Tesla võlakirjade hinnalangus peegeldab investorite hirme - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Tesla võlakirjade hinnalangus peegeldab investorite hirme

LHV

21.03.2018 16:41

Pixabay.com

Täna avaldas FT Alphaville huvitava ülevaate Tesla võlakirja hinnaliikumisest, mille tootlus on alates väljalaskmisest 2017 augustis tõusnud 5,3 protsendi pealt 6,53 protsendi peale. Kuna võlakirjainvestorite kapital on rohkem kaitstud kui aktsiakapital, siis võlakirja hinnalangus peaks tõstma punase lipu püsti ka aktsiaomanikele, eriti kuna võlakirjainvestoreid nähakse „targa raha“ esindajatena, kes on ratsionaalsemad ja realistlikumad kui aktsiainvestorid, kes lasevad ennast tihtipeale turgude või karismaatiliste firmajuhtide entusiasmist kaasa viia.

Tesla Inc võlakirjatootlus (allikas: Bloomberg)

Hoolimata langevast võlakirjahinnast on Tesla aktsiahind käesoleval aastal püsinud üsna kindlates kauplemispiirides, mis näitab aktsiainvestorite kõikumatut usku ettevõttesse, hoolimata Tesla tootmisprobleemidest ja hiiglaslikust negatiivsest rahavoost (Goldman Sachs hindab 2018. aasta esimese kvartali negatiivset rahavoogu 1 mld dollarile).

Tesla Inc aktsia YTD tootlus (allikas: Bloomberg)

Loe lähemalt Alphaville portaalist (tasuta lugemine registreerunud kasutajatele): https://ftalphaville.ft.com/2018/03/20/1521544062000/Tesla-s-debt-price-is-deteriorating--Update-/

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.

Lisainfo:

  • Tesla Inc aktsia kauplemissümbol LHV’s on TSLA.
  • Teslaga seotud optsioonidega saad tutvuda siit.
  • Tesla aktsiaid on võimalik ka lühikeseks müüa (vajalik LHV Võimendusega tehingute ja tuletistehingute leping).



Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon