Kasvukonto - pikaajaline investeerimine - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kasvukonto - pikaajaline investeerimine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • gatekeeper
    seoses kasvukonto ja maksutralliga. Väga tüütu on kõiki dividende ükshaaval sisse toksida, mistõttu kirjutasin LHVle niimoodi.
    Ehk oleks universaalsem maksuametilt csv võimalust küsida? Saaks teiste pankade kliendid ka seda kasutada.
    Aastaid tagasi kasutasin mingit skripti, mis exceli tabelist maksuameti baruserisse klahvivajutused tegi.
    Ajas ka asja ära...

  • Gatekeeperi poolt väga hea algatus. Olen ka ise mõelnud, et peaks sellise ettepaneku tegema, kuid ilmselt on asi jäänud laiskuse taha. Teine asi, mis mul on seni jäänud laiskuse taha, on LHV Traderi väljavahetamine Interactiv Brokersi originaalkonto vastu. Kui LHV suudaks tuua teenustasud allapoole, sealhulgas minimaalse teenustasu 7USD aktsiate ostmisel-müümisel, siis ehk jääkski see samm tegemata, sest automaatne maksuaruanne, - eriti, kui saaks sinna ka gatekeeperi poolt soovitud muudatuse, - ja LHV maaklerite operatiivne ning asjalik telefonitugi on väga meeldivad asjad.
  • Peale novembris tehtud teenustasude korrigeerimist on meile lisandunud üsna palju uusi Kasvukontosid. Soovime praeguste ja tulevaste klientide käest veidi tagasisidet küsida, et seda toodet veelgi paremaks teha. Palun kõigil Kasvukonto huvilistel vastata neljale küsimusele Kasvukonto kohta siin.
  • Küsitlusest on muu hulgas välja tulnud strateegia aeg ajalt mõne fondi ostu osakaal 0-i viia. Seda saab teha nii, et võtta valikust see fond ära, mida osta ei soovita ja teiste osakaalu vastavalt korrigeerida. Siin näide, kus alguses on valikus EXSA ja IVV, ning soovitakse investeerida ainult EXSA-sse.

    Esialgne valik:

    Pärast muudatusi:

  • Tore oleks kui saaks Kasvukonto ka peatada, või vähemalt peatada intresside reinvesteerimise fondidesse mis on täielikult likvideeritud, et ei tekiks fonde mille turuväärtus on väiksem kui teenustasu nende müügil.
  • Kas kasvukontol saab muuta ka erinevate aktsiafondide osakaalu kuidagi?
    Tänan
  • tanel.tael
    Kas kasvukontol saab muuta ka erinevate aktsiafondide osakaalu kuidagi?
    Tänan

    Saab muuta ainult uue raha investeerimise osakaale. Seda saab teha "Info ja seaded" -> "Lepingud" -> "Kasvukonto". Teine võimalus on müüa neid fonde, mille osakaal liiga suureks läinud.
  • Ma ei tea, et kas asi minu oskamatuses, kuid ei leia kuskilt konkreetset infot valuuta-konverteerimise teenustasude kohta. Hetkel vaatan, et USD ostude puhul on ca 1% suurune spread sees, kuid lapates läbi erinevad tingimused otsinguga Ctrl+F "valuuta", siis ei leia seda infot.

    Ja lihtsa talupoja loogikaga võttes on ostutasu ju hinnakirjas 1%. Miks peame valuutavahetuse pealt ca 1% veel juurde maksma (kui näiteks USD-s investeerida)?
  • Väärtpaberitehingud tehakse kontol vastava väärtpaberi valuutas ja kui see valuuta kontol puudub, siis teostatakse konverteerimine kõikidele panga kliendtidele kehtiva valuutakursiga (https://fp.lhv.ee/market > Valuutakursid).

    Oleme lisanud mitmeid eurodes noteeritud instrumente, et seda konverteerimist oleks võimalik vältida.
  • Millal saab kasvukonto küsitluse tulemusi uute lisanduvate fondide näol näha?
  • Alates tänasest saab valida LHV Kasvukonto portfellidesse Dividend Aristocrats indeksit jälgivad fondid eurodes ja dollarites ning DAX indeksit jälgiva fondi. Pikem selgitus.
  • Proshares S&P 500 Dividend Aristocrats ETF (NOBL)
    Järgib S&P 500 Dividend Aristocrats Indeksit. Fondi kaudu on võimalik osa saada S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete käekäigust, kellel on juhitud dividendipoliitika, mille kohaselt on suurendatud dividende vähemalt 25 järjestikusel aastal. Indeksi metodoloogia järgi on kõigil sellesse kuuluvatel aktsiatel võrdne osakaal (equal weight) ning rebalansseerimine toimub korra kvartalis. Indeksis on minimaalselt 40 erinevat ettevõtet, kuid hetkel on neid seal 50. Kvalifitseeruvate aktsiate nimekiri vaadatakse üle kord aastas jaanuaris. Indeks on näidanud alates loomisest paremat tootlust madalama volatiilsuse juures kui S&P 500 indeks. Fondi valuuta on dollar.

    Fond sobib investorile, kes soovib panustada stabiilseid dividende maksvatele ettevõtetele, mis on noteeritud USA börsidel. Fondi kodulehekülg.

    SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats UCITS ETF (SPYW)

    Järgib S&P Euro High Yield Dividend Aristocrats Indeksit. Selle fondi kaudu on võimalik osa saada 40 suurimat dividendi maksva eurotsooni ettevõtte käekäigust. Indeksisse kvalifitseerumiseks peab ettevõtte kuuluma S&P Europe Broad Market Indeksisse ning omama juhitud dividendipoliitikat, mille kohaselt on kümnel järjestikuselt aastal dividende kas järjepidevalt suurendatud või hoitud stabiilsena. Indeksi koostamise kriteeriumite kohaselt on fondist välja jäänud ettevõtted, mille dividenditootlus on üle 10% aastas, viitega selle praktika jätkusuutmatusele pikas perspektiivis. Fond jälgib S&P Euro High Yield Dividend Aristocrats indeksit. Fondi valuuta on euro.

    Fond sobib investorile, kes soovib panustada stabiilseid dividende maksvatele eurotsooni ettevõtetele. Fondi kodulehekülg.

    iShares Core DAX UCITS ETF (DE) (EXS1)

    Järgib DAX indeksit ehk 30 suurima ja enimkaubeldud aktsia käekäiku Frankfurdi börsil. Keskmisest riskantsem investeering. Indeksisse kuulvate ettevõtete turukapitalisatsioon on umbes 80% kogu Frankfurdi börsi turukapitalisatsioonist. Fond reinvesteerib laekunud dividendid automaatselt ja investoritele väljamakseid ei tehta. Fondi valuuta on euro.

    Fond sobib investorile, kes soovib panustada Saksa majandusele läbi suurettevõtete. Fondi kodulehekülg.
  • Kui konto on eurodes ja indeks usd-s, kas peab enne ise konventeerima valuuta või tehakse see minu eest kui ostan indeksit ? Kui palju saab 1500€ IVV -e osta , seal on vaja kogust näidata, kas kindla summa eest ostu teha ei saa ? Hetkel katsetan virtuaalkontoga.
  • Valuuta konverteeritakse automaatselt enne ostutehingut. Alati võib seda ka ise teha. Kasvukontos toimub ost summa eest, kogust pole vaja ise määrata. Virtuaalkontol tuleks teha esmalt valuutavahetus ja siis jagada summa viimase hinnaga.
  • Tere
    Tegin kasvukonto ära,samuti makse ehk ,raha laekub teisest pangast, kas peale laekumist peab ise veel midagi tegema? Või kuskohast saab seda hiljem jälgima hakata ,millise alapunkti alt ? Alguses sai märgitud millist indeksi soovin osta ja osakaal sai ka märgitud . Kas osakaal 100 tähendab ühte konkreetset indeksit terveraha eest või on selle veel mingi tähendus ?
  • Kui raha sai kantud otse Kasvukontole, siis midagi lisaks tegema ei pea. Kasvukonto seisu saate jälgida jaotusest "Varad ja kohustused" -> "Koondväljavõte". Kui instrumendi osakaal on 100%, siis kogu vaba raha investeeritakse valitud instrumenti.
  • Sander Pikkel
    Kui raha sai kantud otse Kasvukontole, siis midagi lisaks tegema ei pea. Kasvukonto seisu saate jälgida jaotusest "Varad ja kohustused" -> "Koondväljavõte". Kui instrumendi osakaal on 100%, siis kogu vaba raha investeeritakse valitud instrumenti.


    Tere
    Miskit on läinud ikkagi valesti, hetkel vaatan et raha on kontol alles ,kuigi eile pidi toimuma Kasvukontole indeksite ost.Mäletan kindlasti, et sai määratud indeks millega kaubelda.Mida peaks tegema või vaatama ?
  • Tundub, et protsess pole lõpuni läbitud. Kasvukonto on eraldiseisev konto oma numbri ja erisustega.
  • AloV
    Tundub, et protsess pole lõpuni läbitud. Kasvukonto on eraldiseisev konto oma numbri ja erisustega.


    Tänud abi eest, nii mõnigi osa ( leping) oli vahele jäänud
  • Küsimus selle kohta, mis loogika järgi (mis prioriteediga) kasvukontol tehingud käivad.

    Mul võetakse kasvukonto haldustasu samalt kontolt. See kuu oli 10. kuupäeval haldustasu võtmine (esmasp) ning unustasin raha kanda, ehk konto läks miinusesse. Okei, kandsin raha peale, ent selle asemel, et miinus tagasi arvestada läks kantud raha kõik kolmapäeval (12ndal) uute fondiosakute ostmisele. Ehk täna sisse logides on mu kasvukonto jätkuvalt ikka miinuses. Okei, mis teha, kannan siis uuesti raha peale.

    Kas see on mingi sisemise loogika küsimus, et ostud on prioritiseeritud enne haldustasu miinuse nullimist? Kas ma peaks nüüd ootama, et ta tõmbab mul teistelt kontodelt raha sisse? Kas on kuskilt võimalik seadistada, et mul tuleks e-mail, kui konto on miinuses? Ma ei tahaks haldustasu võtmist mõne teise konto peale seadistada, sest ma ei kasuta LHV-d hetkel igapäevaarveldusteks ja see teeks investeerimiskonto ja kolmanda samba üle arve pidamise tüütumaks kui mujate kontolt haldustasu maksmine suunata.
  • Kasvukonto loogika on järgmine: kui kolmapäeval kell 17.00 on kontol vähemalt 1 EUR, siis see investeeritakse vastavalt kliendi valikutele. Haldustasu võetakse 15. kuupäeval. Kui Kasvukontol raha pole, siis võetakse raha järgmiselt kontolt, kus raha on. Kui kuskil mujal raha pole, alles siis läheb Kasvukonto miinusesse. Sellisel juhul katab laekuv raha esmalt miinuse ja alles siis investeeritakse ülejääk (kui seda on rohkem kui 1 EUR).
  • Kas haldustasud on ainus põhjus, mille tõttu kasvukonto võib miinusesse minna (ütleme, kui mujalt kontodelt raha ei ole võimalik võtta)?
  • Ka investeerides võib juhtuda, et kui LHV süsteemides olev viimane hind on turuhinnast oluliselt madalam, siis läheb konto miinusesse.
  • Tere. Ei näe uusi kasvukonto fonde LHV kodulehel Börsil noteeritud fondine nimekirjas ( Turud ja Hinnad) ?
  • Täname tähelepanu juhtimise eest. Need on seal ca tunni aja pärast olemas.
  • Tere,
    Tekkis küsimus, kuidas Kasvukontol aru saada neid tehingu muutusi oma kontol.
    Nt virtuaalkontol on toimunud ost kogus 15 x ostuhind 236.27 ning näiteks kogus 15 x hetke turuhind 240.04 annab ikkagi kontol turuväärtuseks 3306.03 ,,,Peaks ju suurem summa olema ,et kus nagu vahepealne raha kadus :)? Kasumiks näitab 51.92
    Loodan, et saite mõttest aru.,sama küsimus ka reaalse asja suhtes.
  • darkm
    Tere,
    Tekkis küsimus, kuidas Kasvukontol aru saada neid tehingu muutusi oma kontol.
    Nt virtuaalkontol on toimunud ost kogus 15 x ostuhind 236.27 ning näiteks kogus 15 x hetke turuhind 240.04 annab ikkagi kontol turuväärtuseks 3306.03 ,,,Peaks ju suurem summa olema ,et kus nagu vahepealne raha kadus :)? Kasumiks näitab 51.92
    Loodan, et saite mõttest aru.,sama küsimus ka reaalse asja suhtes.


    Mulle tundub just kui hind oleks USD, aga kogusumma, mida sa näed on EUR-ides.
    Seda saab internetipanga koondväljavõtte vaates muuta, et kas näitaks summad eurodes või originaalvaluutas.
  • Vaikimisi kuvatakse positsiooni eurodes. Valige paremalt ülevalt "Valikute" nupust "Näita originaalvaluutas", siis näidatakse positsiooni dollarites (või mõnes muus valuutas).
  • Tere. Kui vajutada teie kodulehel erinevate börsil noteeritud fondide peale näiteks EXSA siis infoleht kuhu suunatakse pole üldjuhul ETFi koduleht ja info on väga puudulik. Osadel fondidel on see korras ja saab kohe info fondi kodulehelt. Vöibolla oleks mõistlik üle vaadata sest minul tekitas see esialgu palju segadust.
  • Finantsportaali hindade automaatse uuendamise paremast toimimisest lähtudes ei pruugi tõesti lingid suunata mõningate Eurooopa suunaliste ETF-ide puhul õigele lehele Yahoo Finance'is. Fondi kodulehele ei tohiks küll ükski link sealt suunata. Muudame lingid ära kohe, kui meil õnnestub tagada hindade automaatne uuendamine ja samas näidata kasutaja jaoks selgemat infot.

    Hetkel võite alternatiivina vaadata siit avanevaid lisainfo linke: https://www.lhv.ee/kasvukonto
  • Tere, kas Kasvukonto tehingute päeva on muudetud või millest need erinevused tulevad. Vaatasin ,et üle eelmine nädal on ostu tehing tehtud reedel. Sama lugu see nädal, raha on ikka kontol ja mingeid tehinguid tehtud pole veel.
  • Ostud toimuvad ainult kolmapäeviti. Siin võib olla probleem konto seadetes, ehk kuvatakse konto seisu, mitte positsiooni (arvelduspäeva järgset seisu). Seda saab muuta paremal üleval "Valikud" -> "Konto positsioon". Ostude mittetoimumise põhjuseks võib olla ka kontol hiljuti olnud müügitehing, mille järgselt 8 pangapäeva jooksul uusi oste ei toimu.
  • Tere! Küsimus Alole/Sanderile - seda probleemi on tõenäoliselt juba ennist siin ka tõstatatud, kuid ega selle puhul küll-küllale liiga ei tee: miks toimuvad Kasvukonto puhul kõik tehingud automaatselt min summa olemasolul? Noh, ma saan panga vaatevinklist ju aru, et miks, kuid ega see tegelikult ilus pole ;) Võiks ju olla valikus ka nt kastike kuhu saab panna linnukese, et ei soovi automaatset tehingut (linnuke kastis = ei toimu iganädalasi tehinguid ja kontole jääb raha alles; kast tühi= toimuvad iganädalased tehingud min summa olemasolul) - see aitaks vältida neid mõttetuid tehinguid väikeste laekunud dividendidega. Peale selle, et divikate "ära kandmine" on äärmiselt tüütu, laekuvad divikad tihti just kolmapäeval vahetult enne Kasvukonto tehingute tegemise aega, mis teeb nende "ära kandmise" pea võimatuks...
  • sry, ma pole ei Alo ega Sander, aga üldse mitte kaua aega tagasi oli nii, et 30€ ulatuses laekunud divikate reinvesteerimisel tuli tasuda 2€ teenustasu. selle kõrval on praegune olukord väga ok. minu jaoks on hetkel ainus nurk sellel tootel haldustasu summa, see võiks olla alla €, et spetsiaalselt haldustasu silmas pidades kantud summat ei kasutataks tehingu tegemiseks.
  • Mehis
    see aitaks vältida neid mõttetuid tehinguid väikeste laekunud dividendidega.

    Kui tehingutasu on alati summast 1%, siis tegelikult ju ei ole vahet, et kas on näiteks kaks tehingut 1 eur ja 100 eur või 1 tehing 101 eur. 0.01eur + 1 eur on ikka sama palju kui 1.01 eur. Seega täiesti siirast uudishimust küsin, et mis teeb need väikeste lekunud dividendidega tehingud mõttetumaks kui suuremate summadega tehingud?

    monarda
    minu jaoks on hetkel ainus nurk sellel tootel haldustasu summa, see võiks olla alla €, et spetsiaalselt haldustasu silmas pidades kantud summat ei kasutataks tehingu tegemiseks.

    Ma kunagi ammu mingi häda (nagu ikka mõnikord meil kõigil, eksju), mida ma isegi ei mäleta enam, lahenduseks sai pakkumise, et saab muuta haldustasu maha võtmiseks kontot ning mul läheb sellest peale tavalise arvelduskonto pealt haldustasu maha. Kui seal miskit ikka kontol tiksub on see minu meelest väga hea lahendus selleks, et ei tekiks segadust või miinuseid või ei läheks haldustasu tehinguks.


  • [quote=MLindepuu]
    Mehis
    see aitaks vältida neid mõttetuid tehinguid väikeste laekunud dividendidega.

    Kui tehingutasu on alati summast 1%, siis tegelikult ju ei ole vahet, et kas on näiteks kaks tehingut 1 eur ja 100 eur või 1 tehing 101 eur. 0.01eur + 1 eur on ikka sama palju kui 1.01 eur. Seega täiesti siirast uudishimust küsin, et mis teeb need väikeste lekunud dividendidega tehingud mõttetumaks kui suuremate summadega tehingud?

    Seda küll, seal pole vahet. Kuid ma sooviks vähemalt natukenegi kontrollida seda milliste valuutavahetus kurssidega minu eurosid konverteeritakse (päeva lõpus ehk Kasvukonto tehingute tegemise ajal on kurss alati ostjale ebasoodsam, vahel isegi kuni 2% vahe võrreldes hommikuga). Seega ma eelistaks koguda need divikad kokku ja ehk panna ise ka midagi juurde ning siis ise valuutat sobival ajal vahetada. Just selles valikuvabaduses on küsimus, eks igaüks ise otsustab kumb võimalus valida. Ma lihtsalt sooviks seda isetoimetamise võimalust ka!
  • See linnukese võimalus võiks tõesti olla: Äkki olen finantsiliselt vaba kasvukontoga ja soovin nüüd divikate pealt elama hakata? Siis panen kasti linnukese ja seejärel võtan näiteks iga kuu või kvartal kogu vahepeal laekunud divika välja.
  • Mehis
    Seda küll, seal pole vahet. Kuid ma sooviks vähemalt natukenegi kontrollida seda milliste valuutavahetus kurssidega minu eurosid konverteeritakse (päeva lõpus ehk Kasvukonto tehingute tegemise ajal on kurss alati ostjale ebasoodsam, vahel isegi kuni 2% vahe võrreldes hommikuga). Seega ma eelistaks koguda need divikad kokku ja ehk panna ise ka midagi juurde ning siis ise valuutat sobival ajal vahetada. Just selles valikuvabaduses on küsimus, eks igaüks ise otsustab kumb võimalus valida. Ma lihtsalt sooviks seda isetoimetamise võimalust ka!


    See on isegi hea point jah. :) Ma varem minevikus olen suht lihtsalt raha peale kandnud ja rohkem mitte süvenenud ning tänapäeval kannan lihtsalt umbestäpselt seatud protsentide jagu vastavalt dollareid ja eurosi kasvukontole lihtsalt. Ükskord kui dollareid kontol piisavalt ei ole kandmaks, siis võrdlen, et mis vahe on hommikul ise või õhtul automaatselt konvertides.
  • Kuna fonde on juurde tulnud võiksite uuendada Kasvukonto fondide dividenditootluse tabelit.

  • Andmed 28.06.2017 seisuga ja allikaks Bloomberg. Dividendikasv ühe aasta kohta näitab kasvumäära eelmise aasta dividendide aktsia/osaku kohta võrrelduna üle-eelmise aasta dividendiga aktsia/osaku kohta. Viie aasta dividendikasv on kasvumäär eelmise aasta dividendide aktsia/osaku kohta võrrelduna viie aasta taguse dividendiga aktsia/osaku kohta.
  • Kaardimaksed vōiks saada ümmardada täiseuroni, 5 euroni v 10 euroni ja või et iga maksega
    Läheb euro kuni 10 kasvukontole.

    Ehk näiteks ostad 3 eurose kohvi aga 2 euri läheb kasvukontole
  • Võtsime pulkadeks lahti dividendide aristokraatide fondid NOBL ja SPYW, et saada parem ülevaade millised sektorid ja ettevõtted on fondis esindatud.



  • Kas saaksite palun mingeid Aafrika asju ka lisada?


    Aafrikast saab üha suurem teema maailmas
  • Kuhu see sobituks.....Fidelity on välja arvutanud palju peaks erinevates vanustes olema olnud võimeline säästma/koguma ja kõrvale panema/investima, et pensil olles sama elustiili saaks usas jätkata nagu enne.
    Vanus
    30 - 1x aastane sissetulek (a.s)
    35 - 2x a.s.
    40 - 3x a.s.
    45 - 4x a.s.
    50 - 6x a.s.
    55 - 7x a.s.
    60 - 8x a.s.
    67 - 10x a.s., pensile mineku vanus
    Palju. Soovitus on 15% sissetulekust kõrvale panna alates 25 eluaastast ja investida 50+ % säästudest kogu aeg, siis peaks õnnestuma. Fidelity
  • Jah, antud aktsia puhul muutus sümbol.
  • Eurodes kauplevate indeksfondide hinnainfo ei uuene. Kas oleks võimalik see korda seada?
  • Vabandame, seadsime hinnad korda ning kontakteeruisme hinnainfo teenuse pakkujaga.
  • Ei tundu korras olevat, paistab et kõigil tänase kohta muutus 0.00%

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon