Börsihai vs. investor Toomas 15. nädala kokkuvõte - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai vs. investor Toomas 15. nädala kokkuvõte

Marten Raudsepp

15.01.2018 15:20

Börsihai XV nädalal jätkus portfellide kasv. Kui S&P 500 indeks kasvas nädalaga 1.57%, siis portfellide keskmine tootlus oli 0.39%. Kolmikjuhtimine on endiselt Mikk Talpsepal, kelle portfell „95%“ on väärt 572 610.96 eurot. Eelmise nädala viienda koha on neljanda vastu vahetanud Lauri Meidla portfelliga „Virtual Reality“, mis tõusis nädalaga 6.16%. Esikümne lõpetab viimati kuuendal nädalal esikümnesse kuuluv Urmas Nõgu portfelliga „TapjaTomat (Pro)“.

Kui arvestada iga mängija parimat portfelli, siis leiaksime kuunedalt kohalt Andrus Varese, kellele järgneks Kristen Leppik, Mari-Liis Kukk, Kristel Tanilas ja Caroline Lasseron.

Üle 10% tõusjaid oli eelmisel nädalal kümme. Kõige enam kasvasid tehnoloogiaettevõte Seagate Technology PLC (STX) +19.38%, kaubandusettevõte Kohl’s Corporation (KSS) +17.49% ja meediaettevõte Viacom Inc. (VIAB) +16.01%. Üle 10% langes eelmisel nädalal ainult ehitusettevõte Acuity Brands Inc. (AYI) +14.36%.

Aasta alguseks oli 546 portfelli (59%) oma väärtust kasvatanud ning 266 portfelli (29%) on väärtust kaotanud. Investor Toomase portfell langes nädalaga 0.07% ning asub 287 013.14 euroga 699. kohal.

Mitmed osalejad on otsustanud mängu käigus mõõtu võtta ka võistkonna siseselt. Suurimateks võistkondadeks väljaspool LHV ja Äripäeva töötajaid on EBS 37 liikmega, FTE 10 liikmega ja Investeerimisklubi 8 liikmega.

Börsihai mängu võitja auhinnaks on reis kahele Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekule, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) aastatellimus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 eurose rahalise auhinnaga, investeerimislase raamatu ja Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 või 3 kuu tellimusega. Teise ja kolmanda koha saavutanud saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad kingituseks Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) kolme nädala tellimuse.

Börsihai kodulehel on  videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha oma esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis.

Mängule registreerimine on lõppenud.

Tuletame meelde, et täna on USA turud pühade tõttu suletud.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon