Millise tehnoloogiafirma tulemused panevad aktsia rallima? - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Millise tehnoloogiafirma tulemused panevad aktsia rallima?

Erko Rebane

24.04.2019 15:25

Shutterstock

Järgnevatel päevadel avaldavad oma lõppenud kvartali majandustulemused mitmed maailmatuntud tehnoloogiaettevõtted, mis toob eeldatavalt kaasa ka aktsiate ulatuslikuma liikumise. Lähiajalugu uurides paistab silma üks nimi, kelle puhul räägib varasem muster suurema tõenäosusega aktsia tõusu kasuks.

Järjekorras avaldab esimesena oma numbrid Facebook (24. aprillil pärast USA aktsiaturu sulgumist). Analüütikud usuvad, et sotsimaalmeedia firma suutis esimeses kvartalis oma müügitulu mullusega võrreldes kasvatada 25% 14,97 miljardi dollarini ning teenida selle pealt 1,63 dollarit kasumit aktsia kohta (mullu 1,69). Viimasel 17 korral on Facebooki aktsia 10 päeva pärast kvartaalseid tulemusi lõpetanud kõrgemal üheksal korral ja kuna pea sama paljudel juhtudel on aktsia tulemustele ka langusega reageerinud, siis jääb aktsia keskmine liikumine nullilähedaseks.

Facebooki aktsia liikumised viis päeva enne ning 10 päeva pärast tulemusi (alates 2015.a)

Allikas: Bloomberg

Samuti teeb samal õhtul tulemused teatavaks Microsoft, kelle märtsis lõppenud kolmanda kvartali müügitulu peaks mulluse baasil kerkima 11% 29,86 miljardile dollarile ning aktsiakasum 0,95 dollarilt 1,00 dollarile. Microsofti puhul on oluliselt rohkem ülekaalus aktsia positiivne reaktsioon (viimasest 17st kvartalist 12 korral), mis annab aktsia 10 päeva keskmiseks tootluseks 2,6%.

Microsofti aktsia liikumised viis päeva enne ning 10 päeva pärast tulemusi (alates 2015.a)

Allikas: Bloomberg

25. aprilli hilisõhtul raporteerib oma numbrid Amazon ning siin loodab konsensus näha esimese kvartali müügitulu 19,5% kasvu 59,7 miljardile dollarile ning eeldatavalt suutis e-kaubanduse hiiglane teenida selle pealt 4,66 dollarit kasumit aktsia kohta (mullu 3,27 USD). Viimasest 17st korrast on Amazoni aktsia pärast tulemusi 10-päevasel perioodil plussi jäänud lausa 15 korral ning saavutanud keskmiselt 8,6% tõusu.

Amazoni aktsia liikumised viis päeva enne ning 10 päeva pärast tulemusi (alates 2015.a)

Allikas: Bloomberg

Google’i emafirma Alphabeti äritegevuse ülevaade selgub 29. aprillil pärast USA börside regulaarse kauplemisaja lõppu. Käibeks prognoositakse 37,38 miljardit dollarit, mis märgiks eelmise aasta võrdluses 20% kasvu. Kasumiaruande viimasel real peaks aktsiakasum kerkima 9,93 dollarilt 10,45 dollarile. Alphabeti puhul on viimasest 17 korrast domineerima jäänud langused (9 korral) ning tulemustele järgnenud 10 päeva keskmiseks tootluseks kujunenud seetõttu -0,02%.

Alphabeti aktsia liikumised viis päeva enne ning 10 päeva pärast tulemusi (alates 2015.a)

Allikas: Bloomberg

Päev hiljem laekuvad Apple’i teise kvartali tulemused, mille raames ootab konsensus müügitulu -6,5% langust 57,4 miljardile dollarile ja aktsiakasumi alanemist mulluselt 2,73 dollarilt 2,36 dollarile. Viimase 17 kvartali tulemusi avaldades on Apple’i aktsia lõpetanud sündmusele järgneva 10-päevalise perioodi 12 korral plussis ning ülejäänutel juhtudel pidanud leppima langusega. Keskmiselt on aktsia tootluseks kujunenud 3,6%.

Apple'i aktsia liikumised viis päeva enne ning 10 päeva pärast tulemusi (alates 2015.a)

Allikas: Bloomberg

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon