Talve põnevaim aeg 2012: vahendame tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Talve põnevaim aeg 2012: vahendame tulemuste hooaega I

Nelli Janson

17.01.2012 10:09

Kõige vaiksem periood aktsiaturgudel on nüüd koos jõulude ja aastalõpuga möödas ning ettevõtete jaoks on taas saabunud aeg avalikustada oma kvartalitulemused. Enamuse ettevõtete jaoks lõppes ka majandusaasta, mistõttu tõmmatakse koos neljanda kvartaliga kokku ka kogu aasta tegemised. Nii nagu ikka oleme ka meie tulemustel silma peal hoidmas.

Tulemuste hooaeg sai alguse juba möödunud nädalal, mille traditsiooniliselt avas maailma suurim alumiiniumitootja Alcoa (AA). Kuigi tulemused jäid konsensuse ootustele natuke alla ,  siis aktsia on  aasta esimeste nädalatega üsna tublisti lõppenud  aasta langust tagasi teinud ning tõusnud ligi 15%. Pangandussektori tulemustele andis avapaugu aga JP Morgan (JPM), mis teatas konsensuse ootustele üsna ligilähedased tulemused. Finantssektori aktsiad on alates aasta algusest leidnud endale väga tugeva jalgealuse ning jõuliselt kõrgemale trüginud, kuid negatiivne reaktsioon JPM-i tulemustele tiris reedel alla ka teised pangaaktsiad.

Kuigi käesoleval nädalal ei saavuta tulemuste hooaeg veel  haripunkti, siis oma majandustulemustest on raporteerimas siiski mitmed väga huvitavad ettevõtted. Tõenäoliselt saab turuosaliste tähelepanukeskpunktis olema eelkõige finantssektor, sest nimetatud sektori mitme  olulise ettevõtte jaoks saabub tõehetk just sel nädalal ja nendeks on  Citi (C), WellsFargo (WFC), Goldman Sachs (GS), Bank of America (BAC), Morgan Stanley (MS)  ja American Express (AXP).

Põnevusega ootavad investorid kahtlemata ka seda, mida on öelda Google (GOOG), IBM (IBM), Microsoft (MSFT), eBay (EBAY) ja General Electric (GE).

Bespokeinvest.com veebilehel on toodud välja huvitav statistika, mis näitab, kuidas käesoleval nädalal raporteerivate ettevõtete aktsiad on ajalooliselt tulemustele reageerinud. Selles, kas statistikast ka abi on, saame üsna pea ise veenduda.

Allolevasse tabelisse oleme koondanud need ettevõtted, mille kvartalitulemused nädala jooksul ka teieni toome.

 

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon