Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

22.04.2019 12:15

Shutterstock

Finantssektori ettevõtted juhatasid Ühendriikides läinud nädalal sisse majandustulemuste hooaja ning esimeste pääsukestena anti mõista, et analüütikud on kasumiootuste langetamisega muutunud pisut liiga pessimistlikuks.

Factseti andmetel oli 18. aprilli sisuga oma aruande jõudnud avaldada 15% S&P 500 firmadest, kellest 78% lõi konsensuse aktsiakasumi ootust. Hooaja nõnda varajases faasis ei pruugi see kuigi palju veel öelda, kuid olgu siiski mainitud, et tegemist on kõrgema näitajaga nii ühe kui ka viimase viie aasta keskmisega võrreldes (vastavalt 76% ja 72%).

Tänu mitmetele positiivsetele üllatustele paranes indeksisse kuuluvate firmade esimese kvartali hinnanguline aktsiakasumi langus nädalaga -4,3% pealt -3,9%le. Suurima panuse andsid sellesse Bank of America, kes suutis prognoositud 0,66 dollari asemel teenida 0,70 dollarit kasumit aktsia kohta ning sarnaselt ületasid latti üsna kergesti ka Goldman Sachs ($5,71 vs oodatud $5,02), Morgan Stanley ($1,33 vs $1,17) ja Citigroup ($1,87 vs $1,79).

Müügitulu osas on ettevõtted pakkunud üllatusi vähem, millest johtuvalt jäi läinud nädala lõpuks S&P 500 ettevõtete esimese kvartali käibe aastane hinnanguline kasv 5,0% peale püsima. Analüütikute ootust on ületanud 53% firmadest, olles madalam nii viimase ühe kui ka viie aasta keskmisest (vastavalt 67% ja 59%).

Järgnevalt jooniselt on näha, et vaatamata aasta algusest väldanud jõulisele tõusule võetakse ettevõtteid tulemuste järel üsna soojalt vastu, kui keskmiselt on aktsiad kerkinud 0,6%. Kasumit on võetud energia- ja tervishoiutööstuses, kus viimase puhul on rolli mänginud ka 2020.a USA presidendivalimiste eel üles kerkinud debatt ravimihindade alandamisest ja riikliku ravikindlustussüsteemi loomisest.

Allikas: Bloomberg

Käesoleval nädalal avaldab oma majandustulemused 150 S&P 500 ettevõtet, sealhulgas järgmised firmad:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon