Valuutaturg: Euroopa pangandussektor üllatas - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Euroopa pangandussektor üllatas

Risto Sverdlik

30.06.2010 16:36

Euro tegi täna korraliku ralli kui Euroopa keskpank (ECB) teatas, et kommertspankadel on 3-kuuliste laenude järele nõudlus oodatust ligi 2 korda väiksem (€131,9 miljardit). See uudis sisestas investoritesse usku ja lootust, et Euroopa panganduse võime raha kaasamiseks kapitaliturgudelt ei olegi nii hull kui kardeti. Iseasi on see, kui pikalt see usk püsima jääb. ECB nõukogu liige kinnitas, et kuigi majandus on kriisist väljumas, jääb keskpanga monetaarpoliitika „ebaühtlase“ paranemise tingimustes „sobivaks“.

Makronäitajate koha pealt oli Saksamaa 7,7% töötusemäär ootustepärane, kuid töötute arvu vähenemine absoluutnumbrites valmistas kerge pettumuse, olles 30 tuhande asemel 21 tuhat. Eurotsooni tarbijahinnaindeks (1,4%) tuli samuti madalam kui oodatud.

Päeval avaldatud Kanada SKT jäi eelmise kuuga võrreldes muutumatuks, suutmata täita oodatud 0,1% taset ja jäädes tunduvalt alla eelmise kuu 0,6% kasvule. Kanada dollar on langenud USA dollari suhtes terve nädala esimese poole, tõustes esmaspäevasest põhjast 1,0320 juurest hetke tasemeni 1,0570 juurde. Naelsterling kukkus täna USA dollari suhtes alla tehniliselt olulise 1,5000 piiri kui Suurbritannia valitsus ei olnud väga optimistlik tuleviku väljavaadete osas ja Inglismaa keskpangalt võib oodata lõdva monetaarpoliitika jätkamist. USA ADP tööhõive muutus valmistas samuti kerge pettumuse kui loodetud 60 tuhande asemel loodi kõigest 13 tuhat uut töökohta.

(Seisuga 16:25)

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon