LHV avas kuni 100% Eestisse investeeriva pensionifondi - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV avas kuni 100% Eestisse investeeriva pensionifondi

LHV

21.03.2018 14:36

AS LHV Varahaldus lisas oma aktiivselt juhitud pensionifondide nimistusse uue, kuni 100% Eestisse investeeriva pensionifondi LHV Pensionifond Eesti.

Eesti jaoks ainulaadse investeerimisstrateegiaga pensionifond on tugevalt seotud ühe piirkonnaga – Eestiga. Sobivate investeeringute korral paigutab fond kuni 100% varadest Eestisse, investeerides nii aktsiatesse, võlakirjadesse, kinnisvarasse kui ka teistesse fondidesse. Arvestades Tallinna börsil kaubeldavate väärtpaberite võrdlemisi vähest hulka, investeerib fond ulatuslikult börsivälistesse varadesse.

Uue pensionifondi juhtidel Kristo Oidermaal ja Romet Enokil on Eestiga seotud investeerimisotsuste elluviimisel olnud ka seni väga suur roll. Kristo Oidermaa on keskendunud aktsiaturgudele ning kinnisvara- ja erakapitali-investeeringutele, Romet Enoki vastutusalasse kuulub krediidiriski analüüs ja võlakirjainvesteeringud.

Fondijuht Romet Enok sõnas, et LHV Pensionifond Eesti võiks pakkuda huvi kõigile, kes soovivad, et nende pensionivara saaks Eesti majanduse arengust rohkem kasu. „Meie mullu Eestisse tehtud investeeringute maht ja struktuur on andnud meile veendumuse, et koduturul on pakkuda piisavalt perspektiivikaid investeerimisvõimalusi. Tõsi, nende leidmiseks ja teostamiseks peavad pensionifondid olema ise aktiivsed. Viimasel paaril aastal Eesti investeeringuid tehes oleme kogenud rõõmustavat lumepalliefekti, sest iga uus investeering on toonud aina uusi huvilisi,“ lisas Enok.

„Eesti fondi investor peaks arvestama, et kuna see fond on seotud ühe piirkonnaga, tasub riskide hajutamiseks paigutada sellesse ainult osa oma pensioniks mõeldud varast,“ selgitas fondijuht Kristo Oidermaa. „Fondi tulemused on otseselt seotud Eesti majanduse ja siinsete ettevõtete käekäiguga. Seepärast sobib see fond eelkõige teadlikule kogujale, kes soovib osa oma üle maailma investeeritud pensionivarast Eestisse tuua,“ ütles Oidermaa.

LHV Varahaldus investeerib LHV Pensionifond Eesti osakutesse 1,5 miljonit eurot. Fondi tingimused, emissiooniprospekt, põhiteave ja lisainfo asuvad aadressil https://www.lhv.ee/et/pension/ii#eesti. Fondiga saab liituda internetis, pangakontoris ja LHV turustajate juures. Kui esitada osakute uude fondi üleviimise avaldus enne märtsi lõppu, jõustub üleviimine mai alguses.

Lisateave LHV Pensionifond Eesti fondijuhtide kohta

Kristo Oidermaa on LHV aktiivselt juhitud pensionifondide (v.a konservatiivsed fondid LHV XS ja LHV S) fondijuht. Ta on eelkõige keskendunud aktsiaturgudele, samuti kinnisvara- ja erakapitali-investeeringutele. LHV-ga liitus Kristo 2009. aastal Balti aktsiaturgude analüütikuna. Alates 2013. aastast on ta olnud tegev pensionifondide investeeringute analüüsi, ettevalmistamise ja haldamise valdkonnas. Varasem töökogemus pärineb Kristol Ida-Euroopa aktsiaturgudega seotud varahaldusärist. Ta omandas Manchesteri Ülikoolis 2008. aastal majanduse erialal bakalaureusekraadi ja tal on Chartered Financial Analysti (CFA) sertifikaat.

Romet Enok on LHV aktiivselt juhitud pensionifondide fondijuht. Ta on keskendunud eeskätt krediidiriski analüüsile ja võlakirjainvesteeringutele. Romet asus LHV-sse tööle 2006. aastal aktsiaanalüütikuna. Kui AS LHV Pank oli saanud krediidiasutuse tegevusloa, asus ta juhtima panga kauplemis-, investeerimis- ja likviidsusportfelle. Romet on alates 2010. aastast olnud tegev pensionifondide investeeringute analüüsi, ettevalmistamise ja haldamise valdkonnas. Ta on saanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonnast bakalaureuse- ja magistrikraadi.

Kuivõrd LHV Pensionifond Eesti on seotud ühe piirkonnaga, tasub riskide hajutamiseks investeerida sellesse vaid osa oma pensioniks mõeldud varast. LHV pensionifonde valitseb AS LHV Varahaldus. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon