Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Suve põnevaim aeg 2011: vahendame tulemuste hooaega II

Nelli Janson

26.07.2011 12:20

Üks tihe nädal on nüüd USA aktsiaturul seljataha jäänud, mil oma investoritele valmistasid üllatuse või pettumuse sajad ettevõtted, kes oma majandustulemustest teatasid.

Oma tabelisse oleme teinud läbilõikelise valiku erinevatest sektoritest ja antud firmadest teatas enamus tulemustest, mis olid konsensuse ootustest paremad. Meie valitud 80-st ettevõttest teatas 62 (77%) ettevõtet oodatust suuremast kasumist ja 56 firmat (70%) suuremast käibest. Keskmiseks tulemustejärgseks reaktsiooniks kujunes 0,76% . Paraku ei tähenda konsensuse üllatamine alati positiivset reaktsiooni aktsiahinnas ja nii mõnigi kord otsustati heade numbrite peale kasumit võtta.

Möödunud nädalal oli kõige suurema tähelepanu keskmes loomulikult Apple (AAPL) ning ka seekord ei vedanud ettevõte oma investoreid alt ja teatas väga headest tulemustest. AAPL aktsia pääses tänu sellele nagu paisu tagant valla ning jõudis läbi aegade kõrgemaile hinnatasemele ehk $ 400,00 peale. Analüütikute kommentaarid olid peale tulemusi endiselt positiivsed ning analüüsimaja Ticonderoga andis AAPL-le uueks hinnasihiks $ 666, 00, mis on nüüd ka konsensuse kõrgeim.

Korralikku müügisurvet nägid lõppenud nädalal aga pilvetehnoloogiga tegelevad firmad nagu FFIV ja RVBD ning isegi VMW, mis teatasid küll korralikest tulemustest, kuid ilmselgelt olid ootused siiski kõrgemad kui reaalsus.

Ka mitmed olulised finantssektori esindajad avaldasid oma tulemused, aga kuna enamus neist tegeleb endiselt finantskriisi ajal antud probleemsete eluasemelaenudega klaarimisega ning lisaks eelnevale on uued regulatsioonid pannud surve alla ka pankade kasumiteenimisvõime, mida omakorda pärsib veel aeglaselt taastuv majandus, siis ootused olid tulemuste osas üsna all. Sellest tulenevalt andis põhjuse ostmiseks iga positiivne noot ja Morgan Stanley, mis näitas kardetust poole väiksemat kahjumit, osteti järgmisel päeval üle 10% üles.

Käesoleval nädalal kruvivad pinget kindlasti sellised ettevõtted nagu Amazon (AMZN), Green Mountain Coffee (GMCR), Visa (V), U.S. Steel (X) ja paljud teised.

Eile õhtul teatasid oma tulemustest kaks internetifirmat, millede majandusnäitajaid on jälgimas miljonid silmapaarid. Nendeks ettevõteteks olid Netflix (NFLX) ja Baidu (BIDU). Mõlema firma aktsiad on seilanud viimasel ajal väga tormisel merel: NFLX oma aina kasvava lühikeseksmüüjate armeega, kus pullidega ei suudeta kuidagi kokkuleppele jõuda, kas tegemist on  kiirelt areneva ja suure perspektiiviga firmaga või põhjendamatult kõrge valuatsiooniga ettevõttega ja BIDU, mille jalgealuse lõi kõikuma aina kasvav pettuste arv Hiina päritolu firmade hulgas.

Eilse lahingu võitsid NFLX osas paraku karud, sest ettevõtte juhtkonna prognoosid kolmandaks kvartaliks andsid mõista, et uue hinnastruktuuri rakendamine ei lähe ettevõttele sugugi valutult ja selle eest tuleb lõivu maksta kaotatud klientide näol. Aktsia müüdi järelturul 9% miinusesse ehk $ 254,00 kanti.

Hoopis teised emotsioonid valitsesid BIDU investorite hulgas, sest lisaks väga headele tulemustele andis ettevõtte kolmandaks kvartaliks ka väga tugeva prognoosi (käive vahemikus $ 611-626 miljonit versus konsensuse $ 561 miljonit). Aktsia osteti järelturul uutele tippudele ehk $ 166,00 kanti (+6,5%).

 

 

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon