Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega I - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega I

Erko Rebane

16.04.2018 09:44

Shutterstock

Väikesest jahtumisest hoolimata nauditi maailmamajanduses esimeses kvartalis soliidset kasvu ning kui lisada sinna juurde Ühendriikides 35% pealt 21% langetatud ettevõtete tulumaksu määr ning dollari odavnemine, on tulemuseks S&P 500 ettevõtete kasumi seitsme aasta kiireim kasv.

Läinud reedel lükkasid esimeste seas tulemuste hooaja paraadi käima suurpangad JPMorgan, Wells Fargo ning Citigroup, kes suutsid ootuspäraste müügitulude juures raporteerida arvatust paremad kasuminumbrid.  Ehkki finantssektor ei pruugi olla suunanäitajaks kõikidele teistele sektoritele, süstis see turuosaliste jaoks siiski lootust, et S&P 500 firmade esimese kvartali 7,4% müügitulu ning 17,3% kasumi kasvu ootused võivad olla saavutatavad.

Kasumite kasv saab olema võrdlemisi laiapõhjaline, kerkides siiski eriti esile neljas sektoris: energiatööstuses (79%), materjalitööstuses (41%), tehnoloogias (22%) ja finantssektoris (21%).

Allikas: Factset

Kõrge lati ületamine ei seisa ettevõtetel ees vaid esimeses kvartalis, vaid seda terve 2018. aasta ulatuses, mil S&P 500 firmade müügitulu peaks kerkima 6,7% ja kasum aktsia kohta 18,4%. Ühest küljest annab säärase kasvutempo saavutamine võimaluse õigustada praeguseid valuatsoone aktsiaturul ning tunda julgemalt volatiilsemaks muutunud keskkonnas.  Teisalt aga käib kaasas ka riski kõrgelt kukkuda, kui ootuseid ei suudeta rahuldada. Arvestada tuleb investoritel sellegagi, et kuigi kasumid peaksid tuleval aastal kerkima täiendavad 10%, siis tempo aeglustub märgatavalt ning koos sellega ka motivatsioon üleliia kõrgeid riske võtta.

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal raporteerib oma tulemused 60 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgmised firmad:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon