Kevade põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Kevade põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega III

Nelli Janson

03.05.2011 10:58

Möödunud nädalal saavutas ettevõtete tulemustesadu oma haripunkti ning igasse hommikusse ja õhtusse jagus ootusärevust erinevate sektorite huvilistele.

Oma tulemuste tabelisse valisime 104 ettevõtet, millest 64 firmat ehk 62% üllatasid oodatust suurema käibenumbriga ning 80 ehk 77% ületasid konsensuse prognoose kasumi osas. Keskmiseks tulemustejärgseks reaktsiooniks kujunes 0,41%.
Läinud nädalalal andsid oma majandustulemustest teada teiste hulgas ka mitmed olulised internetifirmad ning heidamegi põgusa pilgu tagasi ja vaatame veel korra üle, kas ja millega ettevõtted investoreid üllatasid.

Tagasi vaadates võib öelda, et suurimaks kaotajaks võib pidada Netflixi (NFLX), mis on oma võimsa tõusuga teelt peletanud kõik kahtlejad ehk lühikeseks müüjad ning on paljudelt analüütikutelt saanud ühe kiiremini kasvava internetifirma tiitli. Kuid paraku olid firma esimese kvartali tulemused sellised, mis turuosaliste arvates pole ühe kiiresti kasvava ettevõtte jaoks piisavalt head  ning aktsia müüdi päevasiseselt üle 9% miinusesse. Kui üldjuhul on siiani kõik investorid ja ka analüütikud, kes on julgenud firma kasvuvõimes kahelda ka oma uskmatuse eest karistada saanud, siis Janney analüüsimaja, kes oli juba enne tulemusi ettevõtte suhtes negatiivne võis nautida oma prognooside õiget suunda ning jäi ka nüüd endale kindlaks ja andis aktsiale Müü reitingu. Olgu öeldud, et antud juhul on tema prognoosid endiselt hüüdja hääleks kõrbes, kuna enamus suuri analüüsimaju nagu Goldman Sachs ja Credit Suisse soovitavad aktsiat endiselt osta.

Koos NFLX-ga sattus küsimärgi alla ka Hiina internetisektori  potentsiaal , kuna Hiina suurim internetiotsingu pakkuja Baidu.com (BIDU) teatas küll oodatust parematest tulemustest ning tõstis ka teise kvartali prognoose, kuid turuosalised pidasid paremaks ka sealt pigem kasumit võtta ning selle tulemusel müüdi  BIDU järgmisel päeval miinusesse.

Interneti jaemüüja Amazon (AMZN) teatas tulemustest, mis esmapilgul  tegi nõutuks ka investorid, sest vaatamata käibekasvule  vähenes ettevõtte kasum üsna olulisel määral ja oodatud $ 0,60 EPS-i asemel suutis firma teenida ainult $ 0,44 kasumit aktsia kohta. Tulemustejärgne reaktsioon näitas aga, et investorid otsustasid selle tagasilöögi ajutiseks lugeda ning põhjendada seda kasvava ettevõtte vajadusega investeerida tulevikku ning järgmise päeva lõpuks oli aktsia ligi 8% kõrgemale ostetud.

Käesoleval nädalal on oma kvartalitulemustest teatamas teiste hulgas näiteks Open Table (OPEN), Mastercard (MA), Tesla Motors (TSLA) Transocean(RIG), Dangdang (DANG), General Motors (GM), Priceline.com (PCLN) ja Youku.com (YOKU)
 
 

Talve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega I

Talve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II

Talve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega III

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon