Talve põnevaim aeg: vahendame tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Talve põnevaim aeg: vahendame tulemuste hooaega II

Nelli Janson

24.01.2012 10:24

Üks nädal tulemustehooajast on nüüd lõppenud ja aeg teha esimene kokkuvõte.

Eelmisel nädalal oli meie tabelis 39 ettevõtet ja keskmiseks tulemustejärgseks reaktsiooniks kujunes 0,27%. Oodatust suuremast kasumist teatas 22 (56%) firmat ja konsensuse prognoosidest paremat käivet suutis näidata ainult 12 (31%) firmat.

Suurima pettumuse valmistas turuosalistele ilmselt Google (GOOG), mis jäi ootustele nii käibe kui kasumi osas alla ja vaatamata analüütikute armeele, kes aktsiat järgmisel päeval kaitsma tulid, lõpetas GOOG siiski päeva ligi 9%-s miinuses.

Ärevusega oodatud pankade tulemused tõid nii häid kui halbu uudiseid ja Bank of America (BAC), mis on käesoleval aastal olnud üks suurimaid tõusjaid jätkas oma taastumisrallit, olles alates 2011. aasta lõpust kosunud juba 30%.

Alanud nädal toob meile mitu korda rohkem raporteerijaid kui eelmine ja kõige suurema huvi osaliseks saab ilmselt täna õhtul oma neljanda kvartali tulemustest teatav Apple (AAPL).  Lisaks sellele, et AAPL-lt oodatakse traditsiooniliselt üle ootuste paremaid tulemusi  (ajalooliselt on AAPL-l kõrgeim konsensuse kasumiootuste ületamismäär -94,1%) on ka ettevõtte aktsia hind liikunud uutele kõigi aegade tippudele.

Möödunud nädalal lisasin tulemuste tabeli juurde ka Bespoke Invesment Groupi poolt koostatud statistika, kus oli ära toodud aktsiate keskmine tulemustejärgne reaktsioon. Tagasivaatavalt võib nüüd öelda, et ca 50% aktsiatest käitus oma statistlisele eeldusele vastavalt ja eraldi võiks välja tuua FFIV, mille aktsia hind kerkis järgmisel päeval üle 10% (ajalooline keskmine +5,18%) ja täiesti vastupidises suunas liikus ISRG aktsia, kukkudes -6% (ajalooline keskmine +6,7%).

Et huvitav võrdlus ajaloolise keskmisega saaks jätkuda ka see nädal, siis bespokeinvest.com veebileht on meid varustanud juba uue tabeliga.

Käesoleval nädalal on teiste hulgas teatamas oma majandustulemustest veel Netflix (NFLX), Caterpillar (CAT), Nokia (NOK), Boeing (BA), McDonald's (MCD) ja Ford Motors (F). 

 

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon