Venemaa börsiaktsiatega on tehingud peatatud, lisapiirangud Euroopa ADR/GRDidel - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

Venemaa börsiaktsiatega on tehingud peatatud, lisapiirangud Euroopa ADR/GRDidel

25.02.2022 15:17

NB! Artiklit on täiendatud 14.03.2022 kell 13:59

Juhime tähelepanu, et seoses sündmustega Ukrainas on Venemaa börs teadmata perioodiks suletud. Samuti on LHV-s peatatud kõigi Venemaal registreeritud aktsiate ostmine muudelt börsidelt ning ostutehingud Venemaale keskendunud fondide ja ETF'idega.

Lisaks on kiirelt arenevate sanktsioonide ning muude finantspiirangute valguses LHV keelanud ostutehingud Venemaa börsil.

Eraldiseisvalt on LHV välismaaklerid piiranud Venemaa aktsiatega kauplemist. Eelkõige puudutab see Venemaa riigiettevõtete aktsiate ostmist Euroopa või USA börsidelt, kuid mõningatel juhtudel ei pruugi ka aktsiate müümine võimalik olla (põhiliselt Londoni börsil noteeritud GDR'ide puhul).

Samuti on peatatud ostutehingud kõigil Venemaale keskendunud noteerimata ja noteeritud fondidega. Suuresti on fondivalitsejate poolt keelatud ka fondide müügitehingud.

Täpsemad piirangud väljaspool Venemaa börsi (kus on kogu kauplemine LHVs peatatud):

Olukord on pidevas muutumises ning piirangud võivad jooksvalt muutuda.


Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon