LHV Pank ühtlustas pikaajaliste krooni- ja eurohoiuste intressimäärad - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV Pank ühtlustas pikaajaliste krooni- ja eurohoiuste intressimäärad

LHV Pank

17.02.2010 12:45

Alates tänasest on LHV Panga 9-kuuliste ja pikemate krooni- ja eurohoiuste intressimäärad samad. Kroonihoiuste intressimäärad veidi langesid ja eurohoiuste intressimäärad tõusid.

„Krooni- ja eurohoiuste intressimäärad olid samal tasemel alates 2000. aastast kuni 2007. aasta keskpaigani. Vaid viimasel paaril aastal on kroonihoiuste intressimäärad olnud oluliselt kõrgemal eurohoiustest. Pigem toimub täna kroonihoiuste intressimäärade normaliseerumine, mitte nende erakorraline langemine,“ ütles LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu. „See on vaid aja küsimus, kui intressimäärad jälle samale tasemele jõuavad. Otsustasime selle sammu täna ära teha.“

„Kroonihoiuste intressidemäärade langus on selge märk, et Eesti pangandussektor usub euro kasutuselevõttu järgmise aasta alguses,“ selgitas intressilanguse tagamaid LHV Panga juhatuse liige Erki Kert. „Nii poliitikute ja rahvusvaheliste reitingu-agentuuride sõnavõtud, kui ka korralikud riigieelarve näitajad on euro tuleku suhtes alates sügisest tugevalt kindlust lisanud ning sellega paralleelselt on langenud ka kroonihoiuste intressimäärad. Kartused krooni kursi püsimise osas on selgelt lahtumas,“ kommenteeris Kert.

„Hoiuste intressimäärad jäävad praegusele madalale tasemele veel pikemaks ajaks. Intressimäärasid nagu 6 või 7 protsenti, mida pangad maksid veel aasta tagasi, me ilmselt niipea enam ei näe. Pigem jäävad hoiuste keskmised intressimäärad 2-3 protsendi vahele, parematel aegadel 4 protsendi juurde,“ lisas Kilu.

1999. aastal loodud ja Eesti kapitalil põhinev LHV Pank tegutseb Eestis, Lätis ja Leedus. Alates 6. maist 2009 omab LHV Pank krediidiasutuse tegevusluba. LHV Panga teenuseid kasutab üle 13 000 kliendi.

Hoiuste intressimääradega saad lähemalt tutvuda siin. 

Andres Kask
Turundus- ja meediasuhete juht
5680 2607

Lisainfo:
Erki Kilu
Juhatuse esimees
680 2600




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon