Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega II

Erko Rebane

27.01.2020 13:52

Shutterstock

Factseti andmetel oli oma lõppenud kvartali aruanded jõudnud 24. jaanuariks avalikustada 17% S&P 500 firmadest, kellest 67% suutis ületada analüütikute müügitulu ootust ning 73% lõi aktsiakasumi prognoosi, mis mõlemad on viimase viie aasta keskmisest kõrgemad näitajad (vastavalt 72% ja 59%).

Läinud nädala jooksul paranes S&P 500 ettevõtete neljanda kvartali müügitulu hinnanguline kasvutempo 0,1pp võrra 2,9%, millele aitasid kaasa osad finants- ja tehnoloogiasektori ettevõtted. Samuti vähendas Inteli 1,52 dollari suurune aktsiakasum võrreldes oodatud 1,25 dollariga S&P 500 firmade neljanda kvartali hinnangulist aktsiakasumi langust eelmisel nädalal 2,4% pealt 1,9%le.

11st sektorist kaheksas on müügitulu kujunemas suuremaks võrreldes mullusega ning seda eesotsas tervishoiuga, kus ettevõtete käive peaks suurenema 10,6% tänu Cigna ühinemisele Express Scriptsiga ja CVS Healthi ühinemisele Aetnaga. Neid arvestamata oleks sektori müügitulu keskmine kasv 5,3%. Suurimat müügitulu kukkumist (–15,8%) oodatakse materjalitööstuses, kus näitajat aga mõjutab DowDuPonti jagunemine kaheks ettevõtteks. Seda arvestamata oleks sektori müügitulu langus 2,4%.

Aktsiakasum tõotab paraneda kõige rohkem kommunaalsektoris, kus selle tõusuks hinnatakse ligi 19%. Samal aja aga varjutab üldist tulemust energiasektor, kus aktsiakasum peaks madalamate toornafta ja maagaasi hindade tõttu langema aastatagusega võrreldes ligi 43%. Ka kestvuskaupade sektoril tuleb leppida aktsiakasumi 14% vähenemisega vaatamata ameeriklaste suhteliselt tugevana püsivale tarbimisele. Mõju avaldab sellele General Motorsi töötajate 40-päevane streik, tekitades firmale 2 miljardi dollari suuruse tagasilöögi ja samuti prognoositakse suuremate kulutuste tõttu mullusest väiksemat kasumit Amazonile.

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused kokku 147 S&P 500 firmat, teiste seas järgmised ettevõtted:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon