Uus finantskirjandus LHV raamatukogus - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Uus finantskirjandus LHV raamatukogus

Erko Rebane

28.10.2014 11:23

Shutterstock

Lugemise juures on suurimaks võluks see, kui raamat ei peleta mitte ainult igavust, vaid laiendab meie maailmavaadet ning aitab inimesena kasvada.  Oktoobrist  leiab LHV raamatukogu riiulitelt viis uut teost, mis annavad võimaluse oma ala parimatelt midagi huvitavat ja harivat kõrva taha panna.


Zero to One: Notes on Startups, or How to Build the Future
(2014).
Raamatu autor, Peter Thiel, on teada nimi nii ettevõtlus-, kui ka investeerimismaastikul. Olles asutanud 1998.a PayPali, seda juhtinud ning lüües investorina kaasa mitmetes teistes tehnoloogiaettevõtetes, sealhulgas Facebookis, LikedInis, Yelpis, annab Thiel oma kogemuse põhjal edasi teadmisi, kuidas leida sobiv idee, vahendid ja meeskond selle realiseerimiseks, et edukalt ärimaailma murda. (NB! Saabub LHV raamatukokku novembri alguses.)

Stress Test: Reflections on Financial Crises (2014). Endise NY FEDi presidendi ja hiljem USA rahandusministrina avab Timothy F. Geithner lugejale 2008.a finantskriisi telgitagused, selgitades, kui lähedale jõuti majanduse täieliku kokku kukkumiseni ning miks otsustas valitsus astuda samme, mida paljud on tugeva kriitika alla seadnud.


The
Little Book of Common Sense Investing: The Only Way to Guarantee Your Fair Share of Stock Market Returns (2007). Vanguard Groupi asutajana kuulub autor John Bogle varahalduse maailmas titaanide sekka, kes on eelkõige tuntud passiivselt juhitud investeerimisstrateegia suure pooldajana.  Raamat on eelkõige mõeldud neile, kes soovivad end kurssi viia sellega, mis eristab aktiivset fondi indeksfondist ning miks on viimaste populaarsus möödunud kahekümne aasta jooksul  nõnda plahvatuslikult kasvanud.   

How Google Works (2014). Arvuti ja telefoni kasutajatena puutume me kõik rohkemal või vähemal määral Google’i erinevate toodetega kokku.  Ettevõtte endine tegevjuht Eric Schmidt ja  kunagine tootejuht Jonathan Rosenberg ei paku raamatus vastust tehnilistele küsimustele, kuidas näiteks töötab nende otsingumootor, vaid räägivad sellest, kuidas nad aitasid luua firma omalaadset juhtimiskultuuri, mis pani aluse Google’i edasiviivale töökeskkonnale ja kasvatas väikese garaažiettevõtte tänaseks 55 tuhande töötajaga megafirmaks.


Creativity, Inc.: Overcoming the Unseen Forces That Stand in the Way of True Inspiration
(2014).
Juba noorest east peale unistas Ed Catmulli maailma esimest arvutianimatsiooni luua.  Programmeerimisõpingud ülikoolis ja koostöö Georg Lucasega juhtisid ta lõpuks Pixari asutamiseni koos Steve Jobsi ja John Lasseteriga, mis muutis tänu Toy Storyle ja paljudele teistele tuntud lugudele jäädavalt arvutianimatsiooni tööstust.  Selle kogemuse abil õpetab ta lugejat rajama töökultuuri, mis eemaldab piirid loovuselt ning innovatsioonilt.

 




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon