Planet42 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Planet42

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

• Minu ideaalmaailmas pevad kõik oma tegude eest vastutama. Õnneks/kahjuks reaalses maailmas saad vastutusest vabaneda, kui teed selleks mingi juriidilise keha. Kes tegi? OÜ tegi...
  • "Jaak"
    Blogi on neid üleskutseid täis.
    Laenudes oli aktiivne kuu, tuli sisse päris mitu laenusoovi ja panime lisaks Everausi sündikaadile kokku ka 1,5 aastase tähtajaga laenu Planet42le. Novembris on samuti paar suuremat laenudiili torus, kes huvitatud oma raha 10-12% intressiga tööle panema, siis võite kontakti jätta siia.
    https://roosaare.com/2023/11/oktoober-2023-kokkuvote/
    Kellel on huvi laenude vastu, siis ilmselt paneme ka mais ühe laenuringi kokku, intress jääb hetkel 14-16% vahemikku.
    https://roosaare.com/2023/05/aprill-2023-kokkuvote-%f0%9f%9a%b2/
    Aprillis on taaskord plaanis kokku panna üks Planet42 laenuring ka. Kes huvitatud, võib mulle kirjutada. Intress 14% aastas ja igakuine väljamakse.
    https://roosaare.com/2022/04/marts-ja-veebruar-2022-kokkuvote/

Need blogipostitused sobiksid väga hästi täiendama elu24 vms portaali, aga kes suudab, see loeb. Mina rohkem ei suuda, neist kolmest piisas.
  • Ma ei tea, ma võibolla eksin aga vaidluse tuumaks on minu arust ikkagi see, et skaala:

1. otsas on Abesiki, kes uskus ja panustas suurelt oma enda raha. Kui LAV-i gäng otsustas eestlased välja loputada, siis tema oli ainuke kes proovis ühist rinnet mobiliseerida, et vähemalt võlakirjaomanikud midagi tagasi saaks. Kahjuks küll ebaõnnestunult, sest nii founderid kui fond pidasid arusaamatul põhjusel paremaks pikali heita ja surnut mängida. Isiklikus plaanis on häving selline, et mõni nõrgema närvisüsteemiga inimene lippaks palja tagumikuga mööda linna.

2. otsas on selle loo üks peategelane, kes ise sisuliselt riski võtmata tootestas oma järgijad, ekskremendi propellerisse lennastes lippas veits palja tagumikuga mööda linna ja nüüd proovib juristide abil võimalikust vastutustest vabaneda.

Aga noh, elu läheb edasi. Uued väljakutsed jne:

Meie majandusleht on ka juba JR asemele mingi uue mikihiire leidnud, kelle aktiivne turundamine on nüüd käima lükatud. Sest noh, egas konverents pidamata ei saa jääda. Money ju. Küll unustavad. Chillax.

• seal on täiesti selgelt kirjas punkt, et raha läheb Planet42-le ja juhul kui sealt intresse ei laeku, siis ei ole ka Roosaare ettevõttel võimalik oma kohustusi täita

"Kohustusi ei ole võimalik täita" ei tähenda seda, et kohustusi poleks olemas. JR kohustus tagasi maksma. Aga ei ole võimeline oma kohustust täitma.
  • "k525"
    "pahurik"
    "k525"
    Mida surmapatuga JR siis hakkama sai? Põhimõtteliselt müüs alaealistele alkoholi. Kas me ühiskonnana peaksime sellist tegevust taunima? Jah, peaks küll. Kas peaks selle eest karistama? Jah, ilmselt peaks. Kas pohmas alaealised peaksid midagi kobisema ja alkoholimüüjat süüdistama? Ei peaks. Ja minu meelest täpselt nii lihtne ongi.

kui sina k525 võtad kellegilt laenu, siis jätad ka lihtsalt tagasi maksmata, sest see pole eriline patt või mida sa õelda tahad? Aga nagu eespool õeldi, sulid kaitsevad sulisid ja ringkaitse käib ka siin foorumis usinalt kirjutamas.

Sa ei taba vist kohe üldse pakku, või mis? Seal lepingus oli ju sulaselgelt kirjas, et selle laenu teenindamine sõltub otseselt sellest, kas P42 tasub enda laene või mitte. Mis moodi sai kellegil tekkida õigustatud ootus, et nüüd JR ise käendab Planeti laene? Ja kui te leppisite JRiga kokku, et ta annab eraisiku käenduse, miks te seda lepingusse ei kirjutanud siis?

Anna andeks, aga kui sa andsid üliõhukese bilansiga kahjumlikule Aafrika laenuärile tagamata laenu ja said veel kuidagi aru, et JR käendab nende kohustusi ja teeb seda ligimesearmastusest ning tasuta, siis sa pididki enda rahast ilma jääma. Kui sa ei oleks seda JRile andnud, oleksid selle Swedbanki salaoperatsiooni raames prügikasti juurde viinud või prints Abdullahi ülekandetasudeks maksnud. Riik ei jõua igale lollile personaalset lapsehoidjat palgata.

Suli, ringkaitsest.

mina ei ole kellegile mingit laenu andnud, vale puu all haugud. Ka mingist käendamisest pole mina midagi rääkinud.
    Fakt on aga see, et laenu anti JR firmale ja me tegelikult ei tea, kas intressid sinna laekusid või mitte, ilmselgelt mingi aeg ikka laekusid. Kas need jõudsid ka laenuandjateni kõik, seda mina ei tea.
    Sulid jah või tahad õelda, et siin keegi suli ei teinud? Kui ei teinud, miks siis meie investorid ja laenuandjad palja peega jäid?
  • "Jaak"
    Blogi on neid üleskutseid täis.
    Laenudes oli aktiivne kuu, tuli sisse päris mitu laenusoovi ja panime lisaks Everausi sündikaadile kokku ka 1,5 aastase tähtajaga laenu Planet42le. Novembris on samuti paar suuremat laenudiili torus, kes huvitatud oma raha 10-12% intressiga tööle panema, siis võite kontakti jätta siia.
    https://roosaare.com/2023/11/oktoober-2023-kokkuvote/
    Kellel on huvi laenude vastu, siis ilmselt paneme ka mais ühe laenuringi kokku, intress jääb hetkel 14-16% vahemikku.
    https://roosaare.com/2023/05/aprill-2023-kokkuvote-%f0%9f%9a%b2/
    Aprillis on taaskord plaanis kokku panna üks Planet42 laenuring ka. Kes huvitatud, võib mulle kirjutada. Intress 14% aastas ja igakuine väljamakse.
    https://roosaare.com/2022/04/marts-ja-veebruar-2022-kokkuvote/

Kas Everausi kohta on tehtud samasugune "sündikaat", mis tõenäoliselt siiski pole sündikaat?
    Niikaua kuni rahad laekuvad, kõik toimib....
  • Abesiki

Meelemürke ei ole tarbinud ja asi pole isiklik vaid põhimõtteline, et Hepsori ja Saunumi sugused ettevõtted börsi mainet asjatult ei rikuks. Märksõnaks on prognoosid.

Lisaks sinule olen ka JR suhtes kriitiline olnud aga temal ei ole õnneks kokkupuudet börsifirmadega.

Oma rahaga võid teha mis soovid, suvaliste prognoosidega avalikuks ettevõtteks tulles peab avalikkust siiski keegi hoiatama.

Fundamentaalselt soovin nii Hepsorile kui eriti ka Saunumile head ehk olulist juhtimisalast kvaliteedihüpet.
  • Küsimus on inimestes. Kanadas ja Usas midagi müües peaks mingi kogemus, praktika, Harvard vms. asi olemas olema. Sellest tihti ei piisa kui bussipeatusest haaratud inimestele sarnased särgid selga tõmmata. Jalgratta leiutamine ei ole ka teab mis innovatsioon või uus asi.
  • Rikkuse mängus osalejad, kes
    1) teadsid, kelle tarbeks raha laenuks annavad;
    2) näevad isegi laenusaaja finantsnäitajaid (äriregistris tasuta), tavaühisrahastuses ei näe isegi nii palju isikuandmete kaitse tõttu;
    3) teavad, et tegemist on riskiga investeeringuga ja
    4) peaaegu et anuvad, et neid mängu võetaks, st neilgi oleks võimalik sinna raha laenata, isegi oma kodu raha
    imestavad, et
    1) vahendaja ei taha vastutada (nagu ühisrahastuses üldse, isegi lepingus punkt inimkeeli sees, mitte raskelt juriidilises keeles, info algusest peale teada olnud) ja
    2) see laenusaaja võibki raskustesse sattuda, sest 1) äriettevõte, tähendab võib realiseeruda äriline ebaõnn või muud neist sõltumatud tegurid; 2) riskantne äri, ei, ülimalt riskantne äri vaadates majandusnäitajaid.

JR ühis(r)ahastuse pakkujana
    1) võis rikkuda hoolsuskohustust;
    2) tema naha päästmine paistab veider, sest oleks võinud hakata ise oma oüsid ühendama kasvõi ühtseks recoveryks, kui nii on lihtsam võidelda võlgnikuga, mitte hakata liigselt oma nahka päästma ja
    3) võis ka mõne süüteo korda saata.

Iga pool vastutab siiski oma osa eest. Ärme nuia taga piiranguid, kui ise oleme teadnud, kuhu raha anname.
  • Minu arvates on laenuandjatele sisuliselt risk edasi antud - sõltumata sellest, kas keegi neist seda analüüsis või mitte. Tahaks siiski sõna sekka öelda kahes aspektis.

Esiteks on järeldus see, et Finantsinspektsiooni arvates on täiesti ok tegeleda oma kutsetegevuses laenude sissevõtmise ja edasilaenamisega kasumi teenimise eesmärgil selleks mingisugust tegevusluba, litsentsi või registreeringut omamata. Kui piisavalt haipi tekitada, siis saab edaspidigi jumala suvalist pasteeti hakata lollide rahaga finantseerima - formaalselt piisab mingist läikega projektist, sisuliselt aga seisneb ponzi projektijuhtidele palga maksmises ning emissioonilt % kõrvalepanemises (kuniks raha otsa saab). Oluline on, et see vahekeha teavitaks ilusti edasilaenamise eesmärgist. See, et vahekeha on ka emissiooni (kaas)korraldaja, on ka täiesti ok.
    Veel vahemärkusena - kas Finantsinspektsioon ei vääri kõige mõtetuma riikliku institutsiooni tiitlit? Sel ajal, kui radari alt paneb läbi kümnete või sadade miljardite mahus rahapesu, on FI peamiseks töövõiduks Nõgese vendade turumanipulatsioon. Roosaare paneb ka kaheksakohalise numbriga radari alt läbi, aga mingi 400-eurose mahuga eraisiklaenab.ee või mis iganes väärib häbiposti. See küll on väljasurev või juba -surnud nähtus, aga pole kuulda olnud, et FI oleks eelnevate aastakümnete jooksul korjanud ära külapoodide "vihikud" (mis oma olemuselt on ju tarbijakrediidid).

Teiseks väärib Roosaare virtuaalset peksu piisavalt. Algul skeeme kokku pannes JOKKitamise tõttu (et mingite radarite alt läbi lennata) ning hiljem nõuete koondamiseks Recoverysse meelitamise tõttu. Siin eksisteerib juba algusest peale mingi teadlikkus potentsiaalseks suli mängimiseks. Lisaks - mingis septembrikuises instagrami postitutuses kirjutas ta, et "Ei taha enam meedia tähelepanu saada." Kui enne sobis ronida igale pildile, kaanele, lavale ja mikrofoni taha, siis pasa ventikasse lennates enam ei soovi?

(ei oma. pole ka idude lähedalegi läinud)
  • Selle töödotsiva Eeriku uueks tiitliks võiks olla:

Chief Marketing Officer
    Sub-Saharan African Countries
    Saunum Group

Salary: EUR 360,000 p.a. plus plenty of fringe benefits
  • "sigala"
    Selle töödotsiva Eeriku uueks tiitliks võiks olla:

Chief Marketing Officer
    Sub-Saharan African Countries
    Saunum Group

Salary: EUR 360,000 p.a. plus plenty of fringe benefits

*fridge*
  • Ma olengi kogu aeg mõelnud, kuidas Saunumi toodetest maailmas tegelikult kasu oleks - nad peaksid konditsioneeritud õhku ühtlaselt laiali ventileerima ja Eerikul ongi Aafrika kogemust päris pikalt. Rendikonditsioneeride äri püsti!

Aga eks annab ka külmikutes kasutada.

IPO idee, abesiki? Milliste prognoosidega seekord?

• "sigala"
    Ma olengi kogu aeg mõelnud, kuidas Saunumi toodetest maailmas tegelikult kasu oleks - nad peaksid konditsioneeritud õhku ühtlaselt laiali ventileerima ja Eerikul ongi Aafrika kogemust päris pikalt. Rendikonditsioneeride äri püsti!

Aga eks annab ka külmikutes kasutada.

IPO idee, abesiki? Milliste prognoosidega seekord?

Ruigamine, ruigamine... Kuhu vahele see kärss on jäänud?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon