Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega IV - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Vahendame talve põnevat tulemuste hooaega IV

Erko Rebane

07.02.2017 11:35

Shutterstock

Veidi üle poole S&P 500 indeksisse kuuluvatest ettevõtetest oli 3. veebruari seisuga raporteerinud oma äsja lõppenud kvartali majandustulemused, tõestades viimaste nädalatega, et pilt aktsiakasumi osas on parem kui arvati.

Peamiselt tänu Apple’i, Faceboki, Visa, Exxoni ja ConocoPhilipsi oodatust rammusamatele kasumitele tõusis S&P 500 ettevõtete neljanda kvartali aktsiakasumi aastane kasvutempo eelmise nädala lõpuks 4,6%le. See oli kiirem kui detsembri lõpus analüütikute poolt oodatud 3,1% ning ühtlasi märgib paranemist kolmanda kvartali 3,9% järel.

Allikas: Factset

Sarnaselt on firmad siiani näidanud, et neljandas kvartalis jätkus müügikasvu paranemine, kui avaldatud tulemuste ja veel raporteerimata ettevõtete ootusi kombineerides peaks S&P 500 firmade käive osutuma mullusest 4,6% võrra paremaks. Ehkki müügitulu tasandil on üllatusi olnud vähem, väärib mainimist, et hoogsam oli ettevõtete käibe kasv viimati 2014.a teises kvartalis.

Allikas: Factset

Jooksvaks kvartaliks on oma prognoosi andnud kokku 65 ettevõtet, kellest 44 hindas väljavaadet konsensuse ootusest nõrgemaks ning 21 positiivsemaks. Protsentuaalselt moodustavad kasumihoiatused 68% osakaalu, mis jääb viimase viie aasta keskmisest madalamaks (74%), aidates selgitada, miks on analüütikud S&P 500 firmade esimese kvartali aktsiakasumi ja müügitulu kasvuootusi siiani võrdlemisi marginaalselt allapoole korrigeerinud. 3. veebruari seisuga oodati esimeses kvartalis käibe 7,6% kasvu juures kasumi 10,8% paranemist.

Allikas: Factset

Käesoleval nädalal avaldab oma tulemused 84 S&P 500 ettevõtet, teiste seas järgnevad firmad:

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon