Börsihai III nädal lõi edetabeli korralikult segamini - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Börsihai III nädal lõi edetabeli korralikult segamini

LHV

28.10.2019 09:09

LHV

Kui eelmisel nädalal piisas portfelli paari tuhande dollari võrra kasvatamisest, et nädalaauhinna arvestuses konkureerida, siis seekord tuli saavutada märksa enam. Sel nädalal suutis oma portfelli enim kasvatada Risto Lehtsalu, kes tõi turult koju 15 498,25 dollarit, ning hõivas sellega ühtlasi ka Börsihai edetabeli esikoha. Noorte arvestuses võitnud Karl Kert jäi temast maha veidi enam kui 2000 dollariga.

Tõenäoliselt suurima panuse Risto Lehtsalu portfelli andis BIIB-i tulemustele panustamine. Kuna ettevõte teavitas lisaks positiivsetest arengutest Alzheimeri ravimi väljatöötamisel, siis andis see aktsia hinnale korraliku toe. Risto ei jäänud aga edust pimestatuna loorberitele puhkama, vaid kauples edasi. Lisaks väiksematele võitudele kasvatasid RMD tulemused tema portfelli veel lisaks üle 5000 dollari. Sarnaseid tehinguid tegi ka noorte võitja Karl Kert, kes lennutas end BIIB-i ja RMD-ga üldarvestuses kolmandale kohale. Ristole auhinnaks 1000 eurot ja Karlile noorte arvestuse võidu eest 100 eurot. Võitjatega võtame auhinna kättesaamiseks ühendust tänase päeva jooksul.

Mängu viimasel nädalal käib võistlus ainult edetabeli koha peale. Võitjaks osutub see, kellel on 1. novembri börsipäeva lõpu seisuga kõige suurema väärtusega portfell. Ootame põnevusega, mida suudavad mängijad teha sel nädalal, kui USA ettevõtete tulemuste hooaeg on täies hoos.

S&P 500 indeksi väärtus kasvas nädalaga 0.72%, ning samuti suurenes ettevõtete väärtus kõigis sektorites. Seega oli mängijatel hea võimalus nautida taganttuult. Enim kasvas materjalitööstuses tegutsevate ettevõtete väärtus +3,22%, millele järgnes tööstusssektor 1,6% kasvuga. Üksikettevõtetest suurimat kasvu näitasid BIIB 30,89%, TSLA 27,7% ja NAVI 16,09%. Suurimad langejad TWTR -22,29%, HAS -21,28% ja ADS, -15,17%.


Allikas: finviz.com

Võistelda saab ka meeskondlikult

Mängu on oodatud osalema koolid, firmad ja muud meeskonnad, et selgitada välja kollektiivi osavaim raha kasvataja. Meeskonda kuulumist saab märkida mänguportfelli avamisel. Seda võimalust on jätkuvelat kõige rohkem kasutanud müügijuhtimise tarkvara arendav Pipedrive, kelle meeskonnas võistleb 20 portfelli. Tavapäraselt on Börsihai olnud popp koolide seas, kus seekord on suurima osalejate arvuga Vasalemma Põhikool 15 mängijaga, kellele järgneb Tartu Ülikool 12 ja TalTech 8 mängijaga. Ilmselt muudel alustel kokku pandud meeskondadest suurimad olid Intekad (14 osalejat), Taitripp (11), Börsihülged (9) ja KusMuRahaOn (9).

Auhinnad

Mängu auhinnafond on 5500 eurot. Esikoha võitja saab auhinnaks 2000 eurot, investeerimisteemalise raamatu ja enda valikul, kas Äripäeva või Delovõje Vedomosti digilehe lugemisõiguse kuueks kuuks. Lisaks premeeritakse ka parimat koolinoort, kes saab auhinnaks 200 eurot, samuti investeerimisteemalise raamatu ja pooleaastase digilehe lugemisõiguse. Iga mängunädala lõpus premeeritakse ka nädala jooksul oma portfelli enim kasvatanud osaleja ja koolinoor vastavalt 1000 ja 100 euroga.

„Börsihai“ mängust osavõtmine on lihtne. Selleks tuleb külastada mängu lehte aadressil lhv.ee/hai ning registreerida oma portfell. Portfelli registreerimisel võib ära märkida oma töökoha, kooli või sõpruskonna, et lihtsustada võistluskäigu jälgimist selle liikmete vahel.

Börsihai“ kodulehel on ka videod õpetustega, mis aitavad paremini mõista, milles aktsiamäng seisneb ja kuidas teha esimene tehing. Mängu käiku saab kommenteerida foorumis või Börsihai Facebooki lehel.

Soovime kõigile edu mängu viimasel nädalal!




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon