BÖRSIKRAHH 2020 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

BÖRSIKRAHH 2020

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • yanek


    mina küll ostan


    Peabki keegi ostma ka, muidu ei saaks ju müüa :)

  • Minu väike aru ei saa enam aru millega on dollar tagatud.
    Siiani uskusin petrodollarisse
    https://www.bloomberg.com/news/features/2016-05-30/the-untold-story-behind-saudi-arabia-s-41-year-u-s-debt-secret
    Aga kui nafta hind on (peaaegu) negatiivne?
    Ja Saudidel jama majas ning hakkavad USA-s oma varasid realiseerima?
    Ja see FED pani oma trükikoja käima?
    Kas siis USD ei peaks varsti olema negatiivse väärtusega:-)
  • Paradigma on muutunud.
    Täna on valutsi väärtus seotud majanduse tugevusega. Kes rohkem trükib, valitsus kulutab/toetab, see eelise/edge saab. Seega süsteem sellesse usub. Suhtelised väärtused on täna prevaleerivad. Vanad raamatutarkused mitmed ei tööta täna enam. Elame täiesti uue süsteemi loomise ajastul. Raha pole piiratud ressurss enam. Raha palju, valikuid aina vähem. Inimene ja tootvad varad on kesksed. Inimene eeskätt. Uskuge sellesse!
  • hrNilsson
    Minu väike aru ei saa enam aru millega on dollar tagatud.
    Siiani uskusin petrodollarisse
    https://www.bloomberg.com/news/features/2016-05-30/the-untold-story-behind-saudi-arabia-s-41-year-u-s-debt-secret
    Aga kui nafta hind on (peaaegu) negatiivne?
    Ja Saudidel jama majas ning hakkavad USA-s oma varasid realiseerima?
    Ja see FED pani oma trükikoja käima?
    Kas siis USD ei peaks varsti olema negatiivse väärtusega:-)


    Õige jutt! Lisaks väärtusetud võlakirjad USA poolt, kus laenu kustutatakse inflatsiooniga. Osad ennustavad USD kadumist reserv-valuutana.
  • Isegi kui korraks müüakse stokki Spy ja Qqq siis minu saba ütleb et see pole kaugeltki agressiivne ega võrreldav märtsiga. Ma ei tea miks..aga miski minus usub/ tunnetab hetkel et suur karu ei tasu siin turul olla ja miskeid alla 2000 tasemeid ei tasu uskuda. Müüd ja mida sa selle vabanenud rahaga teed ma küsiks kui infla nurga taga vaikselt hiilib läbi eelarve defka? Pakkumis shokk ja varsti nõudlus shokk. Stefan tegelt ütles tabavalt...et ressurssi raha näol on piiramatult aga mis on täna piiratud invest jaoks on tootvad varad ja inimesed. Raha pakkumist palju, aga turul väärtust loovaid varasid ei toodeta sellises mahus juurde. Nendes on defka.
    Juba märts näitas kuidas tullakse langust kaitsma...spy 210 aprill näitas korraks üle 220k putte - kogus mida ma pole eales näinud. Taastumine äkki üllatab paljusid.

    Ma olin päris hästi negatiivne jaan veebr ja panin hea koguse märts 17 putte mis lõpuks 10x tõusid. Aga nagu ikka...p..kukkund swing traderina panin need juba enne vilet kinni kui rong jaamast lahkus 1-2x ja hiljem lasin veel vara callidega lossi ka. Nimelt 2200 2300 kandist hakkasin stop lossidega calle võtma QQQ aprill ja iga kord läks läbi kuni 23 märts mõtlesin...aitab ...ei oska seda turgu....täna need üleval ca 5x. Help me!
  • Rinx, loogikaga pole midagi teha, mis sa pakud, mis need kaks all on 4h graafikud


  • Need on NKE ja SPY, astuvad ühte jalga lausa uskumatult, võiks ju arvata, et NKE müügitulu võiks rämedalt kukkuda loogika põhjal, aga vot aktsia hind ei kuku. Õnneks näpu otsaga ja PUT-id ning aega on, aga vaatad ja imestad, et kuidas fundamentaal ja hind ühte jalga ei käi, kus nüüd on ette vaatav turg.
  • Agressiivsus = käibed ja reaktsioon.
    Ei oskagi seda loogikaga hästi seletada hetkel.
    Miski minus muutus kui FED ukse taha tuli.
    Varem neid uskunud nii tõsiselt. Aga äkki saangi petta?!

    Ps..vaata paljud räägivad suckers bear rally...dead cat bounce jne. Mul on usk ja optim lootus et kenasti taastume koroona temaatikast. Hea proovikivi evolutsioonis ja viib rohkem tähelepanu keha/imuunsuse hoolitsemise peale.
  • Kogu see ralli nädala graafikul kärbuva käibega, nii mäest ülesse ei sõideta, lisaks hakkab taevas paistma dark cloud cover.

    https://www.tradingview.com/x/EZGq4lXU/
  • Visahing
    Need on NKE ja SPY, astuvad ühte jalga lausa uskumatult, võiks ju arvata, et NKE müügitulu võiks rämedalt kukkuda loogika põhjal, aga vot aktsia hind ei kuku. Õnneks näpu otsaga ja PUT-id ning aega on, aga vaatad ja imestad, et kuidas fundamentaal ja hind ühte jalga ei käi, kus nüüd on ette vaatav turg.


    NKE on üks paremini vastupidav omas sektoris selles kriisis. NKE lööki pehmendab online, DTC müük. Alles märtsi lõpus andis NKE numbreid. Võid vaadata, kuidas Hiinaga läks.

  • NAREIT tegi avalike REITide hulgas küsitluse aprilli rendimaksete tasumise kohta. Olen ise vaikselt MPW-d akumuleerinud, yield tänase hinna juures 7% ja healthcare kinnisvara on siiski suhteliselt stabiilne. Industrial valdkonnas on kas kõva rasvakiht kogunenud või läheb sektoris märtsi lõpu seisuga veel hästi.



    Allikas: https://www.reit.com/news/blog/market-commentary/nareit-member-survey-results-covid-19-and-april-rent-collections
  • Korrastasin natuke mõtteid. Miks ma olen jätkuvalt karune?

    PullidKarud
    FAANG bros
    TINA bros
    Kogu Passive-Industrial Complex
    Jaan Toots
    Talpsepp
    Lisaks klounidele ka mõned inimesed, kelle arvamusest lugu pean (Stefan, Ilves), aga arvan, et eksivad (liiga vara = eksivad).
    Buffett
    Singer
    Klarman
    Viisemann
    Lisaks ports kloune nagu mina.


    Miks olla pulline?
    *) Trükk lahendab kõik! Minu meelest trükk on suunatud küll väga suurelt, aga väga spetsiifilistesse nurkadesse: debt monetization keskvalitsusele ning IG & HY backstop, et süsteemset riski vältida.
    *) Ajapikku asjad lähevad paremaks, uue normaalsusega kohanetakse ära ja algab taastumine. Pmst nõus, aga me ei ole veel mumst seal. Praegu on ikka veel viiruse faas, me pole veel jõudnudki õieti majanduse vaatlemiseni ilma viiruseta, kuid lõhutud tarbijakindlusega.
    *) Paar ikalduse aastat ei mõjuta oluliselt igaveste rahavoogude väärtust (mida aktsiad teoreetiliselt on), ehk ikaldus on juba fully priced in umbes seal, kus Ackman nuttis. Siin ei julge vaielda, võibolla tõesti. Aga sellise argumentatsiooniga ei peaks aktsiad üldse kunagi kukkuma, kuna see aksioom peaks kehtima kogu aeg, mitte ainult nälja ajal. Selle vastu räägib ka see, et S&P 500 kasumist oluline osa tuleb non-US DM ja EM turgudelt, kelle puhul on isegi USA dollariuputuse kontekstis üsna rasked ajad soolas. Eriti EM. Ehk USA töötu $1200 ei aita kaasa kuidagi sellele, et EM on perses ja kogu FAANG kompleksi tulud sealt kukuvad erilise kolinaga ja taastuvad aeglasemalt, kui USA's.

    Miks olla karune?
    *) Sellest rahast jõuab ainult väike osa ja pigem ajutiselt tänavale. Majandust ei käita mitte teoreetiline teadmine, et kusagil on raha, vaid turuosaliste tahe raha kulutada ja investeerida.
    *) Tarbijakindlus kasvas järjepidevalt 11 aastat (umbes nagu XIV, kes mäletab). Nüüd kukkus ta sisuliselt hetkega sodiks (umbes nagu XIV, kes mäletab). See, et ajutiselt (3 kuud? pool aastat? aasta?) saavad kõik töötud korralikku töötuabiraha ei aita kuidagi kaasa sellele, et 80% neist inimestest ei ole enam seda optimismi tuleviku suhtes ja kindlust paremas homses, et uut külmkappi, kummutit või Cabo reisi osta.
    *) Oluline osa SME'dest on permanentselt suletud. Viirus võiks homme lõppeda, ja nad ei tuleks enam tagasi. Teenusmajandus kui DM olulisim osa majandusest on ka enim kannatanud ja endiste mahtude taastamine ei ole V.

    Miks ma arvan, et Buffett on karune? Ta pole küll midagi eriti öelnud (ja ilmselt ei ütleks ka), kuna "don't bet against America" on tema shtick olnud kogu aeg. Aga ta pole ka midagi suurt teinud. Lehmani järgse kuu aja jooksul oli ta juba GS ja GE capital stacki sisse hüpanud, üsna senior kihti ja üsna suurelt. Seekord on vaikus. Arvestades, kuidas ettevõtted praegu cashi grabivad pankadest, on ebareaalne, et keegi pole BRKA $120B järgi limpsanud ja isegi poolt kuningriiki väikese osa selle eest pakkunud. Mungeri jutt, et "keegi eriti ei helista" on horseshit, kuna "tingimused pole meile sobinud" annaks vale signaali (ootame veel sitemaid aegu).

    Tänased inflatsiooniswapid ka kinnitavad deflatsioonilist keskkonda, mis omakorda indikeerib, et keegi eriti sellest rahatrükist inflatsiooniplahvatust ei oota. Seega see raha tavainimese käes põlema ei hakka ja ta ostab nosimist ja maksab elektriarve ja Netflixi ära. Kõik muu kukub 20%+.

    Minu meelest DEMANT DESTRUCTION on selle mängu nimi. Me räägime liiga palju viirusest praegu, see segab meie mõttemudeleid. Viirus välise mõjurina mõjutab meid mõtlema, et kui seda poleks, oleks kohe üles ja paremale. Tegelikult on vaja majanduses enne läbida see faas, kus 20'st käsitööburkside foodtruckist ühel ruutkilomeetril saab 2-3 ja 7 toitumisnõustajat 10'st endale produktiivsema rakenduse leiab. That's the bottom.

    Disclaimer: ma olen kloun, kelle long only avaliku väärtpaberituru portfell ka parimatel aegadel moodustab alla 15% NAV'ist (hetkel 2%) ja kelle treidingportfell on u 1% NAV'ist (hetkel long energy midstream ja supershort QQQ, SPY). Seega mul on nii vähe nahka mängus, et kõik arvamused koti skepsisega läbi kaaluda.
  • suffiks, kui suurt osa sa hetkel cashis (või sellega võrdses instrumendis) hoiad?
    Kui see peaks sul näiteks 25% NAV-st olema, siis on seda nahka mängus küll ja veel.
    Kui sul aga kogu NAV mingis rahavooga kinnisvaras, siis mõistan, miks sa stocki poole praegu ei vaata.
    Minu tees on, et majandus on küll pekkis, kuid kusagil kontodel on nii palju raha jõude, et see lihtsalt ei lase aktsiatel palju kukkuda.
  • Raha on 15%, ülejäänust enamus on inflatsioonikindla 9% peal, kust ei saa välja ja kuhu ei saa väga sisse.
  • Inflatsioonikindel 9% kölab uhkelt.. tubli. Ajahorisont on küll täpsustamata, ag hea leid ikka. Kui pole just open risk case vöi tingimuslik tootlus.
  • vipvalve
    Inflatsioonikindel 9% kölab uhkelt.. tubli. Ajahorisont on küll täpsustamata, ag hea leid ikka. Kui pole just open risk case vöi tingimuslik tootlus.


    Likviidsus 0, horisont peab olema "aastakümned". Ehk seda ei saa võõra või ajutise raha eest teha.
  • see nüüd tglt päris küsimusele ei vastanud.. vanadel headel aegadel oli 9% intress ka hoiustel, kuid kindlalt on sellisel intressil ajahorisont/kuniks leping kehtib.. inflakindel lisab ajahorisondile riski, et kui inflatsioon töuseb siis uus intress=vana+inflatsioon.. väga küsitav kes miks sellist riski vötaks.. tingimuslikult jah, kui toimub/ei toimu sündmus a on intress 9%.. isegi vöttes mänguliselt et lapsed on parim investeering, saab ka siin pikas horisondis suht palju "untsu minna".. seega, infl.kindel 9% On minu silmis väga köva söna
  • Icahn Says Stocks Are Overvalued, Virus May Cause ‘Downdrafts’

    Carl Icahn isn’t buying stocks right now. He’s hoarding cash, shorting commercial real estate and preparing for the coronavirus to wreak more havoc.

  • Kui vanadest postitustest õigesti mäletan, siis suffiksil oli mingi hustle mobiilimastide aluse maaga. Bill Gates viskab 5G Covid levitamise eest 9% garanteeritult?
    suffiks
    kust ei saa välja ja kuhu ei saa väga sisse.

    Bilderberg confirmed!
  • skint
    Kui vanadest postitustest õigesti mäletan, siis suffiksil oli mingi hustle mobiilimastide aluse maaga. Bill Gates viskab 5G Covid levitamise eest 9% garanteeritult?
    suffiks
    kust ei saa välja ja kuhu ei saa väga sisse.

    Bilderberg confirmed!


    NOW YOU RUINED IT!
  • suffiks

    ...See, et ajutiselt (3 kuud? pool aastat? aasta?) saavad kõik töötud korralikku töötuabiraha ei aita kuidagi kaasa sellele, et 80% neist inimestest ei ole enam seda optimismi tuleviku suhtes ja kindlust paremas homses, et uut külmkappi, kummutit või Cabo reisi osta... .

    Kuhu see usk paremasse homsesse siis kaob??? Mida sitem täna on, seda suuremaks kasvab usk paremasse homsesse.
    Kui sõda või katk on möödas, on inimesi alati haaranud eufooria. See on nagu kokkusurutud vedru, mis lahti hüppab.
    Pigem pärsib optimismi pidev ühesugune majanduslikus stabiilsuses heljumine. See on nagu keskeakriis. Kõik on olemas, kõik on hästi, milleks üldse midagi teha. Igavus tapab!

  • Usk parmasse homsesse võiks 80% kaduda uudise peale, et aasta pärast tabab meid asteroid ja teha ei saa sinna midagi. Mitte see, et täna on ajutiselt sõjaseisukord, mis 99% tõenäosusega varsti kaob või võidetakse ja saab jälle normaalselt elama hakata.
  • Teie jutu peale peaks seda postitust tsiteerima:

    Onu Ott
    Huvitav, kas selle tõusuga oleme Return to "normal" faasis.

    Väikese ääremärkusena mainiksin, et viimastel päevadel on uudiste põhjal teinud esimesed ostud nii mõnigi mu sõber, kes on terve elu olnud väga börsivõõras.


  • mutionu
    suffiks

    ...See, et ajutiselt (3 kuud? pool aastat? aasta?) saavad kõik töötud korralikku töötuabiraha ei aita kuidagi kaasa sellele, et 80% neist inimestest ei ole enam seda optimismi tuleviku suhtes ja kindlust paremas homses, et uut külmkappi, kummutit või Cabo reisi osta... .

    Kuhu see usk paremasse homsesse siis kaob??? Mida sitem täna on, seda suuremaks kasvab usk paremasse homsesse.
    Kui sõda või katk on möödas, on inimesi alati haaranud eufooria. See on nagu kokkusurutud vedru, mis lahti hüppab.
    Pigem pärsib optimismi pidev ühesugune majanduslikus stabiilsuses heljumine. See on nagu keskeakriis. Kõik on olemas, kõik on hästi, milleks üldse midagi teha. Igavus tapab!



    Minul küll pole usku paremasse homsesse - iga päev sajab sisse mingi uudis kas millegi hädas olemisest või ùleüldisest teadmatusest kuna paremaks võiks minna. Jah, mingi aastapärast ehk on seis parem liikumise osas aga ma nii julgeks ei läheks, et arvaks, et nt eesti üleüldine keskmine palk oleks kuidagi suurem v vōrdne sellega kui ta oli veebruaris.
  • eee... Viisemann on minu meelest olnud non-stop karu aastast 2010?
  • DEportivo

    Minul küll pole usku paremasse homsesse - iga päev sajab sisse mingi uudis kas millegi hädas olemisest või ùleüldisest teadmatusest kuna paremaks võiks minna. .


    Kas siis enne koroonat lasi ajakirjandus põhiliselt häid uudiseid sisse sadada? Kas polnud häda, sõda, pagulasi?
    Enne koroonat sadas enne ja peale sööki sisse hädaldamine: Heaolu, palgakasv, majandustõus, börsitõus on liiga kaua ja liiga hea olnud. See olukord kaua kesta ei saa. Kriis tuleb, kriis tuleb! Nagunii tuleb varem või hiljem. Valmistuge seltsimehed, valmistuge!
    Kas selline õhkkond soosis optimismi?
    No tuligi ära nüüd. Läheb varsti mööda nagu kõik kriisid ja katkud. Saab selle hirmu nüüd kaelast ära. Inimese teeb õnnelikuks raskuste ületamine

  • mutionu
    DEportivo

    Minul küll pole usku paremasse homsesse - iga päev sajab sisse mingi uudis kas millegi hädas olemisest või ùleüldisest teadmatusest kuna paremaks võiks minna. .


    Kas siis enne koroonat lasi ajakirjandus põhiliselt häid uudiseid sisse sadada? Kas polnud häda, sõda, pagulasi?
    Enne koroonat sadas enne ja peale sööki sisse hädaldamine: Heaolu, palgakasv, majandustõus, börsitõus on liiga kaua ja liiga hea olnud. See olukord kaua kesta ei saa. Kriis tuleb, kriis tuleb! Nagunii tuleb varem või hiljem. Valmistuge seltsimehed, valmistuge!
    Kas selline õhkkond soosis optimismi?
    No tuligi ära nüüd. Läheb varsti mööda nagu kõik kriisid ja katkud. Saab selle hirmu nüüd kaelast ära. Inimese teeb õnnelikuks raskuste ületamine



    Kindlasti on kõik väga tõene aga teadmine, et nüüd on parem pinnas longterm kasvuks kuna see once per decade latakas käis ära, ei pane mind kulutama. See võib olla faktor ehk poole aasta, aasta pärast aga terve selle aasta jooksul ma pigem piiran kõiki kulutusi. Antud argumendi kontekstis siis, et kui palju tarbijakindlust on töötul v vähendatud palgaga inimesel, pole kuulnud teooriat et see oleks kuidagi suurem kui töötaval ja suurema sissetulekuga inimesel.



  • DEportivo,
    Minu jutt lähtub vaatepunktist, et mis meeleolud on siis kui sõda läbi, sinu jutt käib meeleoludest sõja ajal. Seepärast meil möödarääkimine.
    Ma olen nõus, et 80% inimestest ei ole kindlustunnet täna, aga paremat homset usub küll enamus. Seega pole nõus Suffiksi arvamusega juskui lööks see kriis pikaajalise mõra inimeste usule paremasse homsesse.
    Käesoleval kriisil on selgelt määratletav põhjus. See pole midagi määramatut, et purunes midagi, millesse inimesed uskusid, majandus pöördus äkki langusse röövis inimestelt usu tulevikku. Viirus taandub lähema poole aasta jooksul või varem, ja inimesed, garantiinist tüdinenuna, naasevad endiste tegevuste juurde suurema innuga kui varem.
  • mutionu
    DEportivo,
    Minu jutt lähtub vaatepunktist, et mis meeleolud on siis kui sõda läbi, sinu jutt käib meeleoludest sõja ajal. Seepärast meil möödarääkimine.
    Ma olen nõus, et 80% inimestest ei ole kindlustunnet täna, aga paremat homset usub küll enamus. Seega pole nõus Suffiksi arvamusega juskui lööks see kriis pikaajalise mõra inimeste usule paremasse homsesse.
    Käesoleval kriisil on selgelt määratletav põhjus. See pole midagi määramatut, et purunes midagi, millesse inimesed uskusid, majandus pöördus äkki langusse röövis inimestelt usu tulevikku. Viirus taandub lähema poole aasta jooksul või varem, ja inimesed, garantiinist tüdinenuna, naasevad endiste tegevuste juurde suurema innuga kui varem.


    See on selge, et kõik läheb paremuse poole aga tulemas on aeg kus firmad hakkavad maksma tagasi kriisi ajal võetud laene, sellel aasta paljud kahjumis, dividende ei maksta vast mitu aastat ja suur võimalus, et sügisel on viirus tagasi. Mina küll ei torma veel ostma. Ootan näljast karu külla:


  • White Nigga
    eee... Viisemann on minu meelest olnud non-stop karu aastast 2010?


    2008 lõpust ikka.
  • suffiks
    ...See, et ajutiselt (3 kuud? pool aastat? aasta?) saavad kõik töötud korralikku töötuabiraha ei aita kuidagi kaasa sellele, et 80% neist inimestest ei ole enam seda optimismi tuleviku suhtes ja kindlust paremas homses, et uut külmkappi, kummutit või Cabo reisi osta... .


    Suffiks, külmkapp või kummut oli viimati mingi tarbimisnäitaja sel ajal kui neid ametiühingu talongiga jagati. Praegu maksab koolilapse telefon, mille ta iga aasta kuhugi maha pillab või ära kaotab, sama palju või rohkemgi.

  • Suffiks, kuidas Sa midstream otsa komistasid? Live feedback:

    Mr. Skilling (Parody) @mr_skilling
    1m
    Thinking about buying MLPs?

    Consider this:

    Would you put your dick through a hole in a shoebox filled with rat traps if someone promised to pay you $1 for every three months you kept your dick in that box?

    Because that’s essentially the value proposition for buying MLPs.
  • jim
    Suffiks, kuidas Sa midstream otsa komistasid? Live feedback:

    Mr. Skilling (Parody) @mr_skilling
    1m
    Thinking about buying MLPs?

    Consider this:

    Would you put your dick through a hole in a shoebox filled with rat traps if someone promised to pay you $1 for every three months you kept your dick in that box?

    Because that’s essentially the value proposition for buying MLPs.


    Teadlik olen kogu aeg, twitteri EFT seltskonda jälgin ka. Märtsi keskel ostsin üht-teist, ajapikku natuke juurde ka. Jälgisin seda, kuidas võlakirjad kauplevad.

    Ma saan laias laastus aru, et see on pikalt olnud retaili kottimise koht oportunistidele, kel on head Powerpointi skillid. Aga kogu energia ikaldusega müüdi need asjad nii alla vahepeal, et kogu sektor oli sisuliselt 50%+ BK. Asjad kauplesid (ja siiani kauplevad) 0,2-0,5X BV, rahavoogudest laenude teenindamiseks piisab (kuigi paljudel tight ja osadel fucked).

    Sektoris on permanentne herpes ja bronhiit, aga kauple(s/b) tasemel, nagu oleks late stage AIDS ja pidalitõbi.
  • BV osas, huvitav, kas pipeline'ide asset pool saab ka negatiivseks minna.. et noh, midagi transportida torus pole, aga rsk, seda peab ikka hooldama ja see maksab raha..
  • Toru kui mahuti? Pikka torusse mahub palju vedelikku.
  • Ma ei tea, milline see valim oli ja kui palju küsitletuid oli, aga no ei suundu see stimulus raha selle küsitluse järgi tarbimisse. Teine aspekt on see, et raha saavad ka need, kellele seda tegelikult vaja ei ole, st need kes saavad selle säästa.

    Ma kaotan järjest rohkem usku kiiresse taastumisse ja kulutuste edasilükkamisse.



    Originaalallikas (paywall): https://blogs.wsj.com/dailyshot/2020/04/23/the-daily-shot-the-expected-spike-in-savings-rate-will-hinder-recovery/
  • opex
    Toru kui mahuti? Pikka torusse mahub palju vedelikku.


    Just - just. Siin mõned tankerid teenivad väidetavalt 70k per päev, et naftat hoiustada (Visahinge reklaamitud NAT näitel, mille aktsia on aprilli algusest kahekordistunud ja suurendas dividendimakseid).

    disclaimer: Olen ise heavily energy transfer sektoris sees, need aktsiad on totaalselt maha pekstud, mõned tõstavad muidugi jõhkra divikayieldi tuules taas pead).
  • Jimmy Butler
    opex
    Toru kui mahuti? Pikka torusse mahub palju vedelikku.


    Just - just. Siin mõned tankerid teenivad väidetavalt 70k per päev, et naftat hoiustada (Visahinge reklaamitud NAT näitel, mille aktsia on aprilli algusest kahekordistunud ja suurendas dividendimakseid).

    disclaimer: Olen ise heavily energy transfer sektoris sees, need aktsiad on totaalselt maha pekstud, mõned tõstavad muidugi jõhkra divikayieldi tuules taas pead).


    Viska vähe valgust, millistes oled, ETP,EQM või AM teema?
    Tankeritest jälgin DHT, EURN,NAT,TNK,FRO, DSSI
  • rraid


    Ma kaotan järjest rohkem usku kiiresse taastumisse ja kulutuste edasilükkamisse.



    Et siis kumba kaotad usku? Kiiresse taastumisse või kulutuste edasilükkamisse?
  • Pidasin silmas teesi, et majanduse avanedes hakatakse raha suuremal määral kulutama, vaid pigem ollakse ettevaatlikud ja kulutamise osas plahvatust ei tule. Vabandust kehva väljenduse pärast.
  • No ma ei tea, ma loen välja, et ~70% lüüakse laiaks ja vaid ~30% pannakse kõrvale. Kui ise usku kaotaks, siis usku inimeste säästmisoskusesse...
  • jnt
    No ma ei tea, ma loen välja, et ~70% lüüakse laiaks ja vaid ~30% pannakse kõrvale. Kui ise usku kaotaks, siis usku inimeste säästmisoskusesse...


    siinkohal meenub see lugu

    kindral külastab sõjaväeosa

    - kuidas Teid toidetakse, sõdurid?
    - hästi, saame kõhud täis ja jääb ülegi ..
    - mis Te ülejääkidega teete?
    - sööme ära ja tuleb puudugi ...


    sama lugu on säästudega
  • Alati kui selle USA raha jagamise peale mõtlete, siis võtke arvesse ka, et see jagatav 1200 usd ei ole nii meeletult suur summa.

    According to the Bureau of Labor Statistics (BLS), the median wage for workers in the United States in the fourth quarter of 2019 was $936 per week


  • Igasugu küsitlustes kus teemaks "mida teete sülle kukkuva summaga X" (sama asi on IIPS lõpetamisega) tuleb arvestada pisikese asjaoluga - inimene planeerib, jumal naerab. Kui küsitluse tegemise hetkel ehk ei olegi kindlat plaani raha hakkama panna (ja seega "säästan/investeerin" sobib kenasti vastuseks), siis kui aeg käes selgub üpris paljudel üpris kiiresti, et tegelikult oleks ikka sellele rahale konkreetne koht olemas (uue külmiku, talverehvide või kasvõi puhkusereisi näol). MIstap "30% -> säästan" võib raha saabumise järgse võrdlemisi lühikese aja jooksul kiduda näiteks "10% ->ikka veel alles" peale.
    II PSga kaasnevalt oleks päris huvitav kõrvutada "kuidas planeeriti" ja siis 2 aasta pärast "mis tegelikult juhtus".
  • Kuulge, mis te teete oma külmkappidega seal, et koguaeg uusi vaja on?
    Mul on köögis 20 a vastu pidanud, saunas vahetasin mingi 10 aastat tagasi 15 aasta vanuse välja, aga te räägite, nagu need oleks kulumaterjal.

  • zuckerblaum
    .
    Kuulge, mis te teete oma külmkappidega seal, et koguaeg uusi vaja on?
    Mul on köögis 20 a vastu pidanud, saunas vahetasin mingi 10 aastat tagasi 15 aasta vanuse välja, aga te räägite, nagu need oleks kulumaterjal


    No ei olegi kulumaterjal. Mis sa arvad kuhu see prinditud raha pannakse kõik. Täis saavad need kapid ju.Uusi vaja.

  • Visahing
    Jimmy Butler
    opex
    Toru kui mahuti? Pikka torusse mahub palju vedelikku.


    Just - just. Siin mõned tankerid teenivad väidetavalt 70k per päev, et naftat hoiustada (Visahinge reklaamitud NAT näitel, mille aktsia on aprilli algusest kahekordistunud ja suurendas dividendimakseid).

    disclaimer: Olen ise heavily energy transfer sektoris sees, need aktsiad on totaalselt maha pekstud, mõned tõstavad muidugi jõhkra divikayieldi tuules taas pead).


    Viska vähe valgust, millistes oled, ETP,EQM või AM teema?
    Tankeritest jälgin DHT, EURN,NAT,TNK,FRO, DSSI


    Tankereid polegi väga peale NAT-i jälginud, aga ägedalt volatiilne ning teatud aegadel nagu praegu marudalt hästi loetav segment, kust tulu teenida. NAT-s istusin ka ise spekulatiivselt sees, aga hüppasin liiga vara rongilt maha).

    Enda positsioonid hetkel EPD ja ET peal, pigem olen vaadanud selliseid suure riski ja rewardiga aktsiaid :)
    Samuti õnnestus spekulatiivselt eelmisel nädalal DKL-ga sõitu kaasa teha.

  • Vabandan, enne sai sama analüüs ka teise teemasse läkitatud.

    Tavid.ee - analüüs
  • Umbrella
    Vabandan, enne sai sama analüüs ka teise teemasse läkitatud.

    Tavid.ee - analüüs


    Mäletan, et umbes samasuguseid väljaandeid tuli Tavidilt ka 2008 fin.kriisi ajal, sel ajal isegi paberi peal ajalehtede vahel (Kullaleht oli nimi). Sisu oli mäletamist mööda, et kõik on täiega pekkis (no oli ka ju natuke) ja on ainult aja küsimus, kuna kõik päeva pealt kokku kukub, lepalehed taga. Vihje loomulikult sellele, et ainuke, mis tavalist inimest päästab, on kulda osta. Tagantjärgi mõeldes, see võis teatud hetkel ka mitte halb mõte olla.

    Ka selle jutu sisu tundub olema, et kohe viskub kulla nõudlus taevasse, tänu probleemidele a, b, c jne. Millest ma aga hästi aru ei saa on, miks kõik rikkad ei ole juba kogu maailma kulda kokku ostnud. Niipalju ruumi keldris ikka on ja ega siis kuld halvaks lähe. Ka Tavid ise müüb tänase päevaga füüsilist kulda, mis peaks ju olema täiega kahjudega äri, kui nõudlus varsti hüppeliselt tõuseb.

    PS. Tunnistan, et lugesin suht diagonaalis. Kui jõudsin jooniseni tööstuses hõivatute langusest USAs 1948-2010, mille pealkirjaks on "reaalmajanduse kokkuvarisemine", leidsin, et edasi pole mõtet väga vaadata. Fraasid, nagu "rahanduslik-majandusliku imbalanssi epifenomen" teevad selle suhteliselt keeruliseks enivei.
  • Märtsi maksulaekumised langesid 2019. aasta sama kuuga võrreldes 23 protsenti

    Hakkavad need koroonapaanika õied õitsema. Kulusid pole riik koomale tõmmanud, seega ma eeldan et laenuraha põleb heleda leegiga. Olge lahked kallid noored.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon