LHV Kasvukonto uued fondid - Kasvukonto - Uudised - LHV finantsportaal

LHV Kasvukonto uued fondid

Sander Pikkel

21.03.2017 12:31

Shutterstock

Veebruari alguses küsisime sotsiaalmeedias, milliseid fonde soovitakse LHV Kasvukontosse lisada. Tulemusi kokkuvõttev artikkel on leitav siit. Ülekaalukas enamus vastajatest soovis uute fondidena näha eelkõige Dividend Aristocrats indeksit jälgivaid fonde. Teisel kohal oli huvi osta eurodes noteeritud kogu maailma indeksit jälgivat fondi. Kolmanda koha välja selgitamine oli keerukam, sest sooviti investeerida konkreetsematesse majandussektoritesse. Täname kõiki küsitluses osalenuid, teie arvamus on meile oluline.

Uute fondide lisamisel lähtusime võimalusel kasutajate soovidest, eelistades mitme saadaval oleva instrumendi puhul likviidsemat ja madalama haldustasuga fondi. Dividend Aristocrats indeksi puhul lisasime kaks fondi – ühe, mis jälgib mainitud indeksit USA-s noteeritud aktsiate puhul ja teise, mis jälgib seda eurotsoonis kauplevate aktsiate puhul. Kuigi indeksi nimi on sama, siis sellesse kuuluvate aktsiate valikukriteeriumid on regioonide lõikes veidi erinevad. Neist on allpool pisut rohkem juttu.

Populaarsuselt teine valik küsitluses – eurodes noteeritud kogu maailma indeksit jälgiv fond ei leidnud teed LHV Kasvukonto fondide nimekirja. Seda eelkõige põhjusel, et fond on küll noteeritud eurodes, kuid dividende maksab dollarites. Kuna dividendide reinvesteerimine LHV Kasvukonto kaudu tooks kliendi jaoks kaasa tarbetu lisakonverteerimise, siis otsustasime seda fondi mitte lisada. Küll aga oleme valmis tulevikus lisama fondi, mis seda indeksit jälgides kaupleks ja maksaks dividende eurodes. Seda juhul kui fond on piisavalt likviidne. Seni on võimalik investeerida dollarites noteeritud ja kogu maailma indeksit jälgivasse fondi Vanguard Total Stock Market ETF (VTI).

Kolmanda fondina lisasime Frankfurdi börsiindeksit DAX-i jälgiva fondi. Saksamaa on SKP-s mõõdetuna Euroopa suurim ja maailma suuruselt neljas majandus. Indeksisse kuulub 30 suurimat Frankfurdi börsil noteeritud ettevõtet. Sektorite lõikes suurima osa moodustavad kestvuskaupade, tervishoiusektori ja finantsettevõtted.

LHV Kasvukonto klientidel on võimalik uusi fonde juba enda portfellidesse kaasata. Esimene investeering tehakse homme (22.03.2017). Investeeritava raha osakaalude muutmiseks tuleks minna internetipangas jaotusesse "Info ja seaded" -> "Lepingud" -> "Kasvukonto" -> "Muuda".

Proshares S&P 500 Dividend Aristocrats ETF (NOBL)

Järgib S&P 500 Dividend Aristocrats Indeksit. Fondi kaudu on võimalik osa saada S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete käekäigust, kellel on juhitud dividendipoliitika, mille kohaselt on suurendatud dividende vähemalt 25 järjestikusel aastal. Indeksi metodoloogia järgi on kõigil sellesse kuuluvatel aktsiatel võrdne osakaal (equal weight) ning rebalansseerimine toimub korra kvartalis. Indeksis on minimaalselt 40 erinevat ettevõtet, kuid hetkel on neid seal 50. Kvalifitseeruvate aktsiate nimekiri vaadatakse üle kord aastas jaanuaris. Indeks on näidanud alates loomisest paremat tootlust madalama volatiilsuse juures kui S&P 500 indeks. Fondi valuuta on dollar.

Fond sobib investorile, kes soovib panustada stabiilseid dividende maksvatele ettevõtetele, mis on noteeritud USA börsidel. Fondi kodulehekülg.

SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats UCITS ETF (SPYW)

Järgib S&P Euro High Yield Dividend Aristocrats Indeksit. Selle fondi kaudu on võimalik osa saada 40 suurimat dividendi maksva eurotsooni ettevõtte käekäigust. Indeksisse kvalifitseerumiseks peab ettevõtte kuuluma S&P Europe Broad Market Indeksisse ning omama juhitud dividendipoliitikat, mille kohaselt on kümnel järjestikuselt aastal dividende kas järjepidevalt suurendatud või hoitud stabiilsena. Indeksi koostamise kriteeriumite kohaselt on fondist välja jäänud ettevõtted, mille dividenditootlus on üle 10% aastas, viitega selle praktika jätkusuutmatusele pikas perspektiivis. Fond jälgib S&P Euro High Yield Dividend Aristocrats indeksit. Fondi valuuta on euro.

Fond sobib investorile, kes soovib panustada stabiilseid dividende maksvatele eurotsooni ettevõtetele. Fondi kodulehekülg.

iShares Core DAX UCITS ETF (DE) (EXS1)

Järgib DAX indeksit ehk 30 suurima ja enimkaubeldud aktsia käekäiku Frankfurdi börsil. Keskmisest riskantsem investeering. Indeksisse kuulvate ettevõtete turukapitalisatsioon on umbes 80% kogu Frankfurdi börsi turukapitalisatsioonist. Fond reinvesteerib laekunud dividendid automaatselt ja investoritele väljamakseid ei tehta. Fondi valuuta on euro.

Fond sobib investorile, kes soovib panustada Saksa majandusele läbi suurettevõtete. Fondi kodulehekülg.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon