Milliseks kujunes 2022. aasta LHV pensionifondide jaoks? - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Milliseks kujunes 2022. aasta LHV pensionifondide jaoks?

LHV

24.01.2023 10:53

Möödunud aasta oli börsidel keeruline, jättes üleilmse aktsiaturu ligi 13% miinusesse ja tingides võlakirjaturgudel kohati isegi suuremaid langusi. LHV kolme suurima aktiivse pensionifondiga M, L ja XL suutsime aga samal ajal kasvatada Eesti inimeste pensionivara ligi 37 miljoni euro võrra. Väga hästi läks metsa ja kinnisvaraga seotud positsioonidel ning ka Eesti ettevõtetesse tehtud otseinvesteeringutel.

Vaatamata börside langusele, kõrgele inflatsioonile ja majanduse nõrgenevale väljavaatele võis mullu siiski täheldada inimeste vähenenud huvi lahkuda II sambast. Samuti püsis tõusutrendis III sambasse investeerijate arv ja sissemaksed.

Mida oodata 2023. aastalt ja millise positiivse üllatuse pakkus valitsus detsembris vastu võetud otsusega, sellest räägib videoülevaates lähemalt LHV Varahalduse juhatuse esimees Vahur Vallistu.

Lisainfo LHV pensionifondide kohta: www.lhv.ee/et/pension

LHV pensionifonde valitseb AS LHV Varahaldus. Fondide osakute väärtused võivad nii kasvada kui kahaneda ja fondide eelmiste perioodide tootlus ei tähenda lubadust ega viidet järgmiste perioodide tootluste kohta. Fondi investeeritud rahasumma väärtuse säilimine ei ole garanteeritud. Tutvu LHV pensionifondide prospekti ja põhiteabe dokumentidega lhv.ee ja pea nõu asjatundjaga.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon