Mida soovitakse LHV Kasvukontolt? - Kasvukonto - Uudised - LHV finantsportaal

Mida soovitakse LHV Kasvukontolt?

Sander Pikkel

06.02.2017 13:00

Shutterstock

Aeg-ajalt on meie poole pöördutud küsimuste ja ettepanekutega, et LHV Kasvukontos võiks olla üks või teine väärtpaber. Pakkusime eelmise nädala alguses viie sotsiaalmeedia kanali kasutajatele võimaluse oma hääl kuuldavaks teha. Küsisime arvamust LHV Finantsportaalis, Naisinvestorite klubis, Investeerimisklubis, RahaFoorumi Facebooki grupis ja eesti suurima liikmeskonnaga finantsalases Facebooki grupis Finantsvabadus. Saime LHV Kasvukonto kohta väga head tagasisidet, et toodet klientide jaoks veelgi paremaks muuta. Teeme lähiajal LHV Kasvukonto kohta ka Korduma Kippuvate Küsimuste rubriigi, sest nii mõnigi vastaja viitas probleemidele, mida saab üsna lihtsalt lahendada.

Kuigi me vastajate sugu ei küsinud, siis selgus, et kõige suurem huvi selle toote vastu oli Naisinvestorite klubis ja Faceboooki grupis Finantsvabadus, kust leidis aega vastamiseks 26% vastanutest. Üsna paljud vastuseid (22.1%) tuli LHV Finantsportaalist. Järgnes RahaFoorum 15.3% ja Investeerimisklubi 9.2%-ga.  Küsitlusele vastas kokku 131 osalejat. Meil on hea meel, et tagasiside andjatest tervelt 72.5%-l oli juba LHV Kasvukonto olemas.

Allikas: LHV


Meid huvitasid eelkõige kaks küsimust:

Milliseid uusi börsikaubeldavaid fonde (ETF-e) sooviksid LHV Kasvukonto kasutajad selle toote vahendusel osta?

Ülekaalukas võit kuulus dividende pikaajaliselt väljamaksvaid ettevõtteid koondavale indeksile Dividend Aristocrats. Koguni 54 vastajat (41.22%) soovisid sellesse investeerida. Kuna seda indeksit jägivaid fonde on mitmeid ja need kauplevad erinevates valuutades erinevate sümbolite all, siis me ei hakka siinkohal spetsiifilisemat võrdlust välja tooma.

Populaarsuselt teisel kohal olid kogu maailma indeksit jälgivad ETF-id, mis kauplevad eurodes. Hetkel on LHV Kasvukontos küll olemas Vanguard Total Stock Market ETF, kuid see kaupleb dollarites.

Kolmandale kohale tulnut on juba raskem välja tuua, sest pakuti päris mitmeid indekseid, mida võiks jälgida. Populaarsuse järjekorras arvati, et LHV Kasvukonto kaudu võiks saada osa kulla, nafta, kinnisvara, energia ja taastuvenergia sektorite võidukäigust.

Üsna palju pakuti erinevaid Vanguardi fonde, mis on varasemalt tähelepanu äratanud madalamate kuludega kui konkurentide omad. Pakuti ka strateegiaid, mida LHV Kasvukontos olevad fondid juba jälgivad. Näiteks S&P 500 indeksit järgivaid SPY ja VOO ETF-e. Meil on hea meel tõdeda, et praegu LHV Kasvukonto koosseisus olev S&P 500 indeksit jälgiv fond IVV on hetkel kõige madalama haldustasuga fond, mis seda indeksit jälgib.

Allikas: Fondide kodulehed

 

Üks põhiline mure, mis vastustest seast läbi kumas oli eurodes kauplevate instrumentide väike hulk. Plaanime uute fondide lisamisega selle ära lahendada. Koos kordustega pakuti kokku 195 võimalikku sümbolit või strateegiat, mida lisada.

Mida võiksime veel LHV Kasvukonto juures täiendada või parandada?

Mõnevõrra oodatult tunti kõige enam muret kõrgete (haldus)tasude pärast. Meile pakuti võimalusi haldustasu kas lihtsalt langetada, panna see sõltuvaks portfelli mahust või hoopis ära kaotada. Teisel kohal olid väljumistasud ning kolmandal valuutavahetusega seonduvad küsimused. Saime infot ka kasutajate soovide kohta muuta fondide jälgimist interaktiivsemaks ning võimalust saata maksuametisse info laekunud dividendide kohta.

Mis saab edasi?

Selleks, et tagasisideküsitluse täitjatele ei jääks ainult täitmise rõõmu, analüüsime lähiajal meile tehtud ettepanekuid põhjalikumalt ja vaatame, mida saame muuta.

Täname kõiki küsitluses osalenuid!

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon