Valuutaturg: USA dollar leiab jätkuvat tuge - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: USA dollar leiab jätkuvat tuge

Risto Sverdlik

29.06.2010 10:49

Dollar sai öösel tuge kõikide peamiste valuutade vastu kui Aasia turud Hiina majanduskasvu aeglustumise hirmus langesid ja kauplejate nõudlus turvalisuse vastu tõusis. Euro ja naelsterling langesid kumbki dollari suhtes 0,1%, lisades veelgi nõudlust safe-haven staatuses olevale dollarile. Erandiks oli jeen, mis omakorda tugevnes enamus teiste valuutade suhtes, hoolimata Jaapani töötusmäära ootamatust suurenemisest (5,2% maikuus) ja majapidamiste kulutuste 0,7-protsendilisest langusest.

Euroopa sessioonil ei ole makronäitajate avaldamise osas väga olulisi sündmusi: Suurbritanniast tulevad kell 11.30 kodulaenude väljastamise andmed ja kell 12.00 avaldatakse eurotsooni majandususalduse andmed. UK kinnisvaraturg on aasta algusest rahunenud, mida näitab ka Halifax’i koduhinnaindeksi langus kolmel kuul viimase kvartali jooksul. USA sessiooni olulisemaks makronäitajaks saab olema tarbijausalduse näit, mis ökonomistide ootuste kohaselt peaks olema nõrgem, võrreldes eelmise kuu näiduga.

Euro oli eilse kauplemispäeva jooksul erakordselt nõrk kõikide olulisemate valuutade suhtes. Enim langes euro Šveitsi frangi, naelsterlingi ja USA dollari suhtes. Langust vedas nii investorite huvi dollari vastu ja frangi tugev esitlus ning ka eile avaldatud Saksamaa 1,2% tarbijainflatsiooni ja eurotsooni deflatsiooni andmed, mis omakorda vähendavad Euroopa Keskpanga (ECB) intressimäärade tõstmise lootusi lähiajal. Õli valab omakorda tulle ka Kreeka võlakirjade junk staatus, millest erinevad võlakirjafondid peavad kuu lõpuks vabanema, ja ECB aastase stiimulpaketi (LTRO) aegumine 1. juulil.

(Seisuga 10.35)

Risto Sverdlik

Artikkel on informatiivse eesmärgiga ja ei ole mõeldud soovitusena müüa või osta mainitud väärtpabereid.



Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon