Valuutaturg: Kas euro suudab jätkata tõusu? - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Kas euro suudab jätkata tõusu?

Risto Sverdlik

05.07.2010 10:11

USA dollar lõpetas eelmise nädala peamiste valuutade suhtes võrdlemisi madalal, olles põhjustatud kehvadest makronäitajatest ja üldisest turu hoiakust dollari vastu. Olemasolevate majade müük langes mais 30%, millele eelnes aprillikuu langus 14,2%. Lisaks mõjutasid dollarit negatiivselt ka ISM tootmisindeks, mis jäi oodatud 59 asemel 56,2 punkti peale ja reedel avaldatud väljaspool põllumajandussektorit kaotatud töökohtade arv, mis oli 125 000. Olulisem makronäitaja dollari jaoks nädala esimeses pooles on teisipäeval avaldatav ISM teenustesektori indeks, millelt oodatakse väga marginaalset kasvu aeglustumist USA koduturul. Kuigi teenustesektori ISM indeks mõjutab turge vähem kui ISM tootmisindeks, peab arvesse võtma, et 80% USA majandusest on teenustepõhine ja üllatused selles indeksis võivad põhjustada turgudel suuremaid liikumisi.

Euro tegi eelmisel nädalal seevastu suurema ralli, lõpetades USA dollari suhtes pooleteise kuu kõrgeimal tasemel. EUR/USD ületas reedel 1,2600 taseme ja  on hetkel kauplemas 1,2545 juures. Peamine küsimus euro suhtes on hetkel see, kas eurol jagub veel jõudu tugevneda või on kehvad majanduskasvu väljavaated, kaugemasse tulevikku lükatud intressimäärade tõstmise otsused ja pidev finantskriisi oht viinud euro taastumise lõppfaasi?

Makronäitajatest on nädala esimese poole olulisemateks andmeteks täna kell 12.00 ilmuvad eurotsooni jaemüügi tulemused, mille aastaseks kasvuks oodatakse -0,3%, teisipäeval kell 10.15 avaldatav Šveitsi tarbijahinnaindeks ja kolmapäeval kell 12.00 ilmuvad eurotsooni SKT kasvu andmed.

Valuutapaarid seisuga kell 10.00:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon