Talve põnevaim aeg: vahendame tulemuste hooaega IV - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Talve põnevaim aeg: vahendame tulemuste hooaega IV

Nelli Janson

07.02.2012 09:58

Shutterstock

Tänasega on jäänud seljataha juba kolmas tulemustenädal ja aeg taas saadud info põhjal kokkuvõte teha. Tavaliselt oleme me iga kvartal piirdunud kolme tulemustenädala kajastamisega, aga kuna tänavu on olulisemate ettevõtete majandustulemuste teatamine jaotunud pikema perioodi peale, siis teeme seekord erandi ning vahendame ka käesoleval nädalal raporteerivate firmade tulemusi.

Möödunud nädalal mahtus meie tabelisse 74 ettevõtet, millest 53 firmat ehk 72% ületas konsenuse ootusi kasumi osas ja ainult 21 ehk 28% üllatasid prognoositust suurema käibega. Samas oli sellel nädalal keskmine tulemustejärgne reaktsioon eelnevate nädalatega võrreldes  oluliselt positiivsem ehk  2,68%.

Üks suurimaid üllatajaid oli möödunud nädalal Green Mountain Coffee Roasters (GMCR), mille aktsia on erinevatel põhjustel viimase poole aasta jooksul läbi teinud märkimisväärse kukkumise. Firmal oli probleeme raamatupidamisega ja kõige tipuks võttis aktsias lühikese positsiooni ka riskifondi Greenlight Capital juht David Einhorn, kelle arvamusel turuosaliste seas suur kaal on. Kuid nüüd teatas firma oodatust oluliselt paremast kvartalist ja investoreid ei heidutanud ka firma nõrk prognoos. GMCR aktsiahind tõusis tulemustejärgsel päeval 24% ning ralli on siiani jätkunud.

Negatiivse üllatajana tuleks ära märkida Amazon.com (AMZN), mis nõrkade tulemuste peale üle 7% kukkus, kuid on tänaseks siiski tulemuste-eelse taseme juurde tagasi ostetud, mis näitab ka üsna ilmekalt, et turg on hetkel äärmiselt optimistlikus meeleolus ning halbu uudiseid vaadatakse läbi roosade prillide. Selle väite tõestuseks on heaks näiteks ka Acme Packet (APKT), mis oli juba eelnevalt andnud kasumihoiatuse, kuid tulemused olid ikkagi konsensuse ootustest kehvemad ja lisaks sellele langetas ettevõtte veel korra oma prognoose. Eelturul müüdi aktsia üle 12% miinusesse, aga päeva lõpetas APKT aktsia 9% plusspoolel.

Kui vaadata ajaloolisi näitajaid tulemuste kohta, siis seekord ei olnud statistikast eriti üldse abi, sest tabelis ära toodud ettevõtete aktsiatest liikus ainult üks kolmandik eeldatavas suunas. Mistõttu võib sellest lähtuvad taas järeldada, et paraku on mineviku põhjal siiski üsna keeruline ja ka mittesoovitav teha otsuseid tuleviku kohta.

Kuid talvise tulemuste hooaja  kokkuvõtteks on hea üle vaadata suurimad liikujad (välja on jäetud veebruaris raporteerinud ettevõtted), mille on meie jaoks üles otsinud ja ritta pannud bespokeinvest.com.

Käesoleval nädalal avalikustab oma kvartalitulemused teiste hulgas Coca-Cola (KO), OpenTable (OPEN), Polo Ralph Loren (RL), Visa (V), Philip Morris (PM) ja Expedia (EXPE).

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon