Viimane nädal Börsihai vs. investor Toomas aktsiamängus - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Viimane nädal Börsihai vs. investor Toomas aktsiamängus

Marten Raudsepp

19.03.2018 13:25

Börsihai mängus on käima läinud viimane nädal ning reede õhtuks on selge, kes on seekordse Börsihai vs investor Toomas mängu võitja. Börsihai mängu 24. nädal möödus S&P 500 indeksi 1.24% languses. Börsihai portfellid langesid keskmiselt 0.73%. Endiselt on viisikjuhtimine Mikk Talpsepal, kes oma liiderportfelliga „detsember“ ei ole teist nädalat järjest uusi positsioone võtnud ning asub 744 749.84 euroga kindlalt esikohal.

Mängijate arvestuses tõusis tänu Lauri Meidla 6.38% portfelli langusele teisele kohale tagasi Silvia Nafthal, kes portfelliga „NG“ ei ole kuus nädalat järjest uusi positsioone võtnud, mis on taganud talle pideva esikümnes paiknemise. Esikohast jääb teda lahutame enne viimast nädalat 225 671.98 eurot.

Üle 10% tõusis eelmisel nädalal ainult pooljuhte tootev Micron Tehnology Inc (MU) +10.97%. Üle 10% langejaid oli samuti üks – väärisesemete tootja Signet Jewelers Ltd. (SIG) langes nädalaga 20.90%.

Nädala alguseks oli 516 portfelli (56%) oma väärtust kasvatanud ning 306 portfelli (33%) on väärtust kaotanud. Investor Toomase portfell tõusis nädalaga 0.01% ning asub 293 575.33 euroga 474. kohal. Keskmine portfell on väärt 299 762.07 eurot, mis teeb tootluseks 3.26%. Võrdluseks S&P 500 indeks on mängu algusest kallinenud 9.23%.

Börsihai mängu võitja auhinnaks on reis kahele Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekule, Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) aastatellimus ja investeerimisalane raamat. Teise ja kolmanda koha saavutanud osalejaid premeeritakse vastavalt 3000 ja 2000 eurose rahalise auhinnaga, investeerimislase raamatu ja Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) 6 või 3 kuu tellimusega. Teise ja kolmanda koha saavutanud saavad auhinnaraha oma pangakontole. Kõik osalejad saavad kingituseks Äripäeva (või Delovõje Vedomosti) kolme nädala tellimuse.

Börsihai kodulehel on  videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha oma esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis.

Börsihai mängu lõpuni on jäänud kaks nädalat ning mängu lõppedes toimub LHV kliendikontoris Börsihai eriseminar, kus on külas Börsihai mängu võitjad, investor Toomas ning LHV vanemmaakler Nelli Janson. Vaatame tagasi lõppenud mängule, millised strateegiaid keegi kasutas ning kui lihtne oli investor Toomasest paremat tootlust näidata.

Soovime kõigile edu viimasel nädalal!




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon