Kevade põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Kevade põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II

Nelli Janson

26.04.2011 11:07

Kuna möödunud kauplemisnädal oli tavapärasest lühem, siis selle võrra rohkem jagus igasse päeva ka ettevõtteid, kes oma aasta alguse majandustulemused avalikustasid.

Eelmisel nädalal valisime oma tulemuste tabelisse 90 nime, millest 62 ettevõtet ehk 69%  ületasid konsensuse kasumiootusi ja 44 ehk 49% üllatasid suurema käibega. Vaatamata sellele, et kasumi osas teatas valdav osa firmasid oodatust paremad tulemused, siis turuosaliste reaktsioon sellele oli pigem tagasihoidlik kuna tulemustejärgseks keskmiseks reaktsiooniks kujunes 0,99% tõusu. Samas võib möödunud kvartaliga võrreldes öelda, et turu ootused on siiski alla tulnud, sest tookord oli üllatajaid märksa rohkem, aga tulemustejärgne reaktsioon jäi kokkuvõttes negatiivseks.

Möödunud nädalast võiks eraldi välja tuua tehnoloogia sektori, mis esines üsna tugevalt. Mitmed pilvetehnoloogia firmad, mis neljandas kvartalis turuosalistele kõrgetele ootustele alla jäid ning millede aktsiad seetõttu ka tugeva müügisurve alla sattusid, tegid nüüd kaotatu tasa. Muidugi ei saa mainimata jätta ka Wall Street`i lemmiklast Apple (AAPL)-t, mis taaskord ületas konsensuse ootusi. Kuid tõenäoliselt pidasid turuosalised parimaks märgiks siiski Inteli (INTC) esimese kvartali tulemusi, kuna INTC-i tooteid kasutavad rohkemal või vähemal määral peaaegu kõik sektorid. Intel teatas edukast kvartalist, kuid mis peamine, ka prognoos juba alanud teisele kvartalile oli konsensuse ootustes kõrgem.

Eile õhtul oli tähelepanu keskpunktis kindlasti NFLX, mis teatas küll oodatust parematest tulemustest, kuid järgmise kvartali prognoos polnud siiski nii tugev nagu investorid oleks näha lootnud ja seetõttu kauples NFLX aktsia eilsel järelturul ka üle 5% miinuspoolel. Oma vankumatut usku Hiina internetituru kasvu demonstreerisid investorid  Sohu.com (SOHU) aktsiate osturalliga, kuna  eile hommikul oma kvartalitulemustest teatanud SOHU kauples üle 10% plusspoolel.

Käesoleval nädal toob meieni tõelise tulemustesaju ja  toovad turuosalisteni oma kvartalitulemused sellised ettevõtted nagu Amazon (AMZN), Baidu.com (BIDU), Coca-Cola (KO), eBay (EBAY), Starbucks (SBUX) ja Microsoft (MSFT).  

 

Talve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega I

Talve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II

Talve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega III


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon