Valuutaturg: Eurotsooni jaemüük kasvas - Uudised ja turud - Uudised - LHV finantsportaal

Valuutaturg: Eurotsooni jaemüük kasvas

Risto Sverdlik

05.07.2010 17:26

Eurotsooni jaemüük kasvas aastases lõikes 0,3%, kuigi prognoositi 0,3% langust; maikuus kasvas jaemüük 0,2%, mis jäi 0,1 protsendipunkti võrra oodatud kasvule alla. Vaatamata positiivsetele andmetele ei ole euro suutnud tänase kauplemispäeva jooksul eelmise nädala taset hoida: reedel saavutatud 1,2600 juurest on euro kukkunud dollari suhtes 1,2510 tasemele. Eurotsooni kummitab jätkuvalt finantsseisundi jätkusuutlikkus, mida ilmestab ka Euroopa Keskpanga 8. juulil tehtav intressimäärade otsus, mis jääb kõikide eelduste kohaselt muutumatuks ehk 1% peale. Küll aga pakuvad investoritele huvi intressiotsusele järgnevad kommentaarid, mis annavad selgema pildi keskpankurite nägemusest eurotsooni tervisliku seisundi kohta.

Dollar on tänase päeva jooksul näidanud tugevust kõikide peamiste valuutade suhtes. Naelsterling on kukkunud reedesest tipust 1,5228 tasemelt hetkel kaubeldava 1,5100 juurde. Kuigi Austraalia dollar kauples täna varahommikul dollari suhtes 0,8465 juures, on ka see paar teinud päeva jooksul läbi languse, kaubeldes hetkel 0,8385 juures. Lisaks on USA dollar võtnud tagasi öösel Kanada dollari suhtes kaotatud baaspunktid, kaubeldes hetkel 1,0655 juures.

Homme varahommikul teatab Austraalia Keskpank (RBA) oma intressimäärade otsuse, mis on hetkel 4,5%. Viimasel RBA kohtumisel 4. mail tõsteti intressimäärasid 0,25 protsendipunkti võrra ja edasine tõstmine on hetkel vähetõenäoline. Turuosalised küll eeldavad intressimäärade samale tasemele jätmist, kuid ebakindlus globaalse majanduse taastumise osas annab isegi alust spekuleerida võimaluse üle, et RBA võib langetada intressimäärasid. See otsus viiks Austraalia dollari aga tugeva müügisurve alla, millest lähtuvalt tundub ka see alternatiiv ebatõenäoline.

Valuutapaarid seisuga 17.25:

Risto Sverdlik




Kommentaare ei ole

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon