USA aktsiatesse investeerimine eeldab residentsustõendit - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

USA aktsiatesse investeerimine eeldab residentsustõendit

LHV

15.01.2016 11:00

Shutterstock

Lisapaberite täitmine tundub tihtilugu tüütu kohustusena, kuid mõnel juhul võib see endaga kaasa tuua meeldiva tagajärje, näiteks W-8BEN-i puhul madalama maksumäära.

W-8BEN tõendiga Eesti residentidele pakub LHV 15% suurust maksumäära USA dividendidele, mis on poole väiksem kui tavaline 30% maksumäär. Madalam maksumäär võib tuua märgatava lisaraha sinu kontole. Tasub tähele panna, et maksumäär võib erineda vastavalt ettevõtte struktuurile. Näiteks master limited partnership ettevõtetele rakendub kuni 39,6% suurune maksumäär ning antud instrumentide puhul W-8BEN tõend maksumäära madalamaks ei tee, tulenevalt USA ja Eesti vahelisest maksulepingust.

USA maksuameti poolt mitte-residendile mõeldud residentsustõend W-8BEN (firmadele W-BEN-E) on eelduseks USA väärtpaberitega kauplemisel.

Residentsustõendit tuleb uuendada iga kolme aasta tagant või siis, kui kliendi poolt tõendile märgitud andmed muutuvad. Tõendi täitmiseks tegime kasutajasõbralikud juhendid ning vajadusel on meie spetsialistid samuti valmis abistama. Kahjuks ei saa LHV Pank residentsustõendit kliendi eest ise täita ning vastutus korrektse täitmise eest on kliendil.

USA väärtpaberite dividendide soodsama tulumaksumäärasaamiseks tegutse nii:

1)     Kui soovid USA väärtpabereid osta eraisikuna:

  1. Mine LHV internetipanka INFO JA SEADED>LEPINGUD ja täida ära W-8BEN elektrooniline vorm (juhend).

2) Kui soovid USA väärtpabereid osta firmana:

  1. Laadi alla W-8BEN-E ja täida see vastavalt juhendile.
  2. Allkirjasta tõend kas käsitsi või digiallkirjaga ning saada e-kirjaga aadressile info@lhv.ee (käsitsi allkirjastades sobib nii skaneering tõendist kui ka telefoniga pildistatud selge foto).
  3. Anname teada, kui saadetud residentsustõendiga on kõik korras.

Alates 22.01.2016 on USA aktsiatega kauplemisel residentsustõend LHV Pangas kohustuslik ning soovitame selle täita juba varakult.

Foorum: W-8BEN ja W-8BEN-E täitmine


IN ENGLISH

In order to apply for a reduced US withholding tax rate act as follows:

  1. If you wish to purchase US securities as a private person:
    1. Fill W-BEN electronic form (instructions) in the Internet Bank.
    2. If you wish to purchase US securities via a legal entity:
      1. Download W-8BEN-E electronic form and fill it according to the instructions.
      2. Sign the form either by hand or by digital means (ID, MID, SID) and forward it to info@lhv.ee (in case of hand signature scan the form or make a visually intelligible photo).
      3. You will be informed about the successful submission of the form by bank.



Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon