Ekspress Grupp aktsiate avaliku pakkumise teade - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Ekspress Grupp aktsiate avaliku pakkumise teade

LHV

16.04.2010 13:06

Alljärgnevas tekstis kasutatakse suure algustähega sõnu AS Ekspress Grupp aktsiate pakkumis- ja noteerimisprospektis (12. aprill 2010) toodud tähenduses, kui kontekstist ei tulene teisiti.

Pakkumine kuni 8 948 000 AS Ekspress Grupp täiendava aktsia märkimiseks on tehtud Ettevõtte aktsionäridele, kes seisuga 14. aprill 2010 kell 23.59 (Eesti aja järgi) on kantud Ettevõtte aktsiaraamatusse ning uutele investoritele, kes võivad olla Eestis asuvad jaeinvestorid või kutselised investorid Eestis ja väljaspool Eestit. Väljaspool Eestit asuvad investorid võivad Pakkumises osaleda üksnes juhul, kui see on lubatud vastava investori suhtes kohalduvate õigusaktidega pidades silmas, et Pakkumine ei ole tehtud isikutele, kelle Pakkumises osalemiseks on vajalik Pakkumise eraldi registreerimine, prospekt või muud lisatingimused võrreldes Eesti seadusandlusega. Investorid võivad esitada Märkimiskorraldusi nii Märkimise Eesõigusi omades kui ka Märkimise Eesõigusi omamata. On võimalik, et investoritele, kes märgivad Pakutavaid Aktsiaid Märkimise Eesõigusi omamata ei jaotata ühtegi Pakutavat Aktsiat.

EELISJAOTAMINE

Iga 2,33 märkimisõigust tagab 1 täiendava aktsia. Juhul, kui investorile seisuga 02.05.2010 kell 23:59 kuuluvate märkimise eesõiguste arv ei anna õigust märkida täisarvu uusi aktsiaid, ümardatakse investorile tagatud aktsiate arv allapoole järgmise väiksema täisarvuni ning iga ülejääv Pakutava Aktsia, mida ei ole võimalik ümardamise tõttu jaotada („Ümardatud Aktsiad“) jaotatakse Eelisjaotamise käigus juhuslikkuse alusel Eelistatud Investorite vahel, kes märkisid Pakutavaid Aktsiad rohkem kui neile kuuluvad Märkimise Eesõigused võimaldasid.

Juhul kui Eelistatud Investor märgib Pakutavaid Aktsiaid rohkem kui talle kuuluvad Märkimise Eesõigused võimaldasid, jaotatakse talle Märkimise Eesõigusi ületavas osas Pakutavaid Aktsiaid üldisele jaotusele kohaldatavate printsiipide järgi. Nimetatud Eelistatud Investorite vahel jaotatakse juhuslikkuse alusel Ümardatud Aktsiad.

ÜLDINE JAOTAMINE

Pakutavad Aktsiad, mida ei ole Eelisjaotamise korras jaotatud (Ülejäänud Aktsiaid) jaotatakse (i) investoritele, kes märkisid Pakutavaid Aktsiaid Märkimise Eesõigusi omamata ja (ii) Eelistatud Investoritele, kes märkisid Pakutavaid Aktsiad rohkem kui neile kuuluvad Märkimise Eesõigused võimaldasid.

Kui nõudlus üldises jaotuses ületab Ülejäänud Aktsiate koguarvu, otsustab Ettevõtte konsulteerides nõuandjatega Ülejäänud Aktsiate jaotamise. Otsustades Ülejäänud Aktsiate jaotamise üle, võtab Ettevõte arvesse soovi leida laialdast aktsionäride ringi, mis eeldatavasti aitab kaasa aktsiahinna stabiilsele ja soodsale kujunemisele pärast Pakkumise toimumist.

AS Ekspress Grupp täiendava aktsia avalikus pakkumises osalemiseks tuleb Märkimiskorraldused esitada märkimisperioodil 16. aprill 2010 kell 10.00 kuni 3. mai 2010 kell 14.00 (Eesti aja järgi).

Märkimishind vastavalt prospektile on 13.77 EEK.

Tehingu summa on maksimaalne arv Pakutavaid Aktsiaid, mida investor soovib omandada, korrutatud Märkimishinnaga.

Tehingu väärtuspäev on 7. mai 2010.

Tehingu tüüp on "ost" ja arvelduse viis on "makse vastu".

AS LHV Pank kliendid saavad edastada märkimiskorralduse kodulehel www.lhv.ee MINU KONTO>MUUD TEHINGUD – väärtpaberite märkimine . Tehingutasu on 25 EEK.

Tehingukorraldust saab muuta või tühistada kuni 03.05.2010 kell 13.00 (tehingukorralduse tühistamisel tehingutasu ei tagastata).

Kui investor esitab mitu Märkimiskorraldust ühelt väärtpaberikontolt, liidetakse Pakkumise Tingimuste kohaselt jaotamisel kõik investori poolt esitatud Märkimiskorraldused kokku ning loetakse üheks Märkimiskorralduseks.




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon