SEB Eastern Europe Small and Mid Cap Fund - Traditsioonilised fondid - Turud ja hinnad - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Turud ja hinnad Traditsioonilised fondid

SEB Eastern Europe Small and Mid Cap Fund

 

Fondi eesmärk

SEB Eastern Europe Small Cap Fund investeerib aktsiaturgudele Ida-Euroopas ehk Euroopa Liidu konvergentsiriikides (Kesk-Euroopa, Balkani ja Balti riigid) ning Venemaal ja SRÜ-s.

Vähemalt 50% fondi portfellist on investeeritud ettevõtetesse, mille turukapitalisatsioon jääb ostuhetkel alla 500 miljoni USA dollari. Likviidsuse hoidmise eesmärgil on ülejäänud osa investeeritud suuremate ettevõtete aktsiatesse.

Vaatamata viimase dekaadi jooksul toimunud kiirele arengule Ida-Euroopa väärtpaberiturgudel, leidub selles regioonis jätkuvalt kasutamata võimalusi. Seda eriti väikeettevõtete puhul, kus müügipoolne kaetus ja sellest tulenev investorite huvi on olnud vähene. Fondi meeskond on veendunud, et ettevõtete majandusnäitajatel põhinev põhjalik analüüs ja investeerimiskeskkonna hea tundmine annab võimalusi võrdlusindeksi* tootluse ületamiseks. Lähenemine investeeringute juhtimisele on aktiivne – pidevalt analüüsitakse üksikuid aktsiaid.

SEB Eastern Europe Small Cap Fund on osa SEB Ida-Euroopa fondivalikust. SEB Ida-Euroopa aktsiafonde juhib Eestis asuv meeskond, mis koosneb fondijuhtidest ja sektorispetsialistidest. Tänu baseerumisele Ida-Euroopas ja pikaajalisele töökogemusele tunneb meeskond hästi kohalikku majanduskeskkonda. Eeliseks on hea ligipääs investeerimisobjektidele ja ettevõtete juhtkondadele. Ettevõtete külastamine ja juhtkondadega kohtumine on investeerimisprotsessi oluline osa.

Fond on mõeldud investoritele, kes taotlevad kapitali väärtuse kasvu pikaajalises perspektiivis Euroopa Liidu konvergentsiriikide ja Venemaa/SRÜ väiksema suurusega ettevõtete arengu kaudu.

Soovituslik minimaalne investeerimisperiood on viis aastat. Investoril tuleb arvestada osakuhinna kõikumise ja väärtuse vähenemise võimalusega olulises ulatuses.

OSTAN / MÜÜN
Puhasväärtus: 3.6640 EUR
Põhiteabe dokument

Olulisemad faktid

Fondivalitseja: SEB Investment Management AB                                                                     ISIN: LU0086828794
Asutatud: 1998

Valitsemistasu 1,75%

 

Depositoorium: Skandinaviska Enskilda Banken S.A                                                      Registripidaja: The Bank of New York Mellon (Luxembourg) S.A.

Minimaalne tehingusumma 100 EUR

Dividendid reinvesteeritakse

Fondi nimetus Valuuta Hind Tootlus, % (3 ja 5 aasta tootlus aasta baasil)
     1 p    YTD      1 a      3 a      5 a
SEB Eastern Europe Small and Mid Cap Fund EUR 3.6640 -0.41 12.88 34.46 -11.97 -3.97

Fondi tingimused, prospekti ja muu info leiad SEB veebilehelt.

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon