Valuutaturg: Euro langus pidurdus - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Euro langus pidurdus

Risto Sverdlik

30.06.2010 10:25

Euro on leidnud vähemalt ajutise põhja pärast kahepäevast kukkumist USA dollari suhtes. EUR/USD langes nädala alguses ligi 250 baaspunkti, saavutades põhja 1,2150 juures. Hetkel on euro taastumas ja on jõudnud tagasi üle 1,2200 taseme. Eurole on oodata tuge ka USA indeksfutuuride kõrgemal tasemel kauplemisest, vihjates sellega riskisoovi taastumisest turgudel.

Öösel tulid Austraalia makronäitajatest positiivsed uudised kui erasektori võlgade kasv ületas ootusi 0,1 protsendipunkti võrra, kasvades maikuus 0,5%, mis tähistab ühtlasi 6. järjestikust kasvunäitu. Seda näitu aitasid suurendada ka väljastatud kodulaenud, mis kasvasid 0,7%. Teisest küljest langesid uute kodude müügid 6,4%, mis on suurimaks kukkumiseks kahe aasta jooksul. Kokkuvõttes ei saa nende vastakate andmete põhjal anda adekvaatset hinnangut Austraalia keskpanga intressimäärade tõusu mõjule kinnisvaraturul, pakkudes liiga vähe informatsiooni edasise monetaarpoliitika kujundamiseks lühiperspektiivis. Turgudel eeldatakse, et järgmise 12 kuu jooksul uut tõusu intressimäärades ei toimu.

Tänasel Euroopa kauplemispäeval on olulisemaks makronäitajaks kell 10.55 avaldatav Saksamaa töötusemäär, mis peaks ootuste kohaselt püsima 7,7% juures. Absoluutnumbrites eeldatakse töötutearvu vähenemist 30 000 inimese võrra. Sel aastal on tööturu tulemused ületanud ökonomistide ootusi, kuid asjaolud võivad halveneda seoses äriusalduse nõrgenemise ja majanduskasvu aeglustumisega Euroopa võlakriisi tingimustes. Kell 12 ilmub ka eurotsooni tarbijahinna indeks, mis ökonomistide ootuste kohaselt on langenud 1,5 protsendini.

Väidetavalt kaalub Katari riiklik investeerimisfond Qatar Investment Authority investeerimist Kreeka suurimasse panka National Bank of Greece’i, mis aitaks taastada Kreeka pangandussüsteemi usaldusväärsust. Lisaks võib positiivsema noodi all välja tuua Hiina ettevõtete ja Kreeka vahel juunis sõlmitud 14 kaubanduslepingut, mis peaks samuti usaldusväärsust lisama. 

Risto Sverdlik




Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon