Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame suve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

23.07.2018 14:24

Shutterstock

Teise kvartali tulemuste hooaeg on Ühendriikides võtnud sisse juba täistuurid ning seni avaldatud info põhjal pole investoritel nurisemiseks väga põhjust olnud.

20. juuli seisuga oli oma lõppenud kvartali numbrid jõudnud raporteerida 17% S&P 500 firmadest, kellest Factseti andmetel ületas 77% analüütikute müügitulu ootust ning 87% teatas arvatust paremast aktsiakasumist.

Tulemuste hooaeg on veel küll väga varajases faasis, ent kui taset suudetakse hoida, võib ajalooliselt lugeda ületamiste osakaalu kõrgeks.  Näiteks viimasel viiel aastal on S&P 500 firmadest müügitulu ootust löönud keskmiselt 58% ning kasumiprognoosi 70%. Tänu kõrgetele ületamiste määradele kerkis teise kvartali müügitulu hinnanguline kasvutempo nädalaga 8,8% pealt 9,0%le ning aktsiakasumi kasv 20% pealt 20,8%le.

Siiani on võrdlemisi julgustavaks osutunud ka edasised väljavaated. JPMorgani kohaselt on 67% firmadest kergitanud oma aktsiakasumi prognoosi, osutudes teiseks kõrgeimaks näitajaks viimase viie aasta jooksul.  See annab kindlust ka analüütikutele, kes ootavad S&P 500 firmadelt teisel poolaastal ca 20% kasumikasvu jätkumist ning maksuefekti järgset normaliseerumist 10%le 2019. aastal.

Allikas: Bloomberg

Kui Ühendriikides on tänavused kasumiootused kõrged ning ka Euroopas muutusid analüütikud suve hakul optimistlikumaks, siis globaalselt võib täheldada entusiasmi vähenemist. Siin mängivad rolli konservatiivsemaks muutunud prognoosid Aasias ja arenevatel turgudel.

MSCI World indeksisse kuuluvate firmade kasumiootuste revideerimised (2017 - valge; 2018 - sinine)

Allikas: Bloomberg

Käesoleval nädalal avaldab oma numbrid 174 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgmise firmad:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon