Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

22.01.2018 10:39

Shutterstock

19. jaanuari seisuga oli ülevaate neljanda kvartali äritegevusest andnud 11% S&P 500 firmadest, kinnitades investorite ootust, et maksureform muudab mulluste kasumite tõlgendamise sogaseks, ent annab ettevõtetele põhjust olla alanud aasta suhtes optimistlik.

Tulemuste hooajale vastu minnes ootasid analüütikud S&P 500 firmadelt ligi 11% aktsiakasumi kasvu, kuid pärast eelmisel nädalal avaldatud aruandeid on selge, et latt jääb liiga kõrgeks. Põhjus peitub finantssektoris, kus maksuvarade allahindlused tekitasid ühekordset kahjumit ning sestap on tirinud kogu S&P 500 firmade neljanda kvartali aktsiakasumi -0,2% langusesse võrreldes mullu sama ajaga. Õiglasema pildi saamiseks tuleks finantssektor arvestusest välja jätta ning siis paraneks kasumikasv ülejäänud kümnes sektoris 11,2% peale, mis oleks üsna ootuspärane tulemus.

Ettevõtete käibed on siiani osutunud 85% juhtudel arvatust paremaks, ületades konsensuse prognoosi keskmiselt 0,9%. Tulemuste avaldamine on küll väga varajases faasis, aga ajaloolises võrdluses on tegemist tugevate näitajatega, sest viimase viiel aastal ületas Factseti andmetel analüütikute käibeprognoosi keskmiselt 56% S&P 500 firmadest ning seda 0,6% ulatuses. Kombineerides juba avaldatud müügitulusid nende firmade ootustega, kes pole veel jõudnud raporteerida, siis jääb neljanda kvartali müügitulu mullusest 6,9% kõrgemaks.

Kuigi neljanda kvartali hinnangulist kasumikasvu on drastiliselt alla korrigeeritud, jätkavad analüütikud soodsa majanduskliima ning tulumaksumäära languse tõttu 2018.a prognooside kergitamist, mis jätab S&P 500 indeksi kauplema 18,3kordsel 12 kuu oodataval kasumil.

Allikas: Bloomberg

Käesoleval nädalal esitab oma kvartaalse raporti 79 S&P 500 firmat, teiste seas järgmised ettevõtted:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon