Investeerimisvõimalused naftasse - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Investeerimisvõimalused naftasse

Raido Tõnisson

06.04.2020 11:36

iStockphoto

Nii nõudlust kui ka pakkumist mõjutavate tegurite tõttu on naftabarreli hind maailmaturul viimasel ajal kõikunud kohati isegi rohkem kui mõne riskantse ettevõtte aktsia ning see mõistagi tõstab ka spekulantide ja investorite huvi valdkonna vastu. Kuna meie poole on paljud pöördunud küsimusega, millised võimalused on naftasse investeerimisel, otsustasime koostada ülevaate Eesti jaeklientidele kättesaadavatest börsil kaubeldavatest fondidest.

Võimendusega

WisdomTree WTI Crude Oil 2x Daily Leveraged ETC võimaldab fond investoritele Bloombergi WTI Crude Oil alusindeksi päevaste hinnaliikumiste kahekordset tootlust. Seega, kui näiteks alusindeks tõusis päevas 5%, on investori tootluseks kaks korda rohkem, 10%. Fondi kulukuse määr on 0,98%.

Võimenduseta

db Brent Crude Oil Booster Euro Hedged ETC järgib DBLCI OY Brent Crude Oil Euro indeksit ja pakub indeksis olevate naftafutuuride tootlust. Tegu on maandatud valuutariskiga fondiga, seega jääb ära valuutakursi muutusest tulenev kahjum/kasum. Fondi kulukuse määr on 0,45%.

WisdomTree Brent Crude Oil kajastab ICE Brenti naftafutuuride tootlust, millele lisandub tagatise tootlus. Fondi kulukuse määr on 0,49%.

WisdomTree WTI Crude Oil järgib WTI Crude naftafutuuride hinnaliikumist ja kaupleb Londoni börsil USA dollarites. Fondi kulukuse määr on 0,49%.

WisdomTree Brent Crude Oil 1mth ETC võimaldab investoritel saada ühekuulise ICE Brenti naftafutuuride tootlust, ilma et neil oleks vaja naftat osta või futuurilepingutega kaubelda. Fondi kulukuse määr on 0,46%.

iShares STOXX Europe 600 Oil & Gas ETF investeerib eurotsooni suurimatesse naftaettevõtetesse. Suurimad positsioonid fondis on TOTAL SA, Royal Dutch Shell PLC ja BP PLC. Fondi kulukuse määr on 0,46%.

iShares Oil And Gas Exploration & Production UCITS ETF investeerib vastavalt alusindeksile energiasektoris tegutsevatesse suurettevõtetesse üle kogu maailma, mis otsivad ja toodavad toornaftat ja maagaasi, pakuvad puurimis- ja muid energiaga seotud teenuseid. Suurimad positsioonid fondis on ConocoPhillips, EOG Resources Inc ja CNOOC Ltd. Fondi kulukuse määr on 0,55%.

BOOST WTI OIL 3X SHORT DAILY

WisdomTree Multi Asset Issuer PLC 22. aprilli teate kohaselt on toode lunastatud sundkorras. Lunastuse põhjuseks on naftahindade langus, mille tõttu lepingupakkuja sulges selle toote aluseks olevad vahetuslepingud. Lisateavet leiate toote kodulehelt.

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon