BÖRSIKRAHH 2020 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

BÖRSIKRAHH 2020

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • WSJ: “There is not capitulation yet, not at all,” says David Bieber, a Citigroup Inc. quantitative analyst.
    hedge funds were using derivatives such as stock futures to cut back their bets on stocks. By Wednesday and Thursday, computerized, trend-following fund managers, known as CTAs (commodity trade advisers), and other systematic investors were jumping on the bandwagon, reinforcing the moves. Some think this type of selling has more room to run. For instance, investors came into the weekend still sitting on more bets in the futures market for stocks to rise than to fall. Bieber says for those bets to be fully reversed, the S&P 500 might have to fall to a level of 2600, which would be more than 23% down from its peak 10 days ago.
    Such a fall sounds dramatic, but markets had reached quite extreme levels ahead of this week’s declines. Some hedge funds had built unusually large bets on equities performing well over the past few months before this week, according to analysts. Momentum-chasing CTAs, which had about $320 billion in assets at the end of 2019, according to BarclayHedge, and other systematic funds followed them into extreme bets on stocks and other assets through futures markets.
    “Momentum traders who always act as an amplification on markets have likely been at the core of the [selling] over the past week,” says Nikolaos Panigirtzoglou, global markets strategist at JPMorgan Chase & Co. He says even if those funds are approaching the limits of their selling, markets could take another leg down if individual investors head for the exits. Just less than $20 billion of funds have flowed out of equity ETFs in the week to Friday morning, according to Barclays, which is less than one-third of what had gone in this year up to last week.
  • SideKick
    kindsigo
    SideKick
    kindsigo
    kasuminumbrite vaatamine on so yesterday.


    eilsete uudiste lugemine on kogu aeg olnud so yesterday


    Q2 pole veel alanudki, Q1 pole veel läbi. Ma ei ütleks et need on eilsed uudised. Terve aasta on turismisektoril suht pekkis, automüük läheb tõenäoliselt samuti pekki, lisaks veel mitmeid sektoreid, kus allhanget tehakse Hiinas ja Koreas. Täna on kuidagi veider öelda, et põhi on ära tehtud, kui Euroopas viirus alles alustab ja USA-s loodetakse, et ehk pääseme. Turg võib halbadest uudistest väsida, aga häid uudiseid pole väga tulemas enam.


    Kas koroona ja sellest tingitud probleemid on kellelegi veel uudiseks?


    pigem võiks arutada teemal - kas koroonaviiruse mõju põhjustab korvamatu kahju kasumitele või nihkuvad kasumid ajas edasi?

    Oletame, et Q1 vähenes tarbimine so. ettevõtete käive oluliselt. Hiina turistid tühistasid oma Tallinki kruiisid ja Hiinas ei saa toota igasugu elektroonikavidinaid, mida müüa ,seega müük langeb. Nii on.

    Kas tarbijate raha põles ostuotsuste tühistamise tõttu või ostuvõimaluste puudmisel ära või jäi alles ja selle eest on võimalik osta vidinaid või kruiise järgmises, ülejärgmises või .... kvartalis?

    Mina pakun, et suure osa käesoleva aasta algupoolel saamata jäävast rahast teenivad ettevõtted lähitulevikus ikkagi, lihtsalt rahavoogudes tekib nihe - kuna rida püsi- ja finantskulusid jookseb ikka edasi käibest sõltumata, siis muidugi mõju ettevõtetele on sõltuvalt finantsilisest tugevusest erinev ...

  • Et kui inimesel jäi reis tegemata, siis järgmisel aastal teeb ta kaks reisi?
  • kindsigo
    Et kui inimesel jäi reis tegemata, siis järgmisel aastal teeb ta kaks reisi?

    Ei, järgmine aasta ta sooritab selle aasta reisi ja ülejärgmine aasta ta sooritab järgmise aasta reisi ja üle-ülejärgmine aasta ... :-)
  • Hea, et Henno selle arutelu algatas! Olen ise sama nurga alt mõelnud. Kindlasti tekib tarbijal ajutiselt vähem tarbides mingisugune raha ülejääk, mis suunatakse hiljem taas tarbimisse. Kui ei tee järgmine aasta või veel selle aasta lõpus (sõltub, millal olukord normaliseerub) lisareisi, siis ehk lubab omale järgmise reisi ajal rohkem luksust s.o. eksootilisem sihtkoht, parem hotell jms. Seda siis muidugi juhul kui ei teki tugevamat majanduslangust ja survet töökohtadele ja sissetulekutele.
  • Peale viimast kinnisvarakrahhi Eestis hakkas eraisikute laenujääk uuesti kasvama alles ca 6 aasta pärast. Päris nii ei pruugi minna, et tarbimisralli jätkub sealt, kus ta pooleli jäi. Täna on üldse veidi vara hinnanguid anda, kui suur ja kui pikk saab olema viiruse mõju maailmamajandusele. USA ettevõtete kasumid on näidanud kahanemise trendi aastaid, see viirus võib olla ka lihtsalt triggeriks millelegi suuremale, mida enne kontrolli all suudeti hoida. Turgudele tuleks pigem kasuks üks korralik ja pikk langus, pärast seda on kõigil jälle aastaid kindlam tunne turgudel toimetada.
  • kindsigo
    Peale viimast kinnisvarakrahhi Eestis hakkas eraisikute laenujääk uuesti kasvama alles ca 6 aasta pärast. Päris nii ei pruugi minna, et tarbimisralli jätkub sealt, kus ta pooleli jäi. Täna on üldse veidi vara hinnanguid anda, kui suur ja kui pikk saab olema viiruse mõju maailmamajandusele. USA ettevõtete kasumid on näidanud kahanemise trendi aastaid, see viirus võib olla ka lihtsalt triggeriks millelegi suuremale, mida enne kontrolli all suudeti hoida. Turgudele tuleks pigem kasuks üks korralik ja pikk langus, pärast seda on kõigil jälle aastaid kindlam tunne turgudel toimetada.


    Esiteks ... USA ettevõtete kasumid ei ole näidanud aastaid kahanemise trendi. Halvimal juhul võib väita, et U.S. corporate profits are stagnating due to the trade war

    Üks graafik allpool ja teine SIIN



    Teiseks, võrdlus Eesti eraisikute laenujäägiga peale kriisi ei ole relevantne. Suures osas põhines see sellel, et pangad enam ei laenanud, mitte sellele, et eraisikud poleks soovinud laenu võtta ... ega ei ole ikka nii, et nüüd ettevõtted kohe üldse ei taha müüa ja siis alles tarbimine jõuab samale tasemele 6 aasta pärast ...

  • Ei ole see tarbimise edasi lükkamine ka nii lihtne. Lisaks mõnede kulutuste tegemata jätmisele jääb päris kindlasti ära ka nii mõnegi tulu teenimine:
    "Hei, Gerhard! Alates järgmisest kuust töötab tehas kolme vahetuse asemel ühes vahetuses (iga vahetuse järel desinfitseerimine). Seoses sellega on alates järgmisest kuust tööd vaid igal kolmandal nädalal. Vahepealne aeg on palgata puhkus/alandatud tasu."
    Reisimine saab keskmisest rohkem pihta (isegi edasilükkamisel jääb selgelt osa raha teenimata/kulutamata). Toiduained vähem. Teatav osa meditsiinist võidab.
  • Mina kaldun samuti Henno Viirese teesi toetama, et enamik tarbimiskulusid lükkub lihtsalt edasi. Seda muidugi eeldusel, et tegemist ei ole maailmalõpuga. Kõige tugevamalt saavad pihta restoranid, reisikorraldajad, lennufirmad, hotellid jms, kus tarbimine ilmselt ei lükku olulisel määral edasi.
  • Hetkel turg ilusti rohelises (S&P500 +3%, FTSE100 +1,5% VIX -5,3%). Optimistid räägivad tõusust, pessimistid viiruse EU's ja USA's tekkivast haiguselainest peale peiteperioodi. Ise kipun optimistide poolel olevat ja tegelesin usinalt ostmisega eelmisel nädalal. Eks näis, kas nädala lõpus olen veel sama optimistlik kui hetkel.
  • See komponendi teema ka päris ei päde, et 99% on toode valmis aga mingi Hiinast pärilt konroller veel vaja lisada, et auto tehases valmis saada ja müüa. Kui sina seda autot ei müü, siis konkurent kõrvalt müüb selle auto sinu eest. Ehk siin on pigem võimalus turuosa veidi ümber jagada.
  • Kaldun arvama, et sulgeb alla 300 https://www.tradingview.com/x/tvZq5oGx/
    Eilsed shordid kinni täna uued peale (TNK avanedes võttis lausa silma märjaks, nii ilus oli).
  • Optimistid. Ma olen üsna kindel, et siit tuleb suurem või väiksem kriis ära. USA-s, Saksamaal, Prantsusmaal, Hispaanias läheb nädala jooksul lappama, UK-s ka ilmselt. Viimases tõstetakse surnuaedade ja krematooriumite võimekust, worst case scenario 80% riigist nakatunud ja pool miljonit surma. Tahavad pensionil meedikud ka ajutiselt tööle tagasi tuua (see veits kahtlane, nad ju riskigrupis, rääkimata sellest et kuidas sa nõuad seda).
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-8061697/Retired-doctors-nurses-asked-return-NHS-new-UK-coronavirus-battle-plan.html

    Selline värk ei saa majandusele kuidagi hästi mõjuda
    https://eestinen.fi/2020/03/kuum-koroonaviirusest-rasitud-itaalia-jagatakse-kolme-ossa-seda-vahemalt-kuni-8-martsini/
    Ning jah, ma tean et see lehekülg näeb välja nagu libauudiste sopamülgas, aga koroonauudised on olnud järjepidevad ja üllatavalt täpsed. Originaalallikas ka seal antud, google translate'iga saab veenduda.

    Kui enne löödi tarneahelate tootmisüksus rivist välja, siis nüüd tuleb edasimüüjate ja kontorite kord. Ja saab veel näha, mida see viirus Aafrikas ja Ladina-Ameerikas tegema hakkab.
  • Jälgin twitsis üht USAkat, kes hakkas turu struktuuri muutuse märke juba veebr alguses märkama. Igatahes kuidas meil see elu siis tänapäeval välja näeb? Harisin end ka väheke optsioonide elus. Hetke teadmised. Esiteks – kogu pela on optisoonides, eeskätt SPY. Optsiooni turg peaks olema, puusalt 100x suurem kui 2006-2007. Läbi selle kaitstakse end languse vastu, käib pidev hedgemine, PUT domineerib. Volatiilsuse kokkupressimine. Korrektsioonide ajal masinad tegutsevad. Progetud on nad delta neutral peale. Ehk optsioonidel on alati kaks osapoolt, see kes omab ja kes välja kirjutab (short). Market maker, kes optsiooni pakub, räägime vaid PUT poolest, see on palju olulisem. On PUT short, samas ei tohi tema (masin) riski võtta, oma riski katmiseks ta MÜÜB SPY. Nii tagab delta neutraaluses. Delta – seda võib vaadelda kui tõenäosust, et optsioon sulgub rahas. Pidev muutuja, vastavalt, kuidas alusvara – SPY käitub. Enamuse ajast turg tiksub vaikselt üles, metsik hulk on hedge ja shortimise etf, 3x võimendusega jne. volatiilsuse vähendajad, nt UVXY, TVIX jne. Meedia müüb pidevalt doom ja riski evente, see tagab shortijad ja volale panustajad - tegelt on see demand.

    Gamma - delta muutuse määr. Ehk kui alusvara liigub üles-alla, siis gamma muutub. Nt. meil on kaugel rahast väljas PUT, turg kukub > see toob kaasa delta suurenemise eksponentsiaalselt. Ehk tõenäosus, et allpool olevad PUT lõpetavad rahas, suureneb. Seda muutust gamma näitabki. Juhul kui turg peaks hakkama kukkuma, siis delta avatus kohe suureneb > toob kaasa kohe MM SPY müügi (ka. kõik need, kes hedgevad, hakkavad rabistama). Siit ka masinate poolt põhjustatud müügilaine. Gamma siis pmts. näitab müügihulka, mis tuleb juurde teha.
    Näiteks, mida see vend tähele pani oli jaan lõpus gammas oluline muutus. Alates oktoobrist oli kogu gamma tõusu poole kaldu, aga turg oli alates veebr algusest ennast juba bearish üles ehitamas. Siit on hästi näha, kuidas SPY langedes tekiks suur müügipress juurde. Ehk turg tegelt on allapoole palju haavatavam, kui üles liikudes lisademandi tekiks. Kusagilt lugesin, et seda nimetatakse ka "gamma negative". MM, kes on PUT short on ka "gamma short".

    veebruari algus


    Ja kuu lõpus oli pilt juba väga julm. Ehk see kogus tuli SPY juurde müüja, kuna turg oli kukkunud.


    Nüüd aga, miks me oleme pea iga korrektsiooni nii julmalt tagasi bouncenud? See tuleb omakorda optsiooni teisest osapoolest. Sest turg on pidevalt PUT poolele kaldu 1,5 – 2x rohkem PUTTE. Tasub vaadata monthly opex, seal suurem kogus. Märtsis siis olukord selline:


    See metsik kogus PUT on nüüd rahas ning suurenenud delta avatus (languse ajal) hakkab oma kasumeid rahaks tegema ehk unloadib PUT. Vähemalt on tal nüüd korrektsiooni ajal selleks väga suur stiimul. MM ostab tagasi, katab PUT short ja samal ajal PEAB ostma SPY. Suured kogused OI PUTTE on justkui "wall", kust otsida põrke kohta, aga vaid juhul kui sealt toimub unload. Niisama muutusteta suured OI PUTid, ei muuda turu struktuuris midagi.
    See PUT unload on siis üks demandi osapool SPY-le, mis on tegelt ülioluline. Sellised korrektsioonid on tõen. suuresti vaid masinate poolt korraldatud, inimesed oma positsioone ei pea müüma.
    ???
  • Huvitav, tegelikult tulemused tulevad ikkagi väga paljudel kohutav ja kas tõesti FED laseb ennem tulemusi juba lati alla?

    Ultimately, if the market and President Donald Trump prevail, rates will drop close to where they were during the financial crisis that ended 11 years ago.

    Ja Rinx, tegelikult see ongi algode tekitatud tõus, kaks õhtut nagu kaksikud, täpselt samal ajal ostud müügid, isegi suurused sarnased . https://www.tradingview.com/x/0odz1CNp/

  • Briefing

    Equities started the new week on a firmly higher note even though the number of new coronavirus cases in the United States continued increasing while China reported its worst Manufacturing (35.7) and Non-Manufacturing PMI (29.6) readings in history.
    China's PMI readings were much weaker than what was reported at the depth of the financial crisis, which promptly led to more calls for stimulus from the People's Bank of China

    Ja SPY kenasti +4,27% selle tähistamiseks (narkarid loodavad, et Fed annab uue doosi, muidu kõik fine)
  • Ei, lihtsalt Hiina veebruari näitajad ei olnud mitte kellelegi üllatus, kuid tundub, et osadele siiski olid, kuna kolmandal märtsil seda veel boldiks tehakse.
  • ymeramees
    Ei, lihtsalt Hiina veebruari näitajad ei olnud mitte kellelegi üllatus, kuid tundub, et osadele siiski olid, kuna kolmandal märtsil seda veel boldiks tehakse.


    Point oli kui hullud need olid, sellist võrdlust polnud siin välja toodud. Selge see, et sa kes päevast päeva googeldab, tead kõike nagu kõik võimas jumal. Aamen
  • stefan
    DJI just sulges

    +5,09%


    Mainiks juurde, et muidu suurim Net päevane tõus läbi ajaloo (+1,293.96).
  • Nüüd oleme siis väga huvitava sündmuse ees, Super Tuesday, mis puudutab börsi, mitte ainult homme vaid järgnevatel aastatel, ehk kas Sanders on teel presidendiametisse, või ei. Kuigi ma paljuski sümpatiseerin temaga on selge, et tema arusaamine majanduse toimimisest on pehmelt öeldes puudulik. Kui hakkab selguma, et ees on valik Biden või Trump, siis võib börs välja hingata, ja poliitiline riskitase langeks märgatavalt.
  • Visahing
    Kaldun arvama, et sulgeb alla 300 https://www.tradingview.com/x/tvZq5oGx/
    Eilsed shordid kinni täna uued peale (TNK avanedes võttis lausa silma märjaks, nii ilus oli).


    Ja nagu eile ralli, nii kordus ägelt ka kukkumine - 6%.
  • Kui ei cut-i on pahasti ja kui cut on oodatust suurem siis järelikult on fed paanikas :)
    Oleks pidanud äkki kahes osas tegema?
    Saab näha kuidas sulgeb see pörss
  • Koroonaviirusest midagi uut teada ei ole, et sellist langust põhjustada. FED tegi rate cut, mis peaks turule meeldima aga võta näpust.

    Kummalisel kombel Ray Dalio teadis 2019 aasta novembri lõpus täpselt mis järgmise aasta märtsis juhtub. Vaevalt, et ilma koroonaviiruse paanikata oleks olnud võimalik turgu niipalju alla tuua.
  • Henno Viires

    Esiteks ... USA ettevõtete kasumid ei ole näidanud aastaid kahanemise trendi.


    Jah. Aga saatan peitub detailides.

    There are 30.2 million small businesses in the U.S.A.
    Small businesses (under 500 people) employ 59 million people in the U.S.A.
    Small businesses account for 99.7% of all businesses in the U.S.A.
    Only 40% of small businesses are profitable.

    FAANG ettevõtted teenivad tõesti megasuuri kasumeid, aga kui majanduses jamaks kisub, läheb paljudel päris raskeks USA-s.
  • Tossu paistab ka energia sektorist, ei ole ainult väikesed.

    Oil majors facing decline. The oil majors face poor returns, increasing hostility from investors, long-term demand concerns and low prices. The oil and gas industry “has reached a mature and declining phase, with a weak financial outlook,”
  • stefan
    DJI just sulges

    +5,09%

    DJI just sulges

    -2,95%

    Nende päevanumbrite vahel jõudis Fed alandada intressid 50 bp võrra.
  • FED-i reageering viirusele intressimäärade alandamisega näitas, et oht ei ole möödas ja tekitas turuosalistes hirmu. Seega börside reaktsioon oli oodatav.
  • kindsigo
    Henno Viires

    Esiteks ... USA ettevõtete kasumid ei ole näidanud aastaid kahanemise trendi.


    Jah. Aga saatan peitub detailides.

    There are 30.2 million small businesses in the U.S.A.
    Small businesses (under 500 people) employ 59 million people in the U.S.A.
    Small businesses account for 99.7% of all businesses in the U.S.A.
    Only 40% of small businesses are profitable.

    FAANG ettevõtted teenivad tõesti megasuuri kasumeid, aga kui majanduses jamaks kisub, läheb paljudel päris raskeks USA-s.


    Lihtsalt kommentaariks - EL loetakse suurettevõtteks üle 250 töötajaga ettevõtted ja väike- ja suurettevõtete vahel on veel keskmise suurusega ettevõtted (50-249). USAs võib leida jah kirjutisi, et alla 500 töötaja on väikeettevõtted aga selline jaotus on ikka absurdne. EL vaste oleks SMEs (Small and medium sized enterprised) kuni 250 töötaja kohta.

    Eestis oli eelmisel aastal ca 185 suurettevõtet EL käsitluse järgi, ülejäänud enam kui 100 000 oleks siis jänkide arvates väikeettevõtted ja osa neist 185st ka.

  • Hiina raporteerib vaid +1 nakatunu
    https://www.worldometers.info/coronavirus/

    Nüüd oleks börsidele vaja veel ka korralik kukkumine Itaalia numbris, ja siis tundub USA olevat hilja ärkanud, eriti Washingtoni osariik.

    Äkki eeldused püsivaks börsitõusuks loodud mõne päeva pärast...
  • No kuulge, kui ma ei saa elektrikku objektile alla kolme nädalaga, siis on mullike ilmne ning korrektsioon vajalik. See on muide troimi patenteeritud "elektriku objektile saamise indeks", mis on alati toiminud ning mida jälgib ka FED.

    Kui saan elektriku objektile nädalaga, siis alles võite oodata turu püsivat tõusu. Ja see ei juhtu paari päeva pärast.

    Aga muidugi võite edasi lugeda ka koroonajuhtumite arvu. Inimestel on mingi veider veendumus, et nad tahavad surra mingi muu asja kätte kui koroonaviirus. Suvaline muu trikk suremiseks sobib, koroona kindlasti mitte, siis kohe paanika.
  • stefan
    Hiina raporteerib vaid +1 nakatunu
    https://www.worldometers.info/coronavirus/

    Number uuendatud: +119

    Hea öö Bidenile, ja DJI, S&P ning Nasdaq futurid pluss 1-1,5% hetkel.
  • Ei maksa loota, et intressi kärbe viirust taanduma paneb
  • Tundub, et Börsikrahh 2020 teemas saab esimesel kvartalil viimasel neljal aastal saavutatud postituste arv ületatud.
  • Eks sellele teemale saab varsti punkti alla panna, Hiina avab tootmisi, milline tooraine ja ekspordi ralli sealt tuleb, firmad kes lõhki laenanud peavad vähem intresse maksma, nii et kütust siin tõusuks on. Lülitan ennast ka taas pikale poolele ringi
  • Visahing
    Eks sellele teemale saab varsti punkti alla panna, Hiina avab tootmisi, milline tooraine ja ekspordi ralli sealt tuleb, firmad kes lõhki laenanud peavad vähem intresse maksma, nii et kütust siin tõusuks on. Lülitan ennast ka taas pikale poolele ringi

    See, et EU ja USA tootmisi sulgema hakkavad, on välistatud? Tavaliselt lähevad kriiside korral ka kinnisvara hinnad alla - otsisin ühele oma kinnisvarainvesteeringule ostja, et oleks rohkem raha, mida börsil maha mängida..
  • @rinx kuula 3 minutit, eks siit need paljud PUT ostmised SPY-s tulevadki lisaks https://www.youtube.com/watch?v=fRHmRyJwMCA
  • Visahing
    @rinx kuula 3 minutit, eks siit need paljud PUT ostmised SPY-s tulevadki lisaks https://www.youtube.com/watch?v=fRHmRyJwMCA

    ma videot ei vaadanud, aga rinx ju sellest kirjutas just pikalt?
  • Ta rääkis delta gammast, Adam räägib natuke muust, lihtsamalt, et kui tasemed läbitakse, siis kindlustab oma pikkasid positsioone sellega, et võtab spy putte jne. Rinx seletas MM seisukohta, Adam inimese vaadet.
  • Visahing
    Ta rääkis delta gammast, Adam räägib natuke muust, lihtsamalt, et kui tasemed läbitakse, siis kindlustab oma pikkasid positsioone sellega, et võtab spy putte jne. Rinx seletas MM seisukohta, Adam inimese vaadet.

    jah, aga kellelt see inimene neid spy putte ostab ja kellele müüb? Rinx seletas lahti kuidas need liikumised nii äkiliseks läinud on.
  • As of Monday, 55% of Chinese SMEs have not resumed production, while some of the remaining 45% that reopened, find it difficult to return to their normal capacity

    Xin Guobin, vice-minister of #China's Ministry of Industry and Information Technology

    Ja USA pole veel testima hakanudki, death rate aga ütleb, et asjad susisevad.
  • pole nii rohelisi futuure ammu näinud. Kedagi ei huvita enam mingid Hiina tehased või PE.
  • serk
    pole nii rohelisi futuure ammu näinud. Kedagi ei huvita enam mingid Hiina tehased või PE.


    Ei. Ainult see mida FED ja teised keskpangad teevad huvitab:)
  • stefan
    stefan
    DJI just sulges

    +5,09%

    DJI just sulges

    -2,95%

    DJI just sulges

    +4,53%

    Küsimusi?

    ;-)

  • Nädala lõpuks uued rekordid. Kes praegu 100% sisse ei lähe jää 2020 rallist ilma. Selle teema võib sulgeda selleks aastaks - keskpangad ei luba mingit krahhi.
  • 312,28 oli SPY Fibbonacci level 50%, ei tasu veel liiga vara hõisata.
    Eesti keeles hind käis ära 16% põhjast täpselt poole võrra ülespoole.
    314 tähtis punkt, kui selle ära puutub ja EI saab, siis hapu.
  • Kui börsid tõusevad sellel aastal sedavõrd vähe, et Dow jääb alla 30 tuh ja Nasdaq alla 10 tuh, siis kas see ongi see kriis ja krahh, mida kõik ootavad?
  • Kui Minskyt uskuda, siis jah, nii ongi.

    Tasakaalupunktist liiga kaugele minnes päästab krahhist ainult püsiv kasv. Ja mida edasi, seda kiirem peab kasv olema.
  • Kui varem n.ö. tekitasid börsimulle "lollid" ja ahned investorid, siis edaspidi tekitavad neid kes?
  • Jate
    Kui varem n.ö. tekitasid börsimulle "lollid" ja ahned investorid, siis edaspidi tekitavad neid kes?

    keskpangad,kes siis veel

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon