Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega III - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame kevade põnevat tulemuste hooaega III

Erko Rebane

05.05.2020 08:50

Shutterstock

Ettevõtete tulemuste hooaeg jõudis Ühendriikides eelmisel nädalal poole peale, pakkudes vahelduseks veidi positiivsemaid sõnumeid, mille taga olid peamiselt suuremad tehnoloogia- ja energiasektori ettevõtted.

1. mai seisuga oli jõudnud oma esimese kvartali tulemused esitada 55% S&P 500 firmadest ja kui nädal varem hinnati antud perioodi aktsiakasumi hinnanguliseks languseks ligi –16%, siis positiivsed üllatused näiteks Apple’ilt, Microsoftilt, Exxon Mobililt ja Chevronilt aitasid nädalaga langust vähendada –13,7% peale. Ka S&P 500 firmade esimese kvartali hinnanguline müügitulu muutus kerkis samade sektorite eestvedamisel 0,1% pealt 0,7%, märkides sellele tasemele püsima jäädes aeglaseimat kasvu alates 2016. aasta teisest kvartalist ( –0,2%).

Vaatamata sellele, et viimase nädala jooksul S&P 500 firmade esimese kvartali hinnanguline langus paranes veidi, jätkasid analüütikud järgnevate kvartalite ootuste vähendamist. Kuna valitsuste eriolukorra meetmete mõju avaldub jooksva kvartali raames juba täies ulatuses, saab seetõttu teise kvartali aktsiakasumi langus olema veelgi sügavam, ulatudes 1. mai ootuste järgi ligi 37%ni.

Aktsiaturg aga sellele vast nii palju enam ei keskendu, pigem tahetakse juhtkondadelt teada, kuidas tullakse toime erinevate riskide juhtimisega ning kas märtsi äkkpidurduse järel on värskemate andmete järgi näha vähemalt nõudluse stabiliseerumise märke. Selliseid lootustandvaid signaale pakkusid eelmisel nädalal reklaamituru kohta näiteks Alphabet ning Facebook ning tarbimise kohta Visa ja Mastercard.

Kui aasta alguses oodati S&P 500 ettevõtetelt tänavu 178 dollari suurust aktsiakasumit, siis 1. mai seisuga oli see kukkunud 134 dollarile ning paralleelselt on ka 2021. aasta näitajat korrigeeritud 197 dollarilt 168 dollarile. Seega mullusega võrreldes oodatakse laiapõhjalisse indeksisse kuuluvatelt firmadelt tänavu kasumi 18% langust. Võimalik, et seda ootust tuuakse tulevikus veelgi allapoole, kuid praeguseks näivad negatiivsed revideerimised olevat aeglustunud, viidates võimalikule põhjale.

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma majandustulemused 148 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgmised firmad:

Allikas: Briefing.com

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon