Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

20.04.2015 07:49

Shutterstock

Siiani on oma lõppenud kvartali majandustulemused lauale asetanud 11% S&P 500 indeksisse kuuluvast ettevõttest, lüües Factseti kohaselt 77% juhtudest analüütikute konsensuse aktsia kohta teenitud kasumi ootust. Laias laastus on see tase, mida oleme harjunud nägema juba pikema aja jooksul. Arvestades seda, kui tugevalt on prognoose eelnevalt kärbitud, näib viimane olevat tinginud aktsiakasumi ootuse ületamisel ka tavapärasest suurema üllatuse (keskmiselt on esimese kvartali aktsiakasum osutunud prognoosist 5,8% kõrgemaks, rohkem kui viimase aasta keskmine ehk 4,1%).

Tulemuste maraton on alles algusfaasis, kuid juba rambivalgusesse jõudnud 56 ettevõtte numbrid on aidanud kergitada esimese kvartali aktsiakasumi kasvu. Kombineerides nende firmade näitajad, kes on majandusaruande juba esitanud nende firmade ootustega, kes pole jõudnud seda veel teha, jõuame aastases võrdluses aktsiakasumi -4,1% languseni, mis on väike paranemine nädalataguse -4,9% pealt. Kui me jätaks energiasektori arvestusest välja, kerkiks esimese kvartali aktsiakasumi kasv mullu sama ajaga võrreldes 4,0%ni.

Müügitulu tasandil on analüütikute konsensuse ootust suutnud Factseti andmetel ületada 46% ettevõtetest, mis on küll madalam osakaal kui keskmiselt möödunud aasta jooksul (60%), kuid avaldatud tulemuste arv on veel liiga väike, et selle põhjal midagi põhjapanevat järeldada.

Esimese kvartali käibe statistika on siiani viitamas -3,0% langusele, kui kombineerida tegelikud tulemused nende firmade ootustega, kes pole veel jõudnud raporteerida. Kümnest sektorist seitsmes on müügitulu tegelikult kasvamas, mis näitab, kui tugevalt energiatööstus üldist tulemust allapoole veab (energiasektori firmade esimese kvartali käive on näitamas ligi 40% langust).

Alanud nädalal peaks pilt tulemuste osas märksa selgemaks muutuma, kuna järjekorras ootab 151 S&P 500 indeksi ettevõtet, kes hakkavad aru andma. Teiste seas näeme ja kuuleme, kuidas läks näiteks Morgan Stanleyl, IBM-l (esmaspäev), Verizonil, Yahoo!-l (teisipäev), Boeingul, Coca-Colal, McDonald’sil, eBayl, Facebookil (kolmapäeval), Caterpillaril, General Motorsil, Pepsicol, Amazon.comil, Google’l, Microsoftil (neljapäeval).

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon