Valuutaturg: Suurbritannia II kvartali kasv 1,7% - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Suurbritannia II kvartali kasv 1,7%

Risto Sverdlik

28.09.2010 16:12

Suurbritannia majandus kasvas II kvartalis 1.2% (QoQ) ja aastases lõikes 1,7%. Mõlemad näidud vastasid ka analüütikute ootustele. Peamised tegurid kasvunumbrite taga olid tugevad fikseeritud investeeringud ja valitsuse kulutused. IMF alandas samas UK 2011. aasta majanduskasvu prognoosi 2,1% pealt  2% peale ja anti teada, et Inglismaa keskpank peaks olema valmis lisama uut stiimulit, kui majandus ei suuda näidata head taastumist. Euroopa liit tõstis aga paar nädalat tagasi 2010. aasta majanduskasvu prognoosi kevadiselt 1,2 protsendilt 1.7% peale. Täna avaldatud jooksevkonto puudujääk tuli aga oodatust madalam ning CBI müügi raport näitas, et 49% jaemüüjatest kogesid müüginumbrite kasvu. Naelsterling on dollari suhtes 0,2% kõrgemal ning kaupleb hetkel $1,5860 taseme juures.

Dollari hommikusest taastumisest ei ole praktiliselt midagi alles jäänud. Dollar kaupleb hetkel kõikide peamiste valuutade suhtes madalamal. Kuigi dollari indeks saavutas päevaseks tipuks 80,01 punkti, asub indeks hetkel 79,60 punkti juures.

Euro sai täna tuge Saksamaa GfK tarbijausalduse indeksist, mis tõusis eelmise kuu üleskorrigeeritud 4,3 pealt 4,9 punktini. Euroopa suurima majanduse tarbijahinnaindeks näitas aastaseks kasvuks 1,3%. Euroopa keskpanga liige Juergen Stark kommenteeris eile avaldatud eurotsooni rahapakkumise 1,1-protsendist kasvu kui majanduslanguse pöördepunkti. Euro kaupleb hetkel dollari suhtes 0,4% kõrgemal $1,3505 taseme juures.

Jeen on jätkanud tänase päevaga dollari vastu vaikset ja stabiilset tugevnemist. Tänane tõus on olnud 0,2% ning jeen saavutas dollari suhtes ¥84,06 taseme, mis on ühtlasi jeeni jaoks kõrgeim tase pärast üleeelmise nädala keskpangapoolset sekkumist. Vahetult enne sekkumist saavutas jeen 15 aasta tipu ¥82,62 juures.

Valuutapaarid kell 16.10:

Risto Sverdlik




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon