LHV Pank lõi uue maaklertegevuse üksuse - Artiklid - Uudised - LHV finantsportaal

LHV Pank lõi uue maaklertegevuse üksuse

20.09.2010 13:00

LHV Pank täiendas oma investeerimispanganduse valdkonna teenuseid, luues institutsionaalse maaklertegevuse- ja kapitaliturgude üksuse.

Uue üksuse loomisel kaasati Baltikumi juhtiv institutsionaalse analüüsi meeskond ettevõttest Emerging Nordic Research (ENR). Samal ajal alustas LHV Pangaga koostööd Eesti üks kogenumaid kapitaliturgude spetsialiste Lauri Lind, kelle poolt on korraldatud mitmed Tallinna börsil toimunud IPO-d (aktsiate avalikud esmapakkumised).

„LHV Pank on seni olnud juhtival kohal jaeklientidele suunatud maaklertegevuse ja aktsiaanalüüside valdkonnas. Tänu Baltikumi tunnustatud meeskonna kaasamisele saame pakkuda analüüse ka Balti aktsiaturgudest huvitatud fondidele ja investoritele üle maailma,“ selgitas LHV Panga juhatuse liige Erki Kert. „Tänu meeskonna täienemisele on LHV uus üksus  valmis ka ettevõtteid börsile viima. Majanduse elavnemisega seoses on järgnevate aastate jooksul Tallinna börsile tõenäoliselt lisandumas mitmeid huvitavaid ettevõtteid, kellele võiksime abiks olla,” lisas Kert.

ENR-i meeskonna kaasamisega kasvab LHV Panga analüütikute jälgitavate Balti börsiettevõtete arv kahekümneni. Ühinenud meeskonna kaasabil on alates 2004. aastast läbi viidud suur osa Balti aktsiaturgudel toimunud olulisematest tehingutest, alates kapitali tõstmisest kuni avalike esmaemissioonideni välja.

Emerging Nordic Reserch’i tegevjuht Ivars Bergmanis: „ENR nägi järjest kasvavat vajadust pakkuda oma klientidele lisaks analüüsidele ka tehingute tegemise võimalust. LHV Pank aga otsis võimalust pakkuda kõrgekvaliteedilist ja sõltumatut analüüsi ka institutsionaalsetele klientidele. Kuna mõlemad pooled olid huvitatud Balti aktsiaturgude likviidsuse ja mahu kasvust, ongi liitumine tulnud kasulikuks kõigile asjasse pühendatud osapooltele – nii investoritele kui ka ettevõtetele.“

ENR-i tegevjuhil Ivars Bergmanisel on enam kui kahekümneaastane globaalse finantssektori kogemus. Ta on töötanud investeerimispangas HSBC Suurbritannias. Alates 2004. aastast on ta keskendunud Balti turgudele, kuuludes SEB Enskilda ja Suprema Securities / Evli ridadesse. Nüüdsest juhib Ivars Bergmanis LHV Pangas institutsionaalse maaklertegevuse üksust.

1999. aastal loodud ja Eesti kapitalil põhinev LHV Pank tegutseb Eestis, Lätis, Leedus ja Soomes. Alates 6. maist 2009 omab LHV Pank krediidiasutuse tegevusluba.


Andres Kask
LHV turundus- ja meediasuhete juht
5680 2607

Erki Kert
LHV Panga juhatuse liige
680 0458




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon