Uuendatud riskitasemed Balti börsil noteeritud ettevõtetele - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Uuendatud riskitasemed Balti börsil noteeritud ettevõtetele

Raido Tõnisson

01.07.2020 11:44

iStockphoto

Ehkki vähemalt Eestis vajub koroonaviiruse teema iga päevaga üha rohkem unustuste hõlma, vaevlevad paljud ettevõtted pandeemialainest põhjustatud kahjude käes ning teevad ettevalmistusi võimalikuks uueks laineks. Eelmisest riskiskooride avaldamisest on möödas juba üle kolme kuu ning selle ajaga on tulenevalt paljudest majanduskeskkonnas toimunud muutustest LHV analüütikud määranud mõningatele Balti ettevõtetele ka uued ja kõrgemad riskitasemed.

Meie analüütikud kasutasid riskitaseme skaalat 1.0 kuni 5.0, kus 1.0 tähistab koroonaviiruse madalaimat mõju ettevõtte tegevusele ja 5.0 suurimat mõju.

Kuigi enamus tasemeid on säilitanud oma eelmise skoori, oleme potentsiaalset riski suurendanud eelkõige tarbekaupu pakkuvate ettevõtete puhul.


Artikkel on informatiivse eesmärgiga ning ei ole vaadeldav investeerimisanalüüsina ega mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid. LHV ei vastuta teabe põhjal tehtud otsuste eest.
Investeerimine on seotud võimaluste ja riskidega, väärtpaberite turuväärtus võib nii kasvada kui ka kahaneda. Välisturgudel võivad tootlust mõjutada valuutakursside kõikumised.
Eelpool kajastatud väärtpaberite ja finantsindeksite eelmiste või tulevaste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluse kohta.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon