Börsihai vs. investor Toomas 16. nädala kokkuvõte - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai vs. investor Toomas 16. nädala kokkuvõte

Marten Raudsepp

22.01.2018 14:25

Börsihai XVI nädal tõi kaasa portfellide kerge languse. Kui S&P 500 indeks kasvas nädalaga 0.86%, siis portfellide keskmine tootlus oli -0.21%. Kolmikjuhtimine on endiselt Mikk Talpsepal, kelle portfell „95%“ ei ole nädalaga uusi positsioone võtnud ning on endiselt väärt 572 610.96 eurot. Neljandal kohal jätkab Lauri Meidla portfelliga „Virtual Reality“, mis tõusis nädalaga 3.71% ning jõuab iga nädalaga järjest lähemale esikolmikule. Esikümne lõpetab Andrus Vares, kelle portfell tõusis nädalaga 2.58%.

Kui vaadata iga mängija parimat portfelli, siis on näha, et kõige suuremat tootlust esikümne mängijatest näitas Mari-Liis Kukk, kelle portfell kasvas 5.74%, mis tõstis ta üldedetabelis 12. kohale. Eelmise nädala 10. mängija Caroline Lasseroni portfell kasvas nädalaga 5.10%, mis viis ta portfellide arvestuses 15. positsioonile. Esikohal olev Mikk Talpsepp on valinud oma portfelliga "95%" rahas olemise, mis annab jälitajatele hea võimaluse liidriga vahet vähendada.

Ainukesena tõusis üle 10% eelmisel nädalal pooljuhte tootev Lam Research Corporation (LRCX) +10.09%. Üle 10% langes konglomeraat General Electric (GE) -13.33% ja kemikaale tootev Albemarle Corporation (ALB) -13.11%.

Nädala alguseks oli  551 portfelli (60%) oma väärtust kasvatanud ning 264 portfelli (29%) on väärtust kaotanud. Investor Toomase portfell langes nädalaga 0.06% ning asub 286 841.98 euroga 697. kohal.

Mitmed osalejad on otsustanud mängu käigus mõõtu võtta ka võistkonna siseselt. Suurimateks võistkondadeks väljaspool LHV ja Äripäeva töötajaid on EBS 37 liikmega, FTE 10 liikmega ja Investeerimisklubi 8 liikmega.

Börsihai mängu võitja auhinnaks on reis kahele Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekule, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) aastatellimus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 eurose rahalise auhinnaga, investeerimislase raamatu ja Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 või 3 kuu tellimusega. Teise ja kolmanda koha saavutanud saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad kingituseks Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) kolme nädala tellimuse.

Börsihai kodulehel on  videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha oma esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis.

Mängule registreerimine on lõppenud.

Soovime kõigile edu uuel nädalal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon