainus, keda see eilne piirang puudutab ja võib olla oli see pikemalt ette teada, siis küsiks, et kuidas keegi enda jaoks on selle lahendanud?


    https://fp.lhv.ee/news/5438684

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon